Recensies

Recensie – Hard tegen Hart

9200000081753373


Titel:
Hard tegen Hart
Auteur: Karen Wijns
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Aantal pagina’s: 308 pagina’s
Jaartal: 2017
ISBN: 9789463422857
Genre: Roman
Waardering: 4 diamantjes

Screenshot_20180110-204230

Prins Victor van Tolosa kan zijn ogen niet geloven. De privédetective die hun beveiliging zal moderniseren, is de verdwenen prinses Katharina van Saval! Een blik is voldoende om het vuur van zijn passie aan te wakkeren.

Hij gooit al zijn charmes in de strijd, zonder het verhoopte resultaat. Naarmate de tijd verstrijkt, leert hij meer over Katharina en haar verleden. Om hun ontluikende liefde te redden, moet hij haar laatste mysteries ontrafelen: waarom is ze jaren geleden gevlucht? En voor wie?

Vanaf hun eerste ontmoeting weet Katharina dat Victor haar in moeilijkheden zal brengen. Koppig weigert ze haar vrijheid op het spel te zetten, zelfs niet voor een veel te aantrekkelijke man met smeulende, groene ogen.

Wanneer ze dichter naar elkaar toe groeien, wordt ze voor een hartverscheurende keuze geplaatst. Wat ze ook doet, op het einde wacht verdriet. Want het kwaad dat haar onverbiddelijk achtervolgt, zal pas stoppen als hij haar opnieuw in zijn klauwen heeft. En iedereen waar ze om geeft kan en zal tegen haar gebruikt worden…

Screenshot_20180110-204230

Het verhaal begint spannend en had in mijn ogen niet beter kunnen beginnen. Je zit meteen met een paar vragen, waarom zou een prinses moeten vluchten en voor wie? Het mysterie rondom Prinses Katharina van Saval is gelijk te voelen en maakt je nieuwsgierig naar meer! Want wie is toch degene voor wie ze vlucht?! Ter zijne tijd kom je erachter en stond zelfs ik met een mond vol tanden.

Katharina beter bekend als Kat werkt als detective bij een populair bureau. Als Kat gevraagd wordt voor een opdracht, om het beveiligingssysteem te bestuderen en verbeteren van het Koninklijk huis van Tolosa wilt ze in eerste instantie weigeren. Toch neemt ze de opdracht aan en vertrekt naar Tolosa waar ze Prins Victor ontmoet. Victor is een knappe jonge prins, die meteen als een blok voor Kat valt maar uit zelfbescherming houd ze hem op afstand.

Ondanks dat Kat op de vlucht is, komt ze niet als een vrouw in nood over. Ze wordt neergezet als een sterke jonge vrouw met een groot gevoel voor humor, doorzettingsvermogen, sterk inzicht en een koppigheid waardoor ze geen enkele uitdaging uit de weg gaat.

Wat ik van Karen vooral knap vind is dat haar hoofdpersonages goed zijn uitgewerkt, vooral Kat is perfect omschreven en je leert elke pagina meer over haar kleine persoonlijke handelingen zoals dat ze in haar eigen praat om haar eigen moed in te spreken. Erg leuk detail vond ik dat. Tevens is haar schrijfstijl erg fijn om te lezen. Ook heeft Karen prachtige en zeer ontroerende tradities in het boek verwerkt zowel uit Saval als uit Tolosa. Mijn favoriet ging over een eerbetoon aan Kat haar moeder, maar meer verklap ik niet!

Het is een boek vol actie, mysterie, humor en bovenal romantiek. Er waren momenten dat ik smolt door de liefde tussen de twee hoogheden en er waren de “NEEE!! Doe dat nou niet” momenten, maar dat maakte van dit boek een heerlijke roman om te lezen. Mijn enige punt van kritiek is dat ik het einde te snel en simpel vond gaan maar dat is ook het enige minpunt dat ik kon ontdekken want de epiloog was om bij weg te dromen.
Ik vond het jammer om afscheid te nemen van “Het gouden koppel” en kijk met veel plezier uit naar deel twee. Graag wil ik Karen Wijns bedanken, dat ik haar boek heb mogen recenseren. Ik geef dit boek 4 diamantjes!

 

Liefs,
ManuelaScreenshot_20180110-204207

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s