Recensies

Recensie: Kraai en koninkrijk (de kraaien #2) – Leigh Bardugo

Titel:  Kraai en Koninkrijk
Auteur: Leigh Bardugo
Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 622
Jaartal: 2016
ISBN: 9789020679465
Genre: Young Adult
weer
De kraaien 1 - List en Leugens
Kaz en zijn bende hebben een missie volbracht waarvan niemand dacht dat ze hem zouden overleven – ook zijzelf niet. Maar in plaats van de beloofde vette beloning te krijgen, worden de Kraaien dubbel verraden. Ze zullen opnieuw moeten vechten voor hun leven, en met de ontvoering van een belangrijk lid van de bende is dat zwaarder dan ooit.
Terwijl Ketterdam vanwege de gevaarlijke drug jurda parem een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent op diverse wereldmachten, doen oude rivalen en nieuwe vijanden een beroep op Kaz’ sluwheid en wordt de loyaliteit van de groep op de proef gesteld. Er dreigt een oorlog in de nauwe en donkere steegjes van Ketterdam – een gevecht om wraak en vergelding dat het lot van de Grisha-wereld uiteindelijk zal bepalen.
weer
De kraaien hebben de missie in het Ijsfort overleefd maar staan voor een moeilijke taak: één van hun leden is ontvoert en ze doen alles in hun macht om haar terug te krijgen. Maar dat gaat niet zonder moeilijkheden. Ze zijn belazerd, en komen telkens weer voor situaties te staan die ze moeten oplossen. En dan is er nog de kwestie van de jurda parem. Er zijn veel mensen op zoek naar de leden van de kraaien, gaat het ze lukken om deze oorlog te winnen?

Je weet gewoon dat een boek goed is als je hem dichtslaat en bij jezelf denkt ‘Ik zou hem zo weer opnieuw willen lezen.’ En dat is precies het gevoel dat ik had bij dit boek. Ik denk ook bij mezelf: ‘Waarom heb ik zolang gewacht met het lezen hiervan?!”. Want wat heb ik genoten van deze duologie. Ik vloog er ontzettend snel doorheen. Soms moest ik gewoon even iets opnieuw lezen omdat ik zo snel ging dat ik over dingen heen las, puur omdat het zo spannend was en ik wilde weten wat er ging gebeuren. Ondanks dat dit een dikke pil is van 622 bladzijden heb ik hem in 1.5 dag uitgelezen.

In kraai en koninkrijk zijn de point of views van alle kraaien. Kaz, Inej, Nina, Matthias, Jesper & Wylan. Ook in kraai en koninkrijk kom je stukje bij beetje steeds iets meer te weten over de achtergrond van sommige personages. Je word meegenomen terug de tijd in, en ziet wat hen is overkomen. Dat vond ik echt geweldig aan dit boek. Er word echt diep ingegaan op de hoofdpersonen en wat ze hebben meegemaakt. Iets waar ik ook echt van genoot in het eerste deel. Er zitten zoveel plottwist in dat het bijna onmogelijk is om te voorspellen hoe het verhaal eindigt. Wat het erg spannend maakt.

Ook in dit boek is er de wereldkaart van de Grisha wereld. En nu in plaats van het Ijsfort is er een kaart van Ketterdam. Die laatste vond ik echt leuk dat dat erbij in zat. Dit voegt toch wel wat toe aan een verhaal, als je een plek op wilt zoeken kan dat op het kaartje.

Ik kan in elk geval niet wachten tot de duologie met Nicolas uitkomt, want dan kan ik weer wegduiken in de Grisha wereld, en het zou helemaal geweldig zijn als de kraaien er ook in voor gaan komen. Helaas moeten we nog wel wachten tot 2019.

Al met al kan ik niet anders dan dit boek 5 diamantjes geven, want zeg nou zelf.. Als een boek in je hoofd blijft rondspoken dat kan het niet anders dan dat je hem geweldig vindt!

Liefs,
Denise.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s