Recensies

Recensie: De Laatste Magiër – Lisa Maxwell

Titel: De Laatste Magiër
Auteur: Lisa Maxwell
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 528
Jaartal: 2018
ISBN: 9789022582879
Genre: Fantasy

In New York is magie allesbehalve uitgestorven. De Mageus – de laatsten die nog magische krachten hebben – leven in de schaduwen en verbergen wie ze zijn. Als ze Manhattan verlaten, verliezen ze hun krachten en worden ze voor altijd gevangen gehouden op het eiland. Soms overleven ze het niet…

Esta is een getalenteerde dief, opgeleid om magische kunstvoorwerpen te stelen van de sinistere Orde. Met haar aangeboren talent om de tijd te manipuleren, kan Esta deze kostbare voorwerpen laten verdwijnen voordat de Orde zelfs maar beseft dat ze er is. Haar training bereidde haar voor op het ultieme doel: terugreizen in de tijd om een eeuwenoud boek te stelen dat de geheimen van de Orde bevat, voordat het vernietigd wordt en de Mageus een hopeloze toekomst tegemoet gaan.

Toen ik dit boek in de boekenhandel vond was ik meteen aangetrokken tot de kaft. En door de kaft ben ik de achterkant gaan lezen. Het verhaal trok mij ook aan en ik wist dat ik dit boek wou lezen.

Het begin was voor mij een beetje verwarrend doordat de tijdlijnen door elkaar heen lopen. Ze worden wel netjes bij elk nieuw hoofdstuk vermeld, maar ik moest soms even terug bladeren en kijken welke tijdlijn het ookal weer was en hoeveel tijd er tussen zat in betrekking tot de vorige tijdlijn. Dit was afgelopen toen de tijdlijnen bij elkaar kwamen.

Het verhaal zorgde dat ik in het boek werd gezogen vanaf de eerste bladzijden. Het was meteen spannend waardoor ik goed in het verhaal kwam. Maar toen ik verder in het verhaal zat had ik niet het gevoel dat ik graag verder wou lezen. Ik moest telkens even stoppen om het daarna weer op te pakken. Ook vond ik sommige stukken overbodig, het verhaal had veel korter gekund zonder verhaal te verliezen. Dit was ook de oorzaak dat ik niet veel zin had om verder te lezen.

Het einde is tegelijkertijd goed afgerond maar laat ruimte over voor een volgend boek door een milde cliffhanger. Ik ga het vervolg zeker wel lezen want ik ben benieuwd hoe het verder gaat.

Ik geef dit boek 2.5 diamantjes.

Liefs,
Denise.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s