Posts

Top 5: Verfilmde YA

Dit is mijn persoonlijke top 5 van verfilmde Young Adult boeken. Sommige films heb ik gekeken voordat ik het boek heb gelezen en sommige films nadat ik het boek heb gelezen. Ik moet zeggen dat ik een film leuker vind als ik de film eerst zie, anders ga ik van alles vergelijken en verpest ik de film voor mijzelf. Sommige films in mijn lijst heb ik niet teveel vergeleken met het boek, want als ik daarnaar kijk zijn sommige films in mijn lijstje nogal verpest. Laten we beginnen met aftellen!

weer

Nummer 5: The vampire academy
20180120_094052
Dit is er 1 waarvan ik weet dat velen het er niet mee eens zijn. Van deze film heb ik genoten, ja oké niet alles is zoals het boek, maar de karakters waren wel zoals ik ze voor me zag en ze hebben de film niet volledig omgegooid en er wat anders van gemaakt. Deze film heb ik in de bios gezien toen die net uit kwam, en ik was toen echt hyped. Ik was wel iets teleurgesteld, maar ik vind hem leuk genoeg om hem te noemen in mijn top 5.

Nummer 4: Divergent
20180120_093840
Hiervan vind ik alleen deel 1 echt leuk, deel 2 vond ik minder en deel 3 was echt om te huilen. Daarom staat alleen deel 1 in mijn top 5, de andere zijn niet echt waardig om te noemen. Ik vond de film nog aardig lijken op de boeken, ik miste wel een paar dingen, maar ik vond hem leuk om te zien. Ik vind wel jammer dat ze het laatste deel niet gaan verfilmen. Hoe slecht ik allegiant ook vond, ik had graag gezien hoe het zou eindigen. Zou het einde zoals het boek zijn, of zouden ze een belangrijk persoon laten leven..

Nummer 3: The Host
20180120_093932
Deze film vond ik erg leuk! Ik moest hem een beetje loslaten met vergelijken, maar toen ik dat eenmaal deed vond ik het een erg leuke film.

Nummer 2: Twilight Saga
20180120_093740
Dit is echt mijn guilty pleasure. Ik vond de twilight films erg goed verfilmd. Toen ik voor het eerst hoorde dat ze deze boeken gingen verfilmen was ik er zo blij mee! En ik moet toegeven: ik ben blij met het resultaat. Ook hier waren weer enkele dingen veranderd, maar ik heb echt genoten van deze films! Ik heb nog vaak dat ik ze herkijk, gewoon omdat ik ze echt leuk vind.

Nummer 1: The Hunger Games
20180120_093544
Dit is echt mijn favoriete verfilmde serie! Ik vond echt heel veel overeenkomen met de boeken. Ze hebben de belangrijkste dingen erin gelaten, wat ik soms echt mis bij een verfilmingen. Ik mis alleen nog mockingjay part two, maar die gaat er ook snel komen.

weer

Nu heb ik ook nog een paar films waarvan ik denk dat ze die zwaar vernacheld hebben. Zoals allegiant & city of bones. Leuk om te kijken, maar zodra je het gaat vergelijken met de boeken.. Om te huilen!
En dan zijn er nog de films waarvan ik het boek nog moet lezen, zoals the 5th wave.
En dan nog films waarvan ik niet kan wachten om ze te zien! Zoals the darkest minds. Ik hoop de boeken te kunnen lezen voordat de film uitkomt (slecht idee Denise, slecht idee!). Hopelijk valt hij niet al te veel tegen.

Wat is jou favoriete verfilmde Young Adult film? En naar welke film kijk jij uit? Laat het vooral weten op onze Facebook pagina!

Liefs,
Denise.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s