Recensies

Recensie: Ragdoll – Daniel Cole (Fawkes and Baxter #1)

Titel: Ragdoll
Auteur: Daniel Cole
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Aantal pagina’s: 400
Jaartal: 2018 (pocket editie)
ISBN: 9789021021713 (pocket editie)
Genre: Thriller

In een appartement wordt een lichaam gevonden, samengesteld uit zes verschillende lijken en in elkaar genaaid tot een gruwelijke lappenpop. Wie doet zoiets, en waarom? Terwijl rechercheur Wolf met zijn collega’s achter de identiteit van de slachtoffers probeert te komen, krijgt Wolfs ex-vrouw van de uitdagende moordenaar een lijst toegestuurd met zes nieuwe namen en de data waarop deze mensen zullen worden vermoord. Zal het Wolf lukken om, terwijl de wereld toekijkt, de moordenaar tijdig te pakken?

Mijn tweede thriller die ik lees, een boek waarvan ik blij ben dat ik hem heb opgepakt. Een vriendin raadde mij dit boek aan. Ik hoorde van meerdere personen dan het gruwelijk zou zijn. Nu heb ik al vele horror films en thriller films gezien dus ik vind nog maar weinig gruwelijk. Zo vond ik ook ragdoll niet heel gruwelijk. Wel vond ik het een prachtig, goed in elkaar gezet, uitgedacht verhaal. Ik kon geen plotholes ontdekken en het boek pakte mij van begin tot einde. Het was op de juiste momenten spannend en ik heb geen moment gedacht dat het saai was. Alle losse eindjes worden opgelost.

Wel had ik al vanaf het begin door wie de moordenaar kon zijn. En hij had er inderdaad wat mee te maken. Maar dit is iets waarvan ik denk dat vele anderen het niet meteen zullen raden. Het is totaal niet voorspellend, en het verhaal ging ook net even iets anders dan ik had gedacht.

Ragdoll is een spannend boek, hierdoor krijg ik zin om meer thrillers te gaan lezen. Iets wat ik zeker ga doen nu ik dit boek heb gelezen. Marionet zal mijn volgende thriller zijn, ik ben erg benieuwd naar dit vervolg en hoop dat ie minstens zo goed is.

Ik geef dit boek 5 diamantjes.

Liefs,
Denise.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s