Recensies

RECENSIE – WARCROSS (WARCROSS #1)

Titel: Warcross

20180110_201541

Auteur: Marie Lu
Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 296
Jaartal: 2017
ISBN: 9789000358892
Genre: Young Adult
Waardering: 5 diamantjes

Screenshot_20180110-204230

Stel je voor: een virtual reality-game die de hele wereld beheerst….

Voor de miljoenen spelers die elke dag inloggen is WARCROSS niet zomaar een virtual reality-game. Het is een hype, een lifestyle – en een belangrijke bron van inkomsten voor spelers over de hele wereld. Dat geldt ook voor hacker Emika, die als premiejager illegale gokkers opspoort.

Als ze dringend geld nodig heeft, neemt Emika een groot risico door de internationale Warcross-kampioenschappen te hacken. Ongewild belandt ze midden in de game en ineens is ze wereldberoemd. Emika is ervan overtuigd dat ze gearresteerd zal worden, maar tot haar verbazing wordt ze benaderd door Hideo Tanaka, de steenrijke bedenker van het spel. Hij wil haar inhuren om een hacker te traceren die het hele Warcross-imperium dreigt plat te leggen. Halsoverkop vertrekt Emika naar Tokyo, naar Hideo’s wereld van roem en rijkdom. Maar al snel raakt ze zelf verstrikt in een duister complot

Deze spannende scifi-thriller waarin werkelijkheid en virtual reality door elkaar lopen laat je niet meer los. Stap in de wereld van Warcross – een wereld die angstaanjagend dichtbij is.

Screenshot_20180110-204230

Na de legend trilogie kwam in 2017 een nieuw boek op de markt van Marie Lu waar Virtual Reality een hoofdfactor is in het dagelijkse leven van vele mensen.

Emika is een jonge vrouw die al op jonge leeftijd grote verliezen heeft meegemaakt. Haar moeder verliet het gezin toen ze nog jong was en een paar jaar later stierf haar vader waardoor ze, als kind, in een tehuis terecht komt. Het enige wat Emika nog van hem heeft zijn zijn schilderijen en duizenden dollars schuld. Nu, een paar jaar later, kan ze dankzij haar “baan” als premiejager op illegale warcross-gokkers haar sobere appartementje opbrengen. Op het punt om uitgezet te worden besluit Emika de openings-ceremonie te hacken van de warcross-kampioenschappen om zo aan genoeg geld te komen om de huur op te kunnen brengen. Tijdens dit proces gaat er iets mis en is Emika in een klap wereldberoemd en zichtbaar voor de gehele wereld.

Warcross was een van de boeken waar ik erg naar uit keek in 2017 en kon niet wachten om erin te beginnen. Ik heb dan ook mijn torenhoge TBR aan de kant gezet om deze meteen na aankoop te kunnen lezen.

Het verhaal had me al vanaf het begin te pakken. Ik leefde zo met Emika’s omstandigheden mee en snapte haar acties dan ook. Als je op overleef stand staat doet iemand rare dingen, zelfs dingen waar je normaal gesproken tegen bent. Toen Hideo in Emika’s leven kwam was ik dan ook meteen opgelucht, ze zou een beter leven krijgen.

Je ziet vaak in boeken dat een schrijf(st)er meer aandacht besteed heeft aan de hoofdpersonen van het verhaal en de rest maar een beetje oppervlakkig heeft gehouden, maar Marie Lu heeft iedere karakter zo vormgegeven dat ze onmisbaar lijken in het verhaal. Iedereen heeft zijn eigen persoonlijkheid, afkomst en achtergrond, op een gegeven moment lijkt het dan ook dat je ze echt kent.

De technologische aspect van het verhaal is prachtig vormgegeven van de levels van het spel tot de illegale gokwedstrijden van the darkworld, alles is perfect uitgewerkt. Marie Lu heeft met dit boek een toekomst ontworpen waar menige mensen naar uit kijken. Het idee om een Game te hebben met een Neurolink-functie, zoals Marie Lu in het boek heeft neergezet, lijkt me te GEK!! Ik zou het dan ook meteen kopen en ik ben helemaal geen Gamefanaat..

Het spel Warcross wordt op zo’n manier neergezet dat je er meteen een beeld bij krijgt. De beschrijvingen van de levels en werelden in dit spel zijn zo gedetailleerd dat het lijkt alsof je er zelf hebt gestaan. Het spel zelf doet mij een beetje denken aan “verover de vlag” uit de boeken van Rick Riordan, alleen dan virtueel en met extra power-ups.

Het boek leest heel erg vlot en de plottwisten zijn tegen het einde niet meer te tellen. Want wie is toch die Zero?? Ik moet eerlijk bekennen dat ik het al een beetje in de gaten had wie het kon zijn en toen het eenmaal bekend was, zat daar ook nog een twist aan vast. Hier is het gezegde “Niets is wat het lijkt” erg van toepassing.

Warcross leest heerlijk weg en zit barstensvol spanning, humor, liefde en plots. Het is een aanrader voor iedereen die fan is van divergent en niet alleen het verhaal maar ook de cover is prachtig ontworpen. Een dynamische cover voor een dynamisch verhaal. Ik geeft het boek 5 diamantjes!

Liefs,

Manuela

Screenshot_20180110-204207

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s