Recensies

Recensie – Everless het meisje en de alchemist (Everless #1)

Titel:  Everless het meisje en de alchemist
Auteur: Sara Holland
Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 296
Jaartal: 2018
ISBN: 9789463491341
Genre: Young Adult
Oordeel: 4.5 diamantjesweer
20180218_105133-e1519383201751.jpg
Tijd is geld. Zeker in Sempera, waar tijd in je bloed zit en omgezet kan worden naar munten. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft…
De familie Gerling is rijk: ze hebben tijd in overvloed door de hoge belastingen die ze eisen van de arme bevolking. En niemand haat hen meer dan Jules Ember. Toen ze klein was, woonde ze met haar vader op Everless, het landgoed van de Gerlings, maar een noodlottig ongeluk dwong hen midden in de nacht te vluchten. Als Jules erachter komt dat haar vader bijna door zijn tijd heen is, weet ze echter dat er maar een ding op zit: terugkeren naar Everless om daar wat bij te verdienen.
Teruggaan naar Everless brengt meer gevaar – en verleiding – met zich mee dan Jules zich ooit had kunnen voorstellen. Al gauw komt ze steeds dichter bij een bizar, eeuwenoud geheim over het landgoed en zichzelf.
weerHet verhaal begint met Jules, die haar vader telkens verder ziet wegkwijnen door alle tijd die hij weg geeft. Om de schulden af te lossen gaat Jules werken op Everless, het landgoed van de Gerlings. Haar vader is er fel op tegen, want door een ongeluk dat was gebeurd toen Jules 7 jaar was waren ze genoodzaakt om te vluchten. Maar Jules ziet geen andere keus en besluit toch te gaan werken als dienstmeisje op Everless. Langzaam ontrafeld Jules geheimen over haarzelf, en komt ze voor een nog groter gevaar te staan dan ze ooit had kunnen denken. En dan is er nog Roan, haar jeugd vriend, zal hij haar herkennen?

Als eerste wil ik even praten over de cover. Die is echt prachtig! Vele covershoppers onder ons kunnen hun hart ophalen, want niet alleen de cover is prachtig, de inhoud is ook prachtig. De zandloper op de cover is glimmend, wat dit boek echt een must have maakt.

Ik heb enorm lang uitgekeken naar dit boek, toen ik hoorde dat het vertaald zou worden was ik erg nieuwsgierig. En wat ben ik blij dat ik hem gelezen heb! Ik werd in het boek gezogen en kon hem gewoon niet weg leggen. Dat is voor mij een teken dat een boek echt goed is.

Ondanks dat ik het einde al van mijlen ver zag aankomen, vond ik dit boek echt heel erg leuk. Toch was er een plottwist dat ik niet zag aankomen. Dit verhaal word groter en groter, hoe verder je in het verhaal komt, hoe meer vragen je hebt. Jules verleden word ontrafeld en je komt te weten wie ze is en wat haar rol in het hele verhaal is.

De wereld is goed gevormd en de karakters zijn goed genoeg uitgelegd. Toch miste ik wel een beetje diepgang bij de karakter opbouw, sommige karakters kregen gewoon iets te weinig aandacht. Maar dat vond ik totaal niet storend omdat het verhaal gewoon echt goed was. Ik was ook erg blij dat romantiek niet het hoofdpunt was van dit boek, het zit er wel in, maar niet dat het overheerst.

Het einde is goed afgesloten, maar heeft toch ook een cliffhanger, en ik kan niet wachten op het volgende boek! Er zijn nog genoeg vragen die beantwoord moeten worden en ik ben erg benieuwd wat er gaat gebeuren in het volgende deel. Ik geef dit boek 4,5 diamantjes.

Liefs,
Denise.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s