Recensies

Blogtour – Full Moon

De blogtour van Full Moon is al een tijdje bezig en vandaag zijn wij aan de beurt om onze eerlijke mening te geven over de boeken van de vlaamse schrijfster Stefanie van Mol.

Met dank aan Dutch Venture Publishing voor de recensie-exemplaren.


Over de schrijfster: 

Stefanie van Mol is een Belgische schrijfster. In het dagelijks leven werkt ze bij het familiebedrijf van haar ouders. Ze maakte haar debuut in 2014 met Vurig verlangen die ze volledig zelf heeft uitgegeven via Brave New Books, een self-publishingplatform.

Stefanie schrijft voornamelijk erotische romans, zo zei ze dat ze “probeert te schrijven wat ze op de Belgische en Nederlandse markt mist”. Ze zit ’s avonds uren achter de computer om haar fantasie tot leven te wekken.

Haar Full Moon serie wordt opnieuw uitgegeven door Dutch Venture Publishing.


 

Jonathan werd gedwongen harde keuzes te maken.9200000078936874
Muziek of zijn familie. Tot op de dag van vandaag heeft hij nog steeds geen spijt van zijn keuze voor muziek. Hij had gezworen om zich nooit meer emotioneel te binden aan anderen. Maar wanneer een knappe, zwartharige dame in zijn armen valt, is hij op slag verloren. Hij wil haar en doet alles wat in zijn macht ligt om haar voor zich te winnen.

Camille kwam hier naartoe met een missie.
Camille verloor enkele jaren geleden haar moeder aan kanker. Net voor ze aan haar studie gaat beginnen, gaat ze met haar beste vriendin Karen op vakantie. Daar gaan ze naar een rockconcert van Full Moon.

Wie had ooit gedacht dat haar leven zo zou veranderen?


9200000079473981

Jonathan is Camille nooit vergeten.
Ook al ging er een hele tijd voorbij, hij denkt nog elke dag aan haar. Als hij met de band Full Moon terugkeert naar België gaat hij op zoek naar haar. Hij wil antwoorden. Maar is hij klaar voor de waarheid?
Camille had nooit verwacht Jonathan terug te zien.
Maar zodra hij terug in beeld is, verandert haar leven van het ene moment op het andere. De wonden uit het verleden zijn diep. Kunnen ze elkaar terugvinden? Of heelt tijd dan toch niet alle wonden?

 


Het enige wat zij wil, is opnieuw vrij zijn.9200000080189291
Jolien De Graeves leven verandert van de ene op de andere dag. Door de dood van haar ouders wordt ze gedwongen om bij haar broer te wonen. Haar broer is met zijn band op tournee, en er is geen andere mogelijkheid dan mee te gaan.
Hij breekt alle regels om bij haar te zijn.
Als gitarist van de succesvolle band Full Moon heeft John alles voor elkaar. Maar wanneer het kleine zusje van zanger Max bij de band verblijft, zet die kleine, vurige dame zijn hele leven op zijn kop.

 


9200000086556394Er is maar één misstap waar hij spijt van heeft

Als zanger van de populaire rockband Full Moon heeft Max zijn droom waargemaakt.
Iedereen denkt dat hij al zijn zaakjes voor elkaar heeft, maar niets is minder waar. Zijn keuze voor Full Moon kostte hem de liefde van zijn leven. Als die bewuste dame weer in zijn leven verschijnt, is hij meer dan ooit vastbesloten om haar opnieuw voor zich te winnen.

Haar leven is één grote puinhoop
Net wanneer ze dacht dat het niet erger kon, komt Max terug in haar leven. Hij heeft blijkbaar zijn zinnen weer op haar gezet, maar zij is nog niet vergeten hoe dat de vorige keer eindigde.


Mijn mening

Stefanie van Mol heeft een geweldige schrijfstijl en ondanks dat er soms vlaamse woorden door heen schieten, heb je er geen last van als nederlandse lezer. In elk boek heerst er een bepaalde spanningsboog waardoor je in een fijn leesritme komt. Toch moet ik eerlijk bekennen dat ik een favoriet en een mindere heb in deze serie.

Mijn favoriet bij uitstek is ‘kies voor haar’ over Jolien en gitarist John. Joliens verdriet en strijd naar werkelijke vrijheid is hartverscheurend. Tevens zijn de personages goed uitgewerkt. Beide hebben een eigen verhaal te vertellen en hun eigen angsten/dromen te overwinnen. Hierdoor raak je gehecht aan de twee en ik vond het ,voor het eerst in deze serie, jammer dat het boek uit was.

De minste in mijn ogen was ‘Kies voor hem’ over zanger Max en zijn Valerie. Dit is geheel persoonlijk, denk ik want sommige vinden dit juist de beste van de vier. Ik vind dat er een soort spanning mist die wel in de eerste delen zat. Valerie is een reporter waardoor ik liever had gezien/verwacht had; dat ze een vernietigend stuk had geschreven, wilde schrappen en dat deze alsnog perongeluk werd gepubliceerd of in die koers. Gewoon iets van spanning en actie. Stefanie van Mol heeft, mij in dit geval, gewoon te verwend met haar vorige boeken. Ondanks dat ik dit de minste vond betekend niet dat hij slecht was, integendeel zelfs. Ze heeft dan wel niet de koers genomen die ik “verwacht” had, toch vond ik dit een leuk verhaal voor tussendoor.

Met deze serie heb ik; Gelachen, geroepen, gevloekt (oeps) en ook traantjes gelaten. Ik kijk met veel plezier en enthousiasme uit naar het vijfde deel! Wetend dat Stefanie voor ons een super verhaal in petto heeft.


Conclusie:

Kies voor mij      : 3,5 diamant
Kies voor ons      : 3,5 diamant
Kies voor haar    : 4,5 diamant
Kies voor hem    : 2,5 diamant

Een totale waardering van 3,5 Diamant!

Liefs,
Manuela

 

Advertenties

Een gedachte over “Blogtour – Full Moon”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s