Recensies

Recensie: Slaves Raven #1 – Miriam Borgermans

Titel:  Slaves Raven 1
Auteur: Miriam Borgermans
Uitgeverij: Clavis
Aantal pagina’s: 487
Jaartal: 2016
ISBN: 9789044828689
Genre: Young adult
weer
Slaves Raven 1
Het jaar 2558. Raven is een opstandige laatstejaarsleerlinge aan een Delicatus Slavenschool. Delicatusslaven leven niet lang. Hun einde is meestal gruwelijk. Raven is voorbestemd om te worden overgeleverd aan de willekeur van haar toekomstige meester. Als ze aan de machtige Genoot Ghassan Aboud wordt verkocht, lijkt ze aan haar lot te kunnen ontsnappen. Tot Ghassan wordt vermoord en Raven als schuldige wordt aangewezen. Raven belandt in een wespennest van intriges, waarin ze alles op alles moet zetten om te overleven.

Raven 1 is het indrukwekkende, filmisch geschreven eerste boek van de youngadultserie Slaves. De grimmige toekomstwereld die hier wordt opgeroepen, heeft wortels in de huidige samenleving.
weer
Raven gaat over de slaaf Raven die word opgeleid in de Delicatusslaaf. Hier worden slaven opgeleid zodat ze hun meesters kunnen dienen. Raven weet zich te verkopen aan een Genoot, een hoge rang, maar als de Genoot word vermoord krijgt zij de schuld. Ze moet zien te overleven tot haar onschuld kan worden bewezen.

Ik kreeg dit boek toegestuurd als recensieboek van uitgeverij Clavis. Dit boek ben ik gaan lezen zonder er echt verwachtingen van te hebben. Hier en daar had ik al gehoord dat mensen hem heel leuk vonden. En ik moet zeggen: ik was positief verrast over dit boek. Het las snel en gemakkelijk weg en ik had hem dan ook binnen een mum van tijd uit.

Het begin begint meteen met informatie over de wereld waarin dit boek zich afspeelt. Alles werd heel goed en duidelijk uitgelegd en beschreven. Iets wat ik totaal niet vervelend vond. De echte actie kwam wat verder in het boek. Ik zag het een beetje als 2 delen, het eerste deel ging vooral over wat er voor de dood van de Genoot gebeurde, en het tweede deel wat erna gebeurde. Het tweede deel was mijn favoriet.

Een leuke toevoeging vond ik de kleine briefjes die telkens ondertekend werden met de letter S. Ik wist al heel snel wie ze bedoelden. En hiermee kreeg je ook een klein kijkje wat deze persoon overkwam en wat hij dacht.

Een minpunt dat ik aan dit boek vond was de liefdesdriehoek. Die kwam niet helemaal tot zijn recht, en was een zwaktepunt van dit boek. Ze had dit er echt wel uit kunnen laten want het had totaal geen toegevoegde waarde. Ook vond ik het nogal zonde dat er zoveel werd verklapt op de achterflap, ik had liever gehad dat er wat minder bekend werd gemaakt. Het einde was een cliffhanger, en ik ben niet zo van de cliffhangers. Toch heb ik dit boek met heel veel plezier gelezen en ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar Raven deel 2.

Ik geef dit boek 4 diamantjes.

Liefs,
Denise.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s