Recensies

Schaduwzwart – Sebastien de Castell (Spellslinger #2)

Titel: Schaduwzwart (Spellslinger #2)
Auteur: Sebastien de Castell
Uitgeverij: Meis & Maas
Jaartal: 2018
Aantal pagina’s:  336 pagina’s
ISBN: 9789030503668
Genre: Young Adult – Fantasy
Prijs: €16,99 bij Adr. Heinen
Oordeel:


20180703_212319

Na het overweldigende eerste deel, verschijnt nu het tweede deel uit de magische Spellslinger-serie.
Vier maanden nadat Kellen zijn bevolking is ontvlucht, blijkt hij nog slechter te zijn in overleven als vogelvrijverklaarde dan als magiër. En dat zijn enige bondgenoten een opschepperige kaartspeler en een stelende eekhoornkat zijn, helpt ook niet al mee.
Dan ontmoet hij Seneira, een geblinddoekt meisje dat niet blind is. Haar geheimen betrekken Kellen bij een samenzwering van magie, chantage en moord. Het is aan Kellen om de magiër te vinden die verantwoordelijk is voor de slachtoffers van deze mystieke plaag, beter bekend als het schaduwzwart… Kan hij op zijn verstand vertrouwen om in leven te blijven in het land van de Zeven Zanden?


Dankzij Boekhandel Adr. Heinen  heb ik het tweede deel van de Spellslinger serie mogen lezen. En ik moet zeggen: Wat was het heerlijk om weer terug te zijn in de wereld van o.a. de Jan’Tep en Daroman.

Kellan is vogelvrij verklaard en moet zien te overleven zonder magie, familie, rijkdom en bescherming in een wereld vol gevaren. Zijn enige vriendin/vertrouwelingen zijn; een Eekhoornkat Reichis en zijn Argosi-vriendin Ferius Parfax. Al snel komt Kellan erachter dat een leven als vogelvrij verklaarde niet zo makkelijk is als hij had verwacht. Uit elke hoek komt er gevaar en waarom hebben ze het specifiek gemunt op hem? Een ding is zeker! Zijn leven was nog nooit zo spannend.

Wat vond ik het fijn om weer verder te kunnen lezen in deze serie en wederom was de world-building fenomenaal. Vooral als je het eerste deel een lange tijd terug hebt gelezen is dit fijn want je zit er weer meteen in. Ook was het niet irritant voor lezers die, zoals ik, het tweede er meteen achteraan gelezen hebben. Met het eerste deel had ik wel even moeite vanwege het gebrek aan actie, maar ‘schaduwzwart’ las ik in een wip en zucht uit.

Zoals de titel al aangeeft, gaat het in dit boek vooral over de ziekte/vloek schaduwzwart. Het is interessant om de verschillende inzichten en verhalen hierover te lezen. Iedereen denkt namelijk anders over, hoe en waarom de ziekte tot stand is gekomen. is het een vloek? Een ziekte? Een plaag? Of krijgen alleen de slechtste onder de slechtste het schaduwzwart?  Kellan wil er hoe dan ook achter komen!

Ik had het gevoel dat ik dankzij dit deel, de karakters beter leerde kennen en dat vond ik geweldig. Het leukste was om meer Argosi te leren kennen, vooral omdat Kellan overweegt om dat pad te gaan bewandelen. Een nieuwe personage is Rosie, of Pad van Doorns en Rozen, zoals ze zich zelf noemt. Tijdens het lezen, werd ik het met Ferius eens en vond ook ik het pad van de Argosi niets voor een persoon als Kellan. Toch heb ik genoten van hun gebruiken.

Het verhaal is, dankzij verschillende plottwisten, zeker niet saai te noemen want de spanning blijft continu aanwezig. Dit zorgt voor een fijn leesritme en zoals ik al eerder zei, ik had het boek zo uit.

Deze serie is een echte aanrader! Bordesvol spanning, actie, humor en een vleugje romantiek. Dit maakt van dit boek een heerlijke weglezer. Ik geef hem 4 diamantjes!

Liefs,

Manuela

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s