Recensies

Recensie – Onyx (LUX 2)

Titel: Onyx
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Uitgeverij: Entangled Publishing, LLC
Aantal pagina’s: 416
Jaartal: 2012
ISBN: 9781620610114
Genre: Young adult
Taal: Engels
Oordeel: 5 diamantjes

weer

lux-2.jpg
Being connected to Daemon Black sucks…
Thanks to his alien mojo, Daemon’s determined to prove what he feels for me is more than a product of our bizarro connection. So I’ve sworn him off, even though he’s running more hot than cold these days. But we’ve got bigger problems. Something worse than the Arum has come to town… The Department of Defense are here. If they ever find out what Daemon can do and that we’re linked, I’m a goner. So is he. And there’s this new boy in school who’s got a secret of his own. He knows what’s happened to me and he can help, but to do so, I have to lie to Daemon and stay away from him. Like that’s possible. Against all common sense, I’m falling for Daemon. Hard. But then everything changes… I’ve seen someone who shouldn’t be alive. And I have to tell Daemon, even though I know he’s never going to stop searching until he gets the truth. What happened to his brother? Who betrayed him? And what does the DOD want from them–from me? No one is who they seem. And not everyone will survive the lies…

weer

Dankzij het gevecht dat gebeurde in het einde van deel 1 zit Katy nu gebonden aan Daemon. Daemon heeft haar laten weten dat hij voor haar wil vechten. Maar Katy geloofd dat het door die bond komt dat Daemon gevoelens voor haar heeft. Maar dat is niet het grootste probleem van Katy. The Department of Defense, beter bekent als de DOD, mag absoluut niet weten dat Katy en Daemon gelinkt zijn aan elkaar. Door deze link krijgt Katy krachten. Het begint onschuldig: ze maakt haar eigen kluisje open met haar gedachten, denk aan een glas en koude thee waardoor dit kapot gaat en soms laat ze dingen onbewust bewegen. Als er een nieuwe klasgenoot komt, die Blake heet, stort Katy zich op hem. Ze wil graag een normaal iemand, maar komt er al gauw achter dat Blake niet normaal is. Hij heeft hetzelfde dat Katy heeft, en probeert haar te helpen om haar krachten onder controle te krijgen. Maar Blake is niet wie hij zegt wie hij is. Daemon vertrouwd hem vanaf het begin al niet. Maar Katy denk dat het deels jaloezie is. Maar wat is Blake van plan?

Ook dit boek heb ik heel snel uitgelezen. Ik ben meteen toen ik Obsidian uit had gelezen verder gegaan met Onyx, en ik heb geen moment spijt gehad. In dit boek worden diverse nieuwe karakters geïntroduceerd, de één belangrijker dan de ander. Er word veel duidelijk, zo kom je te weten wat er met Beth en Dawson is gebeurd. Gaat er een karakter dood (totally huilwaardig!) en kom je te weten wie Blake is en wat zijn rol is in het boek.

De haat liefde verhouding die ik heb gekregen met Daemon gaat verder in Onyx. Maar in dit boek vond ik hem meer en meer geweldig. Het stukje haat werd kleiner, het stukje liefde werd groter. Blake was in het begin ook heel leuk, maar hiermee gebeurde het tegenovergestelde. Aan het einde wou ik hem zóóóó graag slaan!

Katy probeert Daemon zo goed als het haar lukt van haar af te duwen. Helaas voor haar werken haar pogingen niet heel goed, en heb ik genoten van alle stukjes waarop Daemon enorm veranderd was. De humor die hier bij komt kijken is gewoon geweldig. En de reacties die hij uitlokt met zijn gedrag bij Katy zijn zowel lachwaardig als om bij te kwijlen.

De momenten dat Daemon en Blake elkaar zagen waren gewoonweg hilarisch. Daemon mag Blake totaal niet en laat dit goed zien. Telkens als Daemon de naam van Blake weer verkeerd zei zat ik met een big smile te lezen. Zo waren er meer stukken in het boek waarbij ik echt moest lachen.

De manier waarop deze boeken zijn geschreven vind ik echt geweldig. Er zijn leuke grappen, momenten waarin je het liefst wilt huilen en momenten waarop je de karakters het liefst zou willen slaan. Ik heb geen moment gehad dat ik geen zin meer had om door te gaan lezen. Ik ga gauw verder met deel 3!

Ik geef dit boek wederom 5 diamantjes.

Liefs,
Denise.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s