Recensies

De vampierprinses – Tamara Arts

Titel: De vampierprinses
Auteur: Tamara Arts
Uitgeverij: Boekscout
Jaartal: 2017
Aantal pagina’s:  202 pagina’s
ISBN: 9789402239980                                
Genre: Young Adult/fantasy
Prijs: €19,99
Oordeel:


20180525_202119Inez is de prinses van het vampierrijk Esméro. Ze moet het kasteel ontvluchten wanneer deze wordt aangevallen door vampierjagers. Ze ontmoet een jongen die gebeten wordt door een weerwolf. Wanhopig gaan ze opzoek naar een genezing voor de dodelijke beet. Het belooft een reis te worden vol gevaar en avontuur. Daarbij moeten ze een oorlog zien te stoppen. Gaat het ze lukken?


Toen Tamara een oproep deed om haar boek te laten recenseren was ik meteen geïntrigeerd. Ik hou namelijk heel erg van “bovennatuurlijke” boeken en dit paste dus perfect in mijn straatje maar waren mijn verwachtingen hierdoor niet te hoog?

Het verhaal speelt zich af in een wereld waar verschillende deuren naar andere dimensies gevonden zijn. Er zijn drie portalen bekend de mensenwereld, het vampierkoninkrijk en het rijk van de weerwolven.  Het land van vampierprinses Inez loopt dankzij deze ontdekkingen gevaar. De jagers uit de mensenwereld doden vampiers uit wraakgevoelens en de weerwolven verwonden de vampiers uit loyaliteit aan de mens en tevens uit wrok.

In dit boek volgen we vampierprinses Inez, een energiek, naïef, koppig en bovenal onbewust verwend meisje dat een, volgens haar,  “zwaar” leven heeft geleid. Na een dodelijke aanval op haar zusje en moeder in het bos, werdt het haar verboden ooit nog buiten de kasteelmuren te komen en is ze beschermend opgevoed. Dit veranderd echter als de vampierjagers het kasteel binnendringen en Inez gedwongen wordt, om haar vader te verlaten en huis te ontvluchten op zoek naar een veilige schuilplaats. Met nadrukkelijke orders om nooit meer terug te keren, gaat ze naar het dorp en ontmoet daar een boerenzoon en zijn zusje.

Allereerst wil ik zeggen dat de cover werkelijk fantastisch is! Dankzij de kleurencombinatie wordt je oog er meteen naar toe getrokken en daardoor werd mijn nieuwsgierigheid gewekt.

Net zei ik al over niet al te hoge verwachtingen hebben, dat heb ik hier soms wel gemerkt. Het verhaal begon wat traag en langdradig vooral aangezien de schrijfster je zoveel mogelijk informatie wilde geven over de door haar gecreëerde wereld. Bij elk nieuw detail kreeg je een bom aan informatie mee (vooral aan het begin) en moet ik eerlijk bekennen dat ik hierdoor vaak uit mijn leesritme gehaald werd. Vooral miste ik in de eerste helft de spanning in het verhaal of liever gezegt de opbouw tot. Dit vond ik erg jammer want het verhaal zelf heeft veel potentie.

Na een paar hoofdstukken bracht ze hier verandering in en kwam er eindelijk vaart, romantiek en spanning in het verhaal waardoor ik het boek niet meer weg wilde leggen.
Inez ontpopte zich eindelijk tot de krijgster die in haar schuilde en werd een badass chick waar je niet mee moet sollen! Mijn complimenten aan de auteur! Je zag haar veranderen van naïef in kritisch, van koppig naar zorgzaam en van een verwend nest naar hard werkende jonge vrouw. Nog steeds had ze haar koppige ideeën want Inez zou Inez niet zijn als ze niet probeerde alsnog haar zin door te drijven maar dit keer met goed onderbouwde argumenten.  De fantasie van de auteur kwam in de tweede helft vooral naar boven en liet zien wat een creatieve geest ze heeft.

Mijn conclusie:

Het verhaal is luchtig genoeg om “tussendoor” te lezen, alleen vind ik het zonde van het trage begin want het concept is op zich fantastisch! Wel heb ik het gevoel dat dit het eerste deel uit een serie is/wordt, al kan het ook als standalone gelezen worden. Ik geef dit boek, dankzij de opzwepende tweede helft, een voldoende namelijk  2,5 diamant!

Ik verwacht veel goeds van deze auteur in de toekomst!

Liefs,
Manuela

* Ik wil Tamara Arts bedanken voor het recensieexemplaar in ruil tegen een eerlijke recensie.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s