Recensies

Blogtour: De Vrouwe van Myrdin – Cathinca van Sprundel

Titel: De Vrouwe van Myrdin
Auteur: Cathinca van Sprundel
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Jaartal: 2018 (heruitgave)
Aantal pagina’s:  219 pagina’s
ISBN: 9789492585288
Genre: Young Adult/ Fantasy
Prijs: €16,95,-
Oordeel:


20180830_204400

Elke magie, elke wens heeft zijn prijs

Zeven jaar geleden raakte Airys alles kwijt aan de Andere Wereld: haar moeder, haar vader en haar prinsdom Dyfed. Zeven jaar lang diende ze koningin Aranrod, die haar beloofde te helpen Dyfed terug te winnen.
Nu is het eindelijk tijd om te vechten voor haar prinsdom. De beloofde hulp van koningin Aranrod komt in een andere vorm dan verwacht. In plaats van dat ze ten strijde kan trekken tegen de Andere Wereld, wordt Airys verbannen naar een eiland dat ze alleen uit mythen en sagen kent: Myrdin. Op dit magische eiland moet ze haar angsten overwinnen om terug te krijgen wat ze is verloren.


 

Met dank aan Dutch Venture Publishing, heb ik ‘De Vrouwe van Myrdin’ mogen lezen voor de Blogtour. Ik ben een mega fan van boeken over – Sprookjes, Legenden, Mythes en goden-,  je begrijpt dan vast mijn keuze voor deze blogtour.

Allereerst wil ik over de cover beginnen. Die vind ik werkelijk waar, prachtig! Het beeld Airys uit, in al haar glorie, terwijl het ook de duisternis en haar eenzaamheid weerspiegeld. Het is voor dit verhaal de perfecte cover en alleen daar al voor zou ik hem aanraden! – Covershopper hier – . Toch gaf bij dit boek, de synopsis de doorslag. Het klonk veelbelovend en wekte mijn nieuwsgierigheid aan.

Tijdens een nachtelijke aanval op hun burcht, vluchten de 11-jarige Airys en haar moeder van huis en haard om aan de duisternis te ontsnappen. Met een waarschuwing op zak, zijn ze onderweg naar het enige koninkrijk die “machtig” genoeg is om het op te nemen tegen deze wezens uit het andere rijk. De heerseres belooft hun te helpen, maar heeft haar eigen eisen. Airys moet eerst volwassen worden om haar moeder’s vraag om hulp te ondersteunen, aangezien zij de enige is met “Koninklijk bloed” en daardoor alleen kan terugvallen op hun bondgenootschap met het rijk Caer-Rhoslyn. Maar wanneer het tijd is om de belofte van de koningin te innen, komt de “beloofde hulp” op een andere manier dan verwacht.

Vanaf de eerste pagina, zit de spanning er goed in. Cathinca opent met een heftige achtervolging, waardoor je gebiologeerd verder leest want wat gaat er gebeuren? Hierdoor zat ik snel in het verhaal en kon ik het boek moeilijk wegleggen. Wanneer iemand mij nodig had, moesten ze 5 keer roepen voordat ik het in de gaten kreeg. Dit is voor mij een goed teken.

De ‘worldbuilding’ is werkelijk magnifiek en het verhaal wordt geleidelijk aan opgebouwd, terwijl het al een sterk begin had. Nergens kon ik een stuk ontdekken, dat minder sterk was als het vorige. Het is vlot geschreven, makkelijk taalgebruik en heeft een heerlijk tempo. Tevens heeft Cathinca, zichtbaar veel moeite besteed aan haar personages, vooral Airys kwam sterk naar voren als een sympathiek, koppig, moedig en goedgelovig meisje. Soms waren haar beslissingen behoorlijk naïef en merk je dat ze snel “oud” is moeten worden. Het is geen vergezocht karakter waardoor je je jezelf makkelijk in haar voetstappen kan plaatsen.

Waar ik vooral over te spreken ben zijn de verhalen en legenden die gefluisterd worden over het Eiland Myrdin. De angst die het gecreëerd heeft, maakt de aankomst op het eiland alsmaar spannender. Ook de kaart aan het begin en de “uitspreeklijst” aan het eind is een erg fijn gegeven. Hier heb ik tijdens het lezen veel aan gehad.

Boordevol spanning, humor, intriges, geheimen en een vleugje romantiek, is De Vrouwe van Myrdin een fantastisch debuut voor Cathinca van Sprundel. Ze weet haar lezer tot de laatste bladzijde vast te houden dankzij haar vlotte schrijfstijl. Een echte aanrader en een auteur om in de gaten te houden!

Ik geef dit boek 4 Diamanten.

Liefs,

Manuela

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s