Recensies

Grenzeloos – Lis Lucassen

Titel: Grenzeloos
Auteur: Lis Lucassen
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Jaartal: 2018
Aantal pagina’s:  256 pagina’s
ISBN: 9789401911122
Genre: New adult
Prijs: €15.-
Oordeel:


20180822_152413

Lis Lucassen, de populairste New Adult-auteur van Nederland, brengt met ‘Grenzeloos’ het eerste deel van een tweeluik over de eenentwintigjarige Rebecca. Zij verruilt het leven in Nederland voor dat aan een Amerikaanse universiteit. Lis Lucassen schreef met veel vaart een spannend en sexy boek. ‘Grenzeloos’ is New Adult met een Amerikaanse setting en een Nederlands sausje.  


Wat was ik verrast toen ik gevraagd werd om als “cheerleader” te figureren voor het nieuwe boek van Lis Lucassen. Ik vond het een hele eer om uitgekozen te worden en wat was ik reuze nieuwsgierig naar haar eigen werk.

Het verhaal gaat over de Nederlandse Rebecca “Becca”, een nuchter, gelovig meisje dat haar thuis is ontvlucht en zichzelf probeert terug te vinden tijdens een studiejaar in Amerika. Tijdens een ongelukkig voorval ontmoet ze Thor, de ster van het universiteit-Football team en zijn zus Dee, waar ze meteen een band mee voelt. Tijdens haar zoektocht maakt ze steeds meer vrienden en is terugkeren naar Nederland, het laatste wat ze wilt. Wanneer het noodlot toeslaat, weet Becca niet meer wat ze nodig heeft maar ze is zeker over wat ze wilt.

Lis kende ik alleen dankzij haar vertaalwerk en daar had ik nooit iets op aan te merken maar het waren nooit haar woorden of door haar gecreërde zinnen. Grenzeloos is het eerste boek dat ik van haar eigen hand lees. I know, shame one me! Ik was hierdoor wel erg benieuwd naar haar eigen schrijfstijl en ik kan je met alle eerlijkheid bekennen dat Lis echt een perfecte schrijfstijl heeft. Ze trekt je vanaf het eerste moment het verhaal in en laat je geen ogenblik meer los. Ik leefde mee met de personages en ze leken op een gegeven moment zo echt in mijn ogen, dat ik de laatste paar hoofdstukken met een grote krop in mijn keel heb gelezen. Lis Lucassen heeft mij met haar verhaal laten zwijmelen vanwege de liefde tussen Thor & Becca maar ook een wijze les geleerd: Het leven is te kort om te verspillen, geniet van iedere dag die je krijgt. Het kan zomaar voorbij zijn.

Vooral wil ik Lis complimenteren over de opbouw van het verhaal. Geen moment had ik het idee dat verhaal te langzaam of te snel ging. Het was precies goed! Tevens is haar gelukt om ieder personage, of ze nu belangrijk waren of totaal niet, een eigen karakter en dromen te geven. Waardoor je met iedereen een band kreeg. Mijn hart werd vooral gestolen door Thor’s zusje Dee. Ze is zo’n zorgzaam persoon, met een vrije geest en een goed hart. Mijn hart brak toen ik haar beter leerde kennen en haar eenzaamheid zag achter haar masker van een lach.

Ik kan niet anders zeggen dan, dat dit verhaal mijn hart heeft gestolen. Lis geeft haar lezer alles wat ze zoeken in een liefdes verhaal. Een allesverslindende liefde, vriendschap, girldrama, tranen en een einde waar je alleen maar van dromen kan. Ik ben verkocht en kan niet wachten op het tweede deel!

Echt een AANRADER! Ik geef dit boek 5 welverdiende diamanten.

Liefs,
Manuela

Grenzeloos is een recensie-exemplaar, gekregen vanuit de uitgeverij z&k, in ruil voor een eerlijke recensie.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s