Posts

Screen waardige YA boeken.

Heb jij ook wel eens dat gevoel? Dat je een boek aan het lezen bent en meteen een beeld erbij krijgt van hoe de wereld, personen of wezens eruit zien? Ik krijg dat namelijk wel, niet zo vaak als ik zou willen maar wanneer dat gebeurd noem ik het boek “witte doek waardig”.

Sommige boeken lijken te zijn gemaakt voor op het witte doek en zijn niet meer weg te denken zoals harry potter en the hunger games. Mensen klagen wel dat ze niet exact het zelfde zijn als de boeken maar kan jij nog zonder de films? En hoeveel van jullie zijn pas een serie gaan lezen nadat ze een verfilming hebben gezien? Ik moet eerlijk bekennen dat ik the hunger games pas ben gaan lezen na de tweede film. Ik moest en zou weten hoe het afliep.

Soms lopen de verfilmingen uit op een ramp ala “city of bones” en “alligiant” maar toch houd ik hoop dat ze van hun fouten geleerd hebben.

Screenshot_20180110-204230

Dit is in mijn ogen de top 5 die het in zich hebben om een hollywood kaskraker te kunnen worden.

Nummer 5:Screenshot_20180328-171157

De summoner boeken. Een combinatie van Pokemon meets Hogwarts. We zitten nu in een tv-fase waarin vampiers uit zijn en demonen/bezeten geesten helemaal een hit zijn en gooi pokemon GO niet weg, ze zitten nu een een down fase maar zijn nog steeds een mega hit. Deze “Boekverfilming” zal op dit moment dan ook hiermee een grote aanhang werven.

Nummer 4:Screenshot_20180328-171252

The lunar chronicles. Ik krijg nu vast rare blikken, met waarom deze op nummer 4? Dat heeft niet te maken met de boeken en of ze een mega blockbuster worden want a. Dat worden ze zeker en b. Futuristische Technologie is nooit uit de mode. Maar dit is een persoonlijke voorkeur, ik zie liever iets anders “eerder” verfilmd worden.

Nummer 3:Screenshot_20180328-171416

De selectie, prachtige boeken maar persoonlijk zou ik hier een serie van maken als ik producent was.. maar aangezien ik dat niet ben who cares! Zolang de eerste 3 delen maar op het witte doek verschijnen. Met een goede romantische drama film/serie zit je altijd goed.

Nummer 2:Screenshot_20180328-171131

Hof van serie. Kleine vals speler hier aangezien ze al een script hebben liggen voor deze boeken. Toch staat die in mijn top 5. DON’T YOU DARE TO F*CK THIS UP GUYS!

Nummer 1:Screenshot_20180328-165020

En dan de top 1! De glazen troon serie, niet zo populair als de andere serie van deze auteur maar toch mijn  top 1. Why, hoor ik jullie denken?! Hollywood is al enige tijd films aan het maken over sterke jonge vrouwen denk hierbij aan katniss (hunger games), black widow (marvel), wonder woman en de nieuwe tombraider. De sexy bombshells zijn eindelijk ingeruild voor echte dames met vuur in hun ogen en figuurlijke ballen! Dan mag onze Celaena niet bij uit blijven.

Wat is jou top 5 of ben je het met mij eens of niet kan natuurlijk ook😜. Laat het mij weten.

Liefs, Manuela

Screenshot_20180110-204207

Advertenties

2 gedachten over “Screen waardige YA boeken.”

 1. Ik heb de glazen troon nog nooit gelezen 😮
  Aangezien hij hier op nummer 1 staat, moet ik dat hoognodig wel eens doen 😀
  Nog een boek dat een goede film zou zijn is volgens mij ‘De Test’ van Joelle Charbanneau 🙂

  Like

  1. Moet je zeker eens gaan doen! Hij is langzaam aan echt een favoriet aan het worden 😍.

   Ik heb de test nog niet gelezen maar heb hem wel op de reader staan! Zal er binnenkort tijd voor maken om die serie te gaan lezen ☺

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s