Posts

Top 3: favoriete anime.

Vandaag ga ik het hebben over anime, iets waar sommige van jullie bekend mee zullen zijn, en anderen niet. Ik heb zelf nog niet heel veel series gezien, maar de series die ik heb gezien vond ik echt super leuk. Hierbij mijn top 3 favoriete anime series.

Nummer 3: Elfen lied
elfenlied
Elfen lied speelt zich af in Kamakura en Kanagawa, en focust op de “Diclonius”, een soort gemuteerde personen. Hun uiterlijk is vergelijkbaar met dat van een mens, maar met een paar verschillen, vooral hun hoornachtige uitsteeksels op hun voorhoofd en de aanwezigheid van telekinetisch onzichtbare armen die “Vectors” heten. Lucy, die ook een Diclonius is, is de hoofdpersoon van de serie. Ze word gevangen gehouden in een gebouw die is gebouwd voor experimenten, maar ze weet te ontsnappen. Ze raakt gewond tijdens het ontsnappen, waardoor ze een tweede persoonlijkheid ontwikkeld genaamd Nyu. Lucy, aka Nyu, word gevonden door Kouta en zijn nichtje Yuka. Ze nemen haar in huis en raken betrokken bij veel, vaak brute, pogingen door de Special Assault Teams en hun Diclonius die Lucy terug willen halen.

Dit is, net zoals de andere 2 uit mijn top 3, een enorm bloedige anime. Ik heb deze anime voor het eerst gezien in 2013, daarna heb ik hem vorig jaar opnieuw gekeken. Dit was mijn eerste anime ooit die ik keek, en ik vond hem erg goed. Het is een brute anime, maar er zit ook een dosis humor in. Het verhaal is heel goed uitgewerkt, er zitten een paar leuke plottwisten in.
Het is een korte serie, waardoor je niet met wachten op nieuwe afleveringen zit. In totaal heeft deze serie 13 episodes, elke episode duurt ongeveer 20 minuten, daar ben je dus zo doorheen.

Nummer 2: Tokyo Ghoul
tokyo ghoul
Het verhaal volgt Ken Kaneki, een student die de aanval van Rize Kamishiro overleefd, zijn date die een ghoul blijkt te zijn. Hij word naar het ziekenhuis gebracht waar hij de organen krijgt van Rize Kamishiro, hierdoor word hij half ghoul. De manager van een koffieshop voor ghouls leert hem hoe hij moet overleven als half ghoul.

Deze serie ben ik deze week gestart, en ik moet zeggen, ik vind hem echt super tof. Ik heb gister de laatste episode gezien van seizoen 2, en het was zo mooi en zielig en alles tegelijk. Deze serie is nu bezig met seizoen 3, en ik ga hem zeker volgen. Ik ben wel benieuwd naar de manga’s, misschien dat ik ze ooit nog ga aanschaffen. Maar voor nu houd ik het bij de serie.

Nummer 1: Attack on titan
aot
Het verhaal speelt zich af in een wereld waar de mensheid in steden woont die omgeven zijn door enorme muren van 50 meter hoog, als verdediging tegen de Titans: reusachtige humanoïde wezens die mensen eten. Het verhaal draait om Eren Jaeger en zijn vrienden Mikasa Ackerman en Armin Arlert. Zij zijn bij het leger gegaan om tegen de Titans te vechten nadat die hun stad zijn binnengedrongen.

Hoog bovenaan, heel hoog bovenaan, staat mijn favoriete anime. Ik moet bekennen dat ik hem nog maar pas ken, maar ik ben fan! (Lees: Levi fan to the max!!!!) Ik ben nu bezig om de serie voor de 2e keer te zien en ik kan niet wachten tot seizoen 3, die in juli uitkomt. Ik ben zo benieuwd hoe seizoen 3 gaat, welke dingen er gaan gebeuren, en ik eis meer Levi tijd, want hij is mijn nieuwe anime crush! Ik kan uren praten over attack on titan, zo geweldig vind ik het. Mijn aliexpress lijst staat vol met bestelde attack on titan goodies, en de manga’s zullen morgen binnen komen. Nouja, 1 t/m 12 komen morgen, en 13 t/m 15 komen volgende week ergens. Volgende maand komen 16 t/m 23. Dit worden mijn eerste aangeschafte manga’s en ik ben ontzettend benieuwd hoe het mij gaat bevallen.

Suggesties voor niet al te lange anime’s zijn welkom!

Liefs,
Denise.

Advertenties

2 gedachten over “Top 3: favoriete anime.”

  1. alle 3 goede anime’s indeed! vergeet niet je manga’s andersom te lezen ;P
    een van mijn favourite anime’s is FullMetal Alchemist. er zijn zooo ontzettend veel goede anime’s

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s