Recensies

Recensie – Origin (LUX 4)

Titel:  Origin
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Uitgeverij: Entangled Publishing
Aantal pagina’s: 364
Jaartal: 2013
ISBN: 9781622660759
Genre: Young Adult
Oordeel: 5 diamantjes

weer
LUX 4After the successful but disastrous raid on Mount Weather, he’s facing the impossible. Katy is gone. Taken. Everything becomes about finding her. Taking out anyone who stands in his way? Done. Burning down the whole world to save her? Gladly. Exposing his alien race to the world? With pleasure.
All Katy can do is survive.
Surrounded by enemies, the only way she can come out of this is to adapt. After all, there are sides of Daedalus that don’t seem entirely crazy, but the group’s goals are frightening and the truths they speak even more disturbing. Who are the real bad guys? Daedalus? Mankind? Or the Luxen?
Together, they can face anything.
But the most dangerous foe has been there all along, and when the truths are exposed and the lies come crumbling down, which side will Daemon and Katy be standing on?
And will they even be together?
weer

Origin begint waar Opal eindigt. Katy is in handen van Daedalus, en Daemon wil er alles aan doen om haar te bevrijden. Zelfs als hij zelf daardoor gevangen word genomen. Katy komt bij Daedalus veel dingen te weten: er zijn Luxen die het liefst de mensen uitgeroeid zien worden.  Daemon en Katy worden herenigd, maar komen snel weer in een positie terecht waarbij ze moeten zien te ontsnappen.

Ik begin meteen met het einde.. want.. ik had allerlei gevoelens in 1 keer. Heftig, verdrietig, waarom?? Wat gebeurd er? Ik was flabbergasted. Wat een cliffhanger! *Cries in Spanish*

Origin is geschreven vanuit het standpunt van Daemon en Katy, iets wat nieuw is: in boek 1 t/m 3 was alles vanuit Katy geschreven. Het is leuk om de gevoelens te lezen die Daemon heeft.

Wat was dit weer een enorm leuk boek om te lezen. Ik heb bij de opmerkingen van Daemon moeten lachen en er zaten stukjes in waarmee ik het liefst in een hoekje wou kruipen. Je komt te weten wat een Origin is (wat niet echt een big suprise gaat zijn), en een hatelijk iemand gaat dood. Er worden nieuwe karakters geïntroduceerd, nieuwe bondgenoten en nieuwe vijanden.

En dan nog het moment dat ze worden verraden door iemand die erg dicht bij Daemon en zijn familie staat. Ik zat met open mond te lezen! Dit moment ging wel heel snel voorbij. Maar ik was echt verbaasd, dit zag ik niet aankomen!

Ik kon zo meeleven met Katy, ze zit gevangen bij Daedalus en moet allerlei toestanden doorstaan. Onmenselijke toestanden. Experimenten. Ik kreeg bij sommige delen in het boek echt een brok in mijn keel. Maar Katy bleef sterk, en dat vond ik echt geweldig aan haar.

Na die enorme cliffhanger kan ik niet anders dan meteen doorgaan met het volgende boek, tevens het laatste deel in de LUX serie. Stiekem wil ik niet verder lezen, want dan is het over met deze serie. Maar ik kan ook niet stoppen!

Ik geef dit boek 5 diamantjes.

Liefs,
Denise.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s