Recensies

Blogtour: Instinct – Anita Henriët

Titel: Instinct
Auteur: Anita Henriët
Uitgeverij: Willowtreez
Jaartal: 2018
Aantal pagina’s: 222 pagina’s
ISBN: 9789082555431
Genre: Young adult
Prijs: €17.95
Oordeel: 3 diamantjes

Rose Prescott is anders dan andere meiden van haar leeftijd. Al zolang ze zich kan herinneren beschikt ze over vreemde gaven. Gaven die ze niet altijd in de hand heeft en angstvallig verborgen houdt voor de buitenwereld.
Wanneer ze haar vriend op een feest betrapt met een ander, besluit Rose bij haar oma in Willits te gaan wonen. Maar de rust en heling die ze daar hoopte te vinden is momenteel ver te zoeken.

Met dank aan Willowtreez heb ik dit boek mogen lezen voor de blogtour. Ik keek er erg naar uit en de cover, in al zijn eenvoud, maakte het mysterieuzer in mijn ogen. Het eerste wat ik dacht was; Wat betekend dat symbool?

Wanneer Rose haar vriend betrapt met een goede vriendin, besluit ze dat het mooi is geweest en vertrekt naar haar grootmoeder in Willits. Hier probeert ze haar leven op te pakken, het liefste zonder man, maar dat is moeilijker dan het lijkt.

Wanneer ze tijdens het boodschappen doen wordt uitgenodigd voor een filmavond met vrienden door een oude vriendin, veranderd haar leven drastisch. Het beest dat ze al met moeite kon bedwingen geeft een blijk van interesse als ze Dean ontmoet. Iets in Dean wakkert “haar gave” aan en wordt in zijn bijzijn krachtiger. Waarom voelt ze zich zo, in zijn bijzijn.

Het boek had vanaf het begin mijn onverdeelde aandacht en heb hem dan ook in een ruk uitgelezen. Anita’s schrijfstijl is heel fijn om te lezen en ze bezit de truc om haar lezers vast te houden en door te laten lezen. Hier en daar werd het verhaal een beetje oppervlakkig en kon het wel wat meer diepgang gebruiken. Bepaalde scenes miste hierdoor een bepaalde spanning, vooral in het begin was dit erg van toepassing. Dit was niet een grote struikelblok en bleef ondanks dat geboeid verder lezen. Het hield ook een beetje van het mysterie in het verhaal want; Wie is rose en bovenal wat is ze? Verder in het verhaal kreeg ik mijn vermoedens en tegen het einde bevestigde deze inderdaad te kloppen.

De personages zijn redelijk uitgewerkt. De hoofdpersonen waren tot in de puntjes uitgewerkt maar van de andere kon ik weinig hoogte krijgen. Ik had persoonlijk wat meer diepgang willen zien in de “sidekicks” van het verhaal.

Het verhaal eindigde niet met een mega cliffhanger maar toch heb je de drang om verder te willen lezen. Mijn verwachting voor het volgende deel is dat er vooral meer spanning en actie in zal zitten aangezien dit deel meer een intro bleek te zijn, een soort voorproefje van het mysterie dat nog ontdekt moet worden. Helaas voelde het daardoor op dit moment meer aan als een chicklit dan als een ya/fantasy. Maar dat komt voornamelijk omdat wij samen met Rose haar gave ontdekken. Wel moet ik toegeven dat op sommige momenten het verhaal me deed denken aan de jongens van “supernatural”. Ik weet niet of dit komt door de namen of door de bepaalde vibe die soms door het verhaal is geweven maar dit heeft geweldige/hilarische gesprekken opgeleverd met Kimberly Roeland van “the Bookish Court”.

Ik geef dit boek 3 diamanten en heb grote verwachtingen van het tweede deel.

Liefs,

Manuela

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s