Recensies

De hemel in het ijs – Adrienne Young

Titel: De hemel in het ijs
Auteur: Adrienne Young
Uitgeverij: Best of Ya
Jaartal: 2018
Aantal pagina’s: 304 pagina’s
ISBN: 9789000360222
Genre: Young Adult – Fantasy
Prijs: €18,99 bij Adr. Heinen
Oordeel:


IMG_20180705_220131_341

De wereld van de zeventienjarige Viking-dochter Eelyn bestaat uit oorlog voeren. Ze weet niet anders dan dat ze samen met haar clan, de Aska, telkens weer strijdt tegen hun grootste vijand, de Riki. Haar leven is wreed, maar eenvoudig: vechten en overleven. Totdat ze op het slagveld het onmogelijke ziet: haar broer die meevecht met de Riki. De broer die ze vijf jaar geleden zag sterven.

Eelyn wordt gevangengenomen en moet als slaaf overwinteren in de bergen bij de Riki. Maar als ze zichzelf begint te herkennen in de mensen die ze altijd heeft geleerd te haten, brokkelt de wereld die ze zo goed dacht te kennen langzaam af.


Met smart heb ik uitgekeken naar dit boek en de releasedatum kon niet snel genoeg komen. Dus toen ik de mogelijkheid kreeg van boekhandel Heinen om ook dit boek te recenseren, zei ik geen Nee!

Het verhaal is vanuit het perspectief van Ealyn geschreven, een krijgster in hart en nieren die uit is op bloed en wraak. Als opgroeiend kind is haar een ding geleerd, vechten. Trainen en oefenen om, wanneer de tijd rijp is, te kunnen vechten in de eens in de vijf jaar terugkerende oorlog tegen de Riki-clan. Wanneer Ealyn tijdens het vechten haar overleden broer ziet kan ze haar ogen niet geloven en zet ze een achtervolging in met de nodige consequenties.

Ik was erg nieuwsgierig naar dit boek, het leek me namelijk echt een verhaal voor mij. Vikingen, Goden en Noorse Mythen zijn er in verwerkt, als je het mij vraagt, een goed trio. Het is dan ook geen verrassing dat ik dit boek tot een van mijn favoriete reken.

Adrienne Young heeft een beeldende schrijfstijl waardoor het leek alsof ik naar een film aan het kijken was. Tot in het kleinste detail heeft ze beschreven wat de gebruiken, verschillen en gewoonte van de Aska-clan en de Riki-clan zijn. Niet alleen de omgeving en aparte volken hebben aandacht gehad maar ook de verschillende personages hebben allemaal een eigen karakter gekregen, hoe groots of onbenullig hun deel ook was.

Persoonlijk heb ik altijd al een zwak gehad voor verhalen over Vikingen of de Noorse Mythologie maar nog niet zoveel hebben mij uiteindelijk weten te bekoren. Echter is dit een verhaal die ik zeer op prijs stel en die ik niet snel zal vergeten. De combinatie van actie, spanning, strijd en een vleugje romantiek zorgt dat dit boek een must read is en tot nu toe mijn favoriet van dit jaar. Het enige minpunt dat ik kan ontdekken is: Het is een STANDALONE! *Stiekem hopend op toch een tweede deel*

Ik geef dit boek welverdiende 5 diamanten!

liefs,

Manuela

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s