Recensies

Recensie: Love, Simon – Becky Albertalli

Titel:  Love, Simon
Auteur: Becky Albertalli
Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 272
Jaartal: 2018 (herdruk)
ISBN: 9789463491211
Genre: YA Contemporary
weer
Love, Simon
Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. (Qua drama heeft hij genoeg aan zijn rol in de schoolmusical.) Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush bij de verkeerde persoon, en is Simons geheim opeens niet meer veilig. Zijn klasgenoot Martin chanteert hem: als Simon hem niet helpt met het vinden van een perfecte date (bij voorkeur met Simons beste vriendin Abby), zorgt Martin ervoor dat de hele school op de hoogte is van Simons geaardheid. En erger nog: van de identiteit van Blue, aan wie Simon zijn e-mails stuurt.
Simon zal uit zijn comfortzone moeten stappen voordat hij eruit geduwd wordt. En dat alles terwijl hij langzaam maar zeker verliefd wordt op de meest verwarrende, maar leukste jongen ooit.
weer
Wat heb ik genoten van dit boek! Ik zat soms met een brok in mijn keel te lezen, en de andere keer zat ik weer hardop te lachen omdat er weer een grappig stukje was. Dit boek sleepte mij helemaal mee en ik had hem dan ook heel snel uit.

Love, Simon is een perfect boek voor even tussendoor. Het is simpel te lezen, en zeer vermakelijk. De personages zijn leuk neergezet, maar op sommige personages word niet al te veel in gegaan.

Voor mij was het geen verassing wie Blue was. Ik wist het al van te voren, en ik moet zeggen dat ik dat het boek mooier vond maken. Ik kon alle aanwijzingen eruit pikken. Ik denk niet dat ik het had geraden als ik het niet wist. Wel is het eigenlijk nogal duidelijk wie Blue is als je er goed bij nadenkt. Maar ik kan mij voorstellen dat je aan het einde zoiets hebt van: huh, wie was dat ook alweer?

Love, Simon is hetzelfde boek als Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld. Alleen de kaft en de titel zijn veranderd, maar de inhoud is hetzelfde.

Al met al heb ik echt genoten met het lezen van Love, Simon. Daarom geef ik dit boek 4.5 diamantjes.

Liefs,
Denise.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s