Recensies

Blogtour: Takla Makan – Het blauwe licht

Titel: Takla Makan – Het blauwe licht
Auteur: Petra Nouns
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Aantal pagina’s: 260 pagina’s
Jaartal: 2018
ISBN: 9789492585141
Genre: Young adult
Prijs: €16.95
Oordeel: 3.5 diamant

Wanneer het je lotsbestemming is om verliefd te worden op de jongen die je eigenlijk helemaal niet mag!

Dankzij Dutch Venture Publishing heb ik dit boek mogen lezen. Het is tevens ook de eerste Blogtour waar wij aan mee doen, dus is dit een hoogtepunt voor onze blog. Voor ik in het verhaal begon kreeg ik te horen dat de schrijfster is overleden voordat ze deze serie kon afmaken. Wel zijn haar aantekeningen en ideeën in handen van haar nabestaande.

Allereerst de Cover. Wauw wat een plaatje! Er zit heel wat werk in en dat heeft beloond. De cover geeft meteen een indicatie dat het verhaal een oosters tintje heeft en dat maakt het intrigerend. Dit vind ik als “Covershopper” geweldig!

Het verhaal volgt Ella. Een lief, loyaal en rechtvaardig 15-jarig meisje.
Samen met haar vader woont ze in een oude smederij in Berlijn. Haar moeder reist veel voor haar werk. Ze onderzoekt verschillende culturen en de gebruiken van de plaatselijke bevolking. Hierdoor is ze maar sporadisch thuis, alleen tijdens de kerstvakanties probeert ze altijd thuis te zijn. Ondanks dat Ella’s vader als hoogleraar op een dure school werkt, vindt hij dat zijn dochter op een multiculturele school moet zitten om met verschillende culturen in aanraking te komen. Dit geeft de nodige hilarische momenten en ook heftige cultuurbotsingen. Er heerst een bepaalde hiërarchie op de school waar Orkan bovenaan staat. Ze vind hem maar arrogant, alsof hij zich verheven voelt boven de rest en met zijn “grote” verhalen vind ze hem de attractie van het plein. Ze is helemaal klaar met hem en kan niet wachten tot ze hem nooit meer zal zien. Ze houdt zich dan ook samen met haar beste vriendin Sofia afwezig wanneer Orkan de school weer entertaint. Ze voelt zich dan ook erg verward wanneer ze in een blauwe verschijnsel een visioen krijgt waarin ze zowaar verliefd is op Orkan. Haalt er iemand een grap met haar uit?

Ik keek er echt naar uit om dit verhaal te mogen lezen en ik moet zeggen dat ik niet teleurgesteld ben. De schrijfster heeft het aangedurfd om de huidige problemen tussen jongeren van verschillende culturen te beschrijven in dit boek. Dit maakt het verhaal echter, wel vond ik het soms wat overdreven.

Het verhaal is interessant en wist mij vast te blijven houden. Soms werd het langdradig vooral in het begin had ik daar last van. Ik heb het idee dat de schrijfster je zoveel mogelijk wilde vertellen over de wereld die ze had gecreëerd en dat ze soms hierin doorsloeg. Dit is geheel persoonlijk en het betekend uiteraard niet dat ik hierdoor het verhaal slecht vond, in tegendeel zelfs. Het is een vermakelijk verhaal voor tussendoor. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik er meer van verwacht had. De focus lag nu zo op het naar elkaar groeien van Ella en Orkan en de cultuurbotsingen dat ik vergat dat Orkan een eigen “functie” te vervullen had. Persoonlijk had ik meer willen lezen over zijn lotsbestemming en over de vloek die op hen rust. In mijn achterhoofd houdend dat er misschien geen vervolg komt, eindigt het verhaal gelukkig niet met een cliffhanger maar toch voelt het niet helemaal afgerond. Hopend op een vervolg geef ik dit boek 3,5 diamant.

Hou jij van verhalen waarin magie en liefde centraal staan is dit misschien wel een boek voor jou!

Liefs,
Manuela

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s