Posts

Bookboxen; wie kent ze nou niet?!

Vandaag ga ik het hebben over de bookboxen. Vele van jullie kennen dit concept al of hebben het zelfs een keer uitgeprobeerd. Sommige raken er zoals Denise en ik zelfs verslaafd aan en kunnen niet wachten op de volgende.

Er zijn ook mensen die ze niet willen bestellen want wat maakt een bookbox nu zo speciaal? Het is een pas uitgegeven boek in een box! Zo dacht ik in het begin ook tot ik me er in ging verdiepen en er achterkwam wat het in mijn ogen speciaal maakte. Je voelt het waarschijnlijk al aankomen..

DE GOODIES!

In elke bookbox, of je nu een engelse of nederlandse koopt, zitten Goodies. Deze Goodies zijn meestal met zorg uitgekozen en het is een feestje om de doos uit te pakken en niet te weten wat er in zit want zowel het boek als de Goodies blijven een verrassing! Het enige wat je weet is dat het boek net uit is en de clue’s die de verkoper geeft.

Natuurlijk heb je maanden dat de items of boek niets voor jou is maar dat is normaal! Niet iedereen houdt van notitieblokken, kaarsen of promotie materiaal. Gelukkig krijg je deze items niet alle maanden. Al zou ik het niet erg vinden om iedere maand een kaars te vinden in mijn box. (TIP! Voor de mensen die ook gek zijn op kaarsen Letters & Lights heeft hele mooie te koop en ze ruiken heerlijk!)

Je hebt verschillende Bookboxen:

Je hebt de kleinere Bookboxen zoals BOOX!

Een bookbox die in mijn ogen veel potentie heeft! Je kan zien dat Danique erg haar best doet en zorgvuldig haar Goodies selecteerd. Persoonlijk vond ik de februaribox tot nu toe het mooiste! Het boek wat minder helaas! (recensie Showstopper) Tevens is ze erg vriendelijk naar haar klanten en is ze bereid om eventueel verandering aan te brengen qua boek! Bijvoorbeeld een Engels exemplaar ipv Nederlands.

Dan komt er een bekende hier in Nederland, helaas stoppen ze eind dit jaar en ik kan zeggen, ze zullen gemist worden.

Dan heb ik het natuurlijk over Celebrate Books!

Een Nederlandse bookbox die de laatste tijd veel kritiek heeft gehad over de Goodies! Oke, eerlijk is eerlijk soms vond ik enkele Goodies ook niet leuk of iets voor mij maar dat houdt niet weg dat een ander ze geweldig vond! Celebrate Books is een geweldig bedrijf en de eigenaressen Sandra en Willemijn zijn, na mij toe, altijd vriendelijk en behulpzaam geweest! Hun boxen hebben mij vaker blij gemaakt dan somber en ik ben verslaafd aan hun handtekeningenkaarten (wie spaart die nu niet!) Ik, en vele andere, vinden het zonde dat zo’n bedrijfje gaat stoppen want we hadden nog veel meer van hun boxen willen zien!

Er zijn ook grote booxboxen die een oplage van over de 3000 boxen verspreiden. Een bekende hiervan is

Fairyloot!

Fairyloot is een box uit Engeland met een groot bereik, zo groot zelfs dat elke maand een bookbox met een oplage van over de drie duizend bookboxen, binnen een dag of soms zelfs binnen een paar uur uitverkocht is. Het is dan ook iedere maand stressen of je er een hebt of niet, behalve als je een abonnement hebt, dan loopt die gewoon door. Mijn eerste Fairylootbox was die van December. Eerlijk gezegd was dit een implusieve aankoop omdat ik wel eens wilde zien wat fairyloot nou zo speciaal maakte! Ik was niet teleurgesteld moet ik zeggen. De Goodies zijn over de top en qua kwaliteit geweldig! Maar ze kopen dan ook mega groot in. Deze box verspreiden ze “all over the map” daardoor zit je qua prijs, inclusief verzendkosten, al gauw aan de 43 euro maar het is het waard! Ook deze box heeft zijn mindere maanden. Ik vond bijvoorbeeld Februari echt een tegenvaller maar zoals ik al zei, een ander kan er super gelukkig mee zijn.

Er zijn meerdere bookboxen in de omloop zoals

  • Owlcrate
  • Diversity bear

Die volgens sommige ook echt het proberen waard zijn!

Welke box koop jij of wil jij een keer proberen? Laat het ons weten.

Liefs,

Manuela

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s