Posts

Top 5 Must Reads

Heb je dat ook wel eens meegemaakt? Dat je een boek leest en dan niet kan wachten op een vervolg? Series waar je geen genoeg van kreeg of dat een stand alone zo lang in je gedachte bleef zitten dat je er een readersblock door kreeg? Mij is dit vaker overkomen dan ik op mijn handen kan tellen maar toch heb ik een persoonlijke top 5 kunnen maken. Dit zijn mijn aanbevelingen voor jullie!

Screenshot_20180110-204230

Nummer 5: The Jewel

20180206_005306[1].jpg

Verkocht op een veiling aan een van de rijkste dames van het land… Dat overkomt Violet. In het landhuis van de Hertogin wacht haar een leven vol luxe, maar ook gevangenschap en duistere plannen. De nietsontziende Hertogin wil Violets bijzondere gave uitbuiten, tegen elke prijs. Violet moet ontsnappen voor het te laat is. Dan blijkt dat haar beste vriendin Raven in gevaar is. Violet staat voor een onmogelijke keuze: moet ze Raven redden of zichzelf?

Dit boek heb ik om de cover gekocht. Ik weet dat vele van jullie dat afkeuren maar hééé… Wees eens eerlijk. Hij is prachtig toch?! En ik ben blij dat ik het heb gekocht want het is een geweldig boek met een uniek verhaal!

Nummer 4: Warcross

5940c3d4c21274_32625031

Warcross is een virtualrealitygame die de wereld beheerst. Om wat bij te verdienen werkt hacker Emika Chen als premiejager voor het spel; ze spoort spelers op die illegaal wedden. Maar de concurrentie is groot, en het is niet makkelijk om je staande te houden in de wereld van de premiejagers.
Dan doet de maker van het spel, de jonge miljardair Hideo Tanaka, Emika een onweerstaanbaar aanbod. Hij heeft een spion nodig tijdens de internationale Warcrosskampioenschappen, om een beveiligingsprobleem bloot te leggen. Halsoverkop vertrekt Emika naar Tokyo en ze belandt in een wereld van roem en rijkdom, waar ze tot dan toe alleen maar van kon dromen. Maar al snel stuit ze op een complot, met grote gevolgen voor het hele Warcrossemperium.

Dit boek was voor mij een complete verrassing! Ondanks dat ik er erg naar uit keek was dit een van mijn impuls aankopen vanwege de cover.

Nummer 3: Cruel Prince

After their parents are killed, Jude and her immortal sisters

20180206_005350[1]

are abducted by the assasin and taken to the world of Faerie. Jude is tormented by the Faerie royalty for being mortal and as she grows older, she has to take part in dangerous trials to truly belong. But the stairway to power is fraught with shadows and betrayal and looming over is the infuriating, arrogant and charismatic Prince…

Als je Engels kan lezen is dit een leuke fantasy aanrader. Ik hou erg van Fae verhalen en dit is een van mijn favorieten geworden.

Nummer 2: De glazen troon

20180206_005328[1]

Ze wordt door twee mannen bemind. Het hele land vreest haar. Alleen zij kan het koninkrijk redden. Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

Ondertussen zijn er al vijf boeken vertaald en komt de zesde binnenkort uit! Can’t wait!

Nummer 1: Kronieken van de onderwereld, Stad van Beenderen

De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York.

52da584bd8e173_57025571

Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?

Deze serie was de reden dat ik verliefd werd op het YA genre. Dankzij dit boek begon ik ook na lange tijd weer met lezen en tot de dag van vandaag geniet ik nog steeds van Cassandra Clare’s schaduwjagers wereldje! Super tip!!!!

Dit was mijn top 5! Laat vooral in een reactie weten wat die van jou is! Misschien heb je zelfs wel aanraders voor ons om te lezen, laat het dan vooral weten.

Liefs,
Manuela

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s