Recensies

Recensie: Slaves Dante 1 – Miriam Borgermans

Titel:  Slaves Dante 1
Auteur: Miriam Borgermans
Uitgeverij: Clavis
Aantal pagina’s: 510
Jaartal: 2017
ISBN: 9789044831214
Genre: Young Adult
weer
20180709_184022.jpg
Dante 1 is het tweede boek van de razendspannende reeks Slaves. De gebeurtenissen in de wrede toekomstwereld van Raven 1 worden ditmaal gezien door de donkere ogen van Dante. Een grandioos verhaal voor young adults.
Het jaar 2558. Nadat hij op een dodelijke kamikazevlucht naar de ruimte was gestuurd, landt de Trasherslaaf Dante na twee jaar onverwachts weer op aarde.
Toch komt het Bastion zijn beloftes niet na en krijgt Dante opnieuw een levensgevaarlijke opdracht. Dit keer wordt hij gedwongen om de moord op de machtige Genoot Ghassan Aboud te onderzoeken en moet hij undercover infiltreren
in het gevaarlijke, mysterieuze Bastion. Gedreven door wraak en schuldgevoel
betreedt Dante de kringen van macht. Heeft Raven, de beschuldigde slavin,
de moord wel gepleegd? Dante moet kiezen tussen buigen of breken. Hij heeft geen andere keuze. Toch?weerRazend spannend, dat was dit boek zeker. Maar dan vooral op het einde. Het duurde even voordat ik in het verhaal werd gezogen. Ik moet bekennen dat ik me meer verheugde op het boek van Raven dan op het boek van Dante. Maar nu ik Dante heb gelezen zijn die gevoelens verdwenen. Ik was een beetje huiverig voor het idee dat de twee tijdlijnen zich tegelijkertijd afspeelden. Maar, op een paar momenten na, was maar weinig hetzelfde. Ik vond het juist fijn dat ik met die paar momentjes weer wist waar het verhaal gelijk liep met die van Raven. Oude personages keren terug in dit boek, en je leert meer over bepaalde personages. Maar er komen ook nieuwe personages in voor. Je leert Dante steeds meer kennen, en ik ben heel benieuwd wat de connectie is tussen Raven en Dante.

Ik had het boek, toen ik eenmaal in het verhaal zat, in een zucht uitgelezen. Het werd op sommige momenten zo spannend dat ik hem gewoonweg niet kon wegleggen. Ik moest weten hoe het zou aflopen! Maar helaas.. Op het einde van het boek heb je weer een enorme cliffhanger. Eén die me echt doet snakken naar deel 2. Er komen veel losse eindjes bij elkaar, maar er zijn nog genoeg eindjes die nog opgelost moeten worden. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe Raven en Dante zich tot één boek gaat vormen.

Ik geef dit boek 4.5 diamantjes.

Bedankt uitgeverij Clavis voor het verstrekken van dit recensieboek!

Liefs,
Denise.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s