Posts

Mijn favoriete Film replica’s

Iedereen heeft een favoriet boek, een favoriete schrijver/schrijfster of een favoriete boekverfilming. Ik ben daar geen vreemde in want ook ik heb mijn favorieten.

Mijn favorieten zijn.
Boek: Stad van Beenderen en De glazen troon
Schrijver/schrijfster: Sarah J. Maas en Cassandra Clare
Boekverfilming: Harry Potter en The Hunger Games

Screenshot_20180110-204230

Boekverfilmingen pakken niet altijd goed uit helaas! Kijk maar naar het laatste deel van divergent en de mislukte film van City of Bones. Beide zijn mislukt qua verhaallijn en/of special effects maar beide hadden wel goede acteurs in dienst.

Het leukste aan een boekverfilming zijn in mijn ogen “de props”. Zien hoe iets, waarvan je al een beeld hebt in je gedachte, tot leven wordt gewekt op het witte doek. Vaak wordt bij het maken van deze items de schrijver/schrijfster van het boek erbij gehaald om de perfecte weergaven van het item te krijgen. Ik, persoonlijk, vind die items juist heel interessant en ben altijd enthousiast als ik ergens een replica kan vinden van mijn favoriete prop uit een film. Hieronder een lijstje met mijn favoriete replica’s!

Screenshot_20180110-204230

The Hunger Games, wie heeft er niet van gehoord? Iedereen heeft wel, of de boeken gelezen of een van de films een keer gezien. Ik heb zowel de boeken gelezen als de films gezien.

Screenshot_20180115-224553

De boog van Katniss, hij staat niet op nummer 1 van mijn favoriete replica’s maar toch vind ik het een geweldige item uit de film.

Screenshot_20180115-224530

Dit is mijn favoriete replica uit de film. Het is gewoon een dood normale pin/broche maar toch heeft deze item een speciale betekenis voor Katniss en het is de reden waarom Katniss de Mockingjay is genoemd.

20180115_231642

De voorraad tas van Katniss en/of Peeta! Ik heb er zelf niet veel mee, maar wilde jullie deze niet onthouden!

Harry potter, nu moet ik eerlijk bekennen dat, hoewel ze heeeeeeell populair zijn, ik nog nooit de boeken heb gelezen van J.K. Rowling… I’m so sorry!! De mensen die mij kennen weten dat ik niet veel met Harry Potter heb, maar de films wel heeeeeeel leuk vond. Je zou denken hoe kan je er zowel niets mee hebben maar wel de film leuk vinden? Heel simpel, once is enough! Ik heb de films maar allemaal 1 keer gezien en dat was voor mij voldoende, het verhaal was afgesloten en had een goed eind.

Screenshot_20180115-232400

In de eerste film van Harry Potter zie je Albus Perkamentus de straatlantaarns doven met deze item. Ik vind het nog steeds een leuke “uitvinding” van J.K. Rowling.

Screenshot_20180115-232542

Deze replica geeft me zowel kippenvel als herinneringen aan het gevecht tussen Harry en “de huisdier” slang van Tom Riddle. Het is een van de gruzelenmenten van voldemort en ik vind hem zooo mooi gemaakt!!

Nu komen we bij mijn favoriete boek, maar helaas heeft de verfilming niet zo goed uitgepakt! Wel kunnen we nu genieten van de serie Shadowhunters. Net als bij de film, wijkt het verhaallijn erg af van de boeken en, in mijn ogen, niet de goede kant helaas maar ondanks dat geniet ik nog iedere keer stiekem van een nieuwe aflevering. Van deze film/serie vind ik meerdere props geweldig..

0bc2f9d640c957e428dba761eac66a0c--shadowhunters-costume

Het is zowel het eerste schaduwjager item dat we zien in de film als in de serie. Ik zou dit zelf niet 1 2 3 willen hebben maar het is een belangrijke item in de schaduwjagerscultuur.

Witchlight

Witchlight!!!! JAAAA dit is een item die ik heeeeeel graag wil hebben. Ik vind het geweldig!

b8001bd53e611fe64732ac1cbc45f562

The mortal cup! Ik vind het een mooie replica, hij is niet helemaal hetzelfde als het origineel maar het is een goede poging.

Dan komen we bij mijn Precious!! Gisteren heb ik lopen knutselen en heb ik zelf een Stele gemaakt. De basis is het zelfde als de Stele van Jace maar ik kon niet goed zien welke Runes er nou op zijn Stele stonden en waar ze zaten. Dus heb ik mijn favoriete Runes gebruikt! Het was mijn eerste poging en moest de Runes uit de hand tekenen en ik beschaamd geef toe, ik ben geen kunstenaar en kan helemaaaaaaaal niet tekenen. Maar ik ben er blij mee!

20180115_223602

En dit is mijn bescheiden replica collectie uit de boeken van Cassandra Clare!

20180115_222856

Het is niet veel, maar de items die ik wel heb, ben ik echt heel blij mee!

Heb jij ook replica’s uit films/series of zelfgemaakt zoals ik? Laat het vooral aan ons zien op onze Facebook pagina!

Liefs,
Manuela

Screenshot_20180110-204207

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s