Recensies

Recensie: Initiatie (De Orde van de Poortwachters #1) – Oli Veyn

Titel:  Initiatie – De Orde van de Poortwachters
Auteur: Oli Veyn
Uitgeverij: Godijn Publishing
Aantal pagina’s: 380
Jaartal: 2017
ISBN: 9789492115539
Genre: Fantasy
Oordeel: 4 diamantjes
weer
Initiatie 1 - De Orde van de Poortwachters
Overal in de wereld staan poorten en erebogen.
Stel dat ze gebouwd zijn met een reden?
Wat gaat er schuil achter deze poorten?
En is er iemand die de wacht houdt?
Nadat Nido in aanraking komt met de geheime Orde van de Poortwachters wordt ze gedwongen hun wrede opleidingsprogramma te volgen om te worden opgeleid tot poortwachter. Ze moet vechten om de meedogenloze beproevingen onder het tirannieke bewind van haar trainer Sert te overleven. Gevangen in de Orde en in een driehoeksverhouding, raakt Nido steeds dieper verstrikt in een mysterieuze wereld waarin de grenzen van het universum vervagen, poorten gesloten moeten blijven en sleutels machtiger zijn dan wapens.
De sleutelwoorden van deze Young Adult Urban Fantasy roman zijn: liefde, onvoorwaardelijke vriendschap en transformatie.
weer
Als eerste wil ik Godijn Publishing bedanken voor de kans die ik kreeg om dit geweldig boek te mogen lezen en recenseren.

Dit boek heb ik in een zucht uitgelezen. Ik ben ‘s middags begonnen en had hem ‘s avonds uit. En ik moet zeggen: wat ben ik blij dat ik het gelezen heb. Poortwachters heeft actie, liefde, spanning & avontuur. Vanaf de eerste pagina’s werd ik gewoon in het boek gezogen. Ondanks een goede wereldopbouw en goed beschreven karakters gebeurde er niet heel veel. Toch kon ik niet stoppen met lezen. Waarschijnlijk omdat het verhaal niet al te voorspelbaar is. De rustige stukken waren ook wel nodig voor de opbouw van het verhaal.

Nido is een typisch gevalletje meisje dat zwak begint en sterk eindigt. Ook vind je het klassieke driehoeksverhouding terug in Poortwachters. Gelukkig stoorde ik mij er niet aan omdat het niet heel veel terug kwam. Ik kon me soms wel ergeren aan Nido. Vooral omdat ze zo’n karakter is waarvan ik denk: doe toch beter je best en wees niet zo zielig. Gelukkig word alles tegen het eind recht getrokken. Het einde had ik totaal niet verwacht, het werd heel spannend en ik moest gewoon verder lezen. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe het verhaal verder gaat in het volgende deel aangezien dit deel eindigt met een cliffhanger. Er is nog zoveel wat verteld moet worden. Een wereld die nog verder ontdekt moet worden.

Ik geef dit boek 4 diamantjes.

Liefs,
Denise.

Een gedachte over “Recensie: Initiatie (De Orde van de Poortwachters #1) – Oli Veyn”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s