Recensies

Recensie: De slapende Prins (De dochter van de zondeneter #2)

Titel: De slapende Prins
Auteur: Melinda Salisbury
Uitgeverij: Clavis Young Adult
Jaartal: 2017
Aantal pagina’s: 383 pagina’s
ISBN: 9789044829983
Genre: Young Adult
Prijs: €19,95
Oordeel:


 

20180503_094956

Sinds haar broer Lief verdwenen is, heeft Errin het erg moeilijk. Ze moet voor haar zieke moeder zorgen en illegale kruiden en drankjes verkopen om het hoofd boven water te houden. Maar dat is nog niets in vergelijking met de dreiging die haar boven het hoofd hangt nu de wraakzuchtige Slapende Prins wakker is geworden. Er breekt oorlog uit. De mysterieuze Silas is de enige die haar wil en kan helpen. Als ook hij verdwijnt, is Errin op zichzelf aangewezen. Ze trekt het hele land door om zichzelf en haar moeder in veiligheid te brengen. Maar wat ze uiteindelijk ontdekt, doet haar wereld op zijn grondvesten schudden …

De Slapende Prins, het tweede boek van deze adembenemende historische fantasytrilogie, is het donkere vervolg op De vergiftigde gave. Een pageturner voor young adults.


 

Met dank aan Uitgeverij Clavis, heb ik dit boek mogen lezen en recenseren.

De angst van vele mensen is waar geworden. De legendarische Slapende Prins is dankzij de brute koningin ontwaakt en hij vernietigd alles op zijn pad. Als hun koning wordt gedood vlucht het volk van Lormere de grenzen over naar Tregellië waar ze hopen veilig te zijn voor de alles verwoestende wreedheid van de slapende prins.

In dit deel volgen we Errin, het kleine zusje van Lief. Samen met haar moeder woont ze aan de grens met Lormere, in een verstoten dorp dat geteisterd wordt door armoede. Errin heeft voordat ze in armoede verkeerde, geleerd voor apotheker en kan nu haar hoofd boven water houden door illegale middeltjes te brouwen en verkopen. Haar grootste afnemer is de vreemdeling Silas. Die, ondanks dat ze zijn gezicht nog nooit gezien heeft, haar hart op hol brengt. Tevens zorgt ze voor haar zieke moeder, wiens ziekte gelijkenis toont met een beest uit een legende. Als haar moeder onverwachts wordt meegenomen door het leger, rust ze geen moment om haar te vinden en belandt ze in een strijd die niet de hare is.

Het verhaal begint gelijk spannend met de verovering van Lormere door de Slapende Prins. Ik heb werkelijk een paar bladzijdes herlezen om er zeker van te zijn, dat wat ik dacht dat er stond, er ook echt stond. Mijn eerste reactie was dan ook;
‘Melinda, wat doe je me aan!’ en ‘Dit mag niet, kan niet en klopt niet.’. Duidelijk in de ontkenningsfase.

De spanning en actie blijft als een rode draad door het verhaal lopen en geen moment verliest het zijn kracht mede hierdoor kan ik zeggen dat dit een perfect vervolg is op deel een ‘De vergiftigde gave’. De karakter-opbouw is wederom fenomenaal waardoor je meteen een band krijgt met Errin en tegen het einde vliegen de Plot-twisten om je oren. Met een mega cliffhanger op het eind als gevolg! Ik ben erg verbaasd dat deze serie nog geen hype is in Nederland want zelf kan ik eerlijk gezegd niet wachten tot deel drie uit komt.

Ik geef dit boek, 5 welverdiende diamanten!

liefs,
Manuela

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s