Recensies

Recensie – Schaduwheer (De Duistere Machten #2)

Titel:  Schaduwheer
Auteur: Cassandra Clare
Uitgeverij: Moon
Aantal pagina’s: 704
Jaartal: 2018
ISBN: 9789048836734
Genre: Young Adult
Oordeel: 5 diamantjes
weer
Schaduwheer
Emma Carstairs heeft eindelijk de dood van haar ouders gewroken. Ze dacht dat ze hierdoor rust zou krijgen, maar dat is niet het geval. Ze verlangt naar haar parabatai Julian, maar een relatie met hem brengt hen allebei in gevaar. Dus besluit ze zijn broer Mark te daten. Maar die heeft ook zo zijn eigen problemen…
De Onseelie-koning is de Koude Vrede ondertussen zat en wil niet langer aan de eisen van de schaduwjagers toegeven. Gevangen tussen wetten van twee werelden moeten Emma, Julian en Mark een manier vinden om alles te verdedigen waar ze voor staan, voor het te laat is…
weer
Schaduwheer begint ongeveer 2 weken na het einde van Vrouwe Middernacht. Emma probeert haar schijn op te houden met Mark, maar haar gevoelens voor Julian zijn er niet minder om geworden. Daarbij krijgen ze nog de opdracht om het zwarte boek te zoeken, maar deze is in handen gevallen van iemand die hem niet zomaar wil afstaan. En dan is er nog Kit, die er net achter is gekomen dat hij een Herondale is. Zo heeft iedereen zijn eigen problemen die opgelost moeten worden.

Schaduwheer switcht meerdere keren tussen de personen die een hoofdrol spelen in het boek. De karakters zijn zo ontzettend gegroeid, en de onderwerpen die aan bod komen zijn goed doordacht. Cassandra wist heel goed onderwerpen zoals autisme en transgender neer te zetten, en dat vind ik ontzettend gedurfd.

Schaduwheer zit vol met verrassende plottwist, dingen die ik in elk geval niet zag aankomen! Er worden geheimen geopenbaard en nieuwe karakters geïntroduceerd. Dit boek zal je niet snel vervelen want elk hoofdpersoon heeft zijn eigen probleem die opgelost moet worden. Er zijn 4 cameo’s van The Mortal Instruments, wat ik persoonlijk echt geweldig vond.

Nu zat mij de flaptekst wel enorm dwars, het is gewoon één grote spoiler. Je leest pas dat de Onseelie-koning oorlog wil voeren als het boek al bijna uit is. En dat vond ik erg jammer, en niet helemaal goed passend. Maar gelukkig doet dit niets af aan het boek, dat ik echt geweldig vond.

En dan die cliffhanger op het einde, ik zal je zeggen: pak een box tissues, want waarschijnlijk ga je het niet droog houden! Ik kan in elke geval niet wachten tot het laatste deel! Zoveel vragen die antwoord nodig hebben en ik ben ontzettend benieuwd hoe Cassandra dit allemaal gaat neerzetten.

Al met al heb ik niet meer dan liefde voor dit boek, en kan ik ook niet anders dan 5 diamantjes geven.

Liefs,
Denise.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s