Posts

Waarom lees jij minder?

Iedereen heeft het wel eens. Een periode waarin je minder leest terwijl je er eigenlijk wel zin in hebt maar er om de een of andere reden je je eigen er niet aan kunt zetten om een boek op te pakken.

Dit is mij dit jaar al minstens vijf keer overkomen om vijf verschillende redenen.

Reden 1:

Een nieuwe tvserie is online gegaan die je meteen kunt bingwatchen. Dan is de keuze snel gemaakt, tv it is.

Reden 2:

Een boek is zo rot geeindigd of je hebt net zo’n mooi boek gelezen dat je er nog in gedachte mee bezig bent en hierdoor nog geen behoefte hebt aan een nieuw verhaal.

Reden 3:

Je bent aan het knutselen, tekenen/kleuren of boetseren geslagen. Wilt iets namaken uit boeken, films of gewoon totaal iets anders. Ook door deze reden heb ik een tijd niet gelezen.

Reden 4:

De zon schijnt! Ja dit is al twee keer mijn valkuil geweest dit jaar. Ik lees altijd binnen op de bank of languit op bed maar als het warm is, is dit geen optie en aangezien wij geen achtertuin hebben (alleen een voortuin) heb ik niet de luxe om buiten te lezen aangezien ik steeds wordt afgeleid door buurtgenoten.

Reden 5:

Dit is voor mij de belangrijkste reden waarom ik een periode minder of juist heel veel lees. Namelijk niet lekker in je vel zitten. Vele denken nu van “maar dan lees je toch juist vaker?”. Dat kan kloppen inderdaad want jezelf verliezen in een andere wereld is dan juist heerlijk omdat je je eigen wereld wilt ontsnappen maar soms zit je zo diep in een dip dat je je gedachten zelfs niet bij een boek kan houden. Terwijl afleiding op zo’n moment zeer gewenst is.

Wat zijn jullie redenen om minder te lezen (naast werk).

Liefs,

Manuela

Advertenties

4 gedachten over “Waarom lees jij minder?”

 1. Ik lees altijd minder als ik tentamenweek heb en in voorbereiding ben voor mijn tentamenweek. Dit heb ik nu dus… zo balen 😢 Ik heb dan al zo veel stof gelezen dat ik echt geen woord meer kan opnemen.
  Grappig dat jij minder leest als het warm weer is, ik lees dan juist veel meer. Al snap ik wel dat het heel lastig is, als je continu wordt afgeleid… 😕

  Like

  1. Ja dat is begrijpelijk dat je in een tentamenweek minder leest.

   Bij mij is het vooral dat ik met warm weer niet binnen wil zitten en daardoor geforceerd wordt om buiten te lezen terwijl ik geen rustig plekje heb zonder de hele tijd te horen te krijgen… Waarom lach je.. ?? of Jij leest ook de hele dag!

   Dan heb ik zoiets van Mens ik zeg toch ook niet dat jij constant ongevraagd commentaar geeft op alles en nog wat😒. Laat mij genieten van mijn boek, daardoor lees ik dus liever niet als het warm is buiten😉.

   Like

 2. als ik erg in een boek ben opgegaan dan vind ik het altijd moeilijk om met een volgend boek te starten. Vooral als ik een duidelijke band voelde met de personages of de setting mij erg aansprak. Je begint namelijk weer vanaf 0. Meestal lees ik dan even wat Harry Potter om mijn hoofd weer leeg te maken 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s