Recensies

Recensie – Amureis nalatenschap deel 1: het kristal.

Titel:  Amureis nalatenschap
Auteur: Joris Adriaansen
Uitgeverij: Brave New Books
Aantal pagina’s: 282
Jaartal: 2018
ISBN: 9789402170597
Genre: Fantasy
Oordeel: 4 diamantjes
weer
amureis nalatenschap
Sinds de verdwijning van de laatste nachtkruiper, was de Akara in vergetelheid geraakt. Destijds scheen niemand te denken dat de Akara nog nodig zou zijn om het gewone volk te beschermen, maar Amurei wist wel beter. Zij had een belofte gedaan aan haar meester Yasü om koste wat het kost het voortbestaan van de Akara te waarborgen. Ze was niet van plan die belofte te breken. Eveneens was ze niet vergeten wat oud-meester Ramuet ooit tegen haar had gezegd. Zonder de Akara zou de wereld geen schijn van kans maken tegen de vijand die eraan zou komen. Amurei had nooit begrepen wat oud-meester Ramuet bedoeld had met deze vijand. Het baarde haar zorgen.
De hele wereld had ze afgereisd op zoek naar een opvolger, maar zonder succes. Ze was oud geworden en wist dat ze niet veel tijd meer had. Het moment was gekomen om een relikwie te maken waardoor haar kracht en herinnering bewaard zouden blijven. Ze wist dat het verboden was, door de wetten van de Akara, maar het was het enige wat ze kon doen om er zeker van te zijn dat de Akara niet zou verdwijnen. Ze moest er alleen voor zorgen dat de relikwie bij iemand terecht zou komen die ze kon vertrouwen. De toekomst van de wereld hing ervan af.
weer
Met dank aan Joris Adriaansen mocht ik dit boek lezen en recenseren, dit is zijn debuut boek.

Toen ik de achterflap las sprak dit boek mij meteen aan en ik vond het heel fijn dat de achterflap niks prijsgeeft wat er in het boek gaat gebeuren. Er waren een paar onderwerpen die ik erg interessant vond. Wel vond ik dat het verhaal wat langzaam op gang kwam. Ongeveer na 100 pagina’s gebeurde er dan eindelijk wat.

De personages die in dit boek voorkomen zijn allemaal goed doordacht. Ze hebben allemaal hun eigen geschiedenis, en van een aantal wordt die geschiedenis ook onthuld. De karaktertrekken komen goed naar voren en ook de omgeving werd goed beschreven.

Al met al heb ik dit boek met plezier gelezen, en kon ik alleen als minpuntje het feit dat het wat traag op gang kwam vinden. Daarom geef ik dit boek 4 diamantjes.

Liefs,
Denise.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s