Interviews

Interview met Emma Anna

Welkom Emma Anna, bedankt dat u ons wilt vereren met een interview! Onze lezers en wij zouden graag nader kennis willen maken met u en uw boek. ‘Mijn hele leven lang’ Is uw debuut boek onder het pseudoniem, Emma Anna en wij hebben het genoegen gehad deze te mogen recenseren. Nogmaals bedankt daarvoor!

De Synopsis is te lezen in de Recensie : ‘Mijn hele leven lang’ – Emma Anna

Als eerste willen wij u mede delen dat u ten alle tijden mag stoppen met het interview of een vraag niet hoeft te beantwoorden. Zullen we beginnen?

Het leek mij (Manuela), voor ik het boek las, een best heftige crush, toch bleek het geheel het tegendeel te zijn en leek het ergens zelfs logisch dat ze gevoelens voor elkaar ontwikkelde. Maar het blijft, dankzij het leeftijdverschil best een beladen onderwerp. Niet veel auteurs durven dit aan, maar u wel.

Wat heeft u aangezet tot het schrijven van ‘Mijn hele leven lang’? Wat is de onderliggende reden voor het bestaan van dit verhaal?
Die vraag wordt me heel vaak gesteld. Er wordt me ook vaak gevraagd of ik de dingen in het boek zelf heb meegemaakt. Wat de meeste dingen betreft (helaas) niet, muhaha! 😉 Wat me altijd heel erg heeft geboeid is leeftijdsverschil in een relatie. Ik heb er veel boeken over gelezen en ook wel wat films over gezien, maar meestal liep dit niet goed af. Mijn opa is vijftien jaar ouder dan mijn oma, en ik heb ze altijd dolgelukkig met elkaar gezien. Daarom vond ik het jammer dat ik nauwelijks mooie en toch realistische verhalen las/zag over een groot leeftijdsverschil. Daarnaast vind ik het gewoon ‘iets’ hebben. Ik wilde eerst schrijven over een meisje dat verliefd werd op haar leraar, maar tijdens het schrijfproces bedacht ik me dat het logischer zou zijn wanneer ze al een hele mooie band met elkaar hadden.

Heeft u ooit twijfels gehad bij het schrijven van dit verhaal? (Dankzij invloeden van buitenaf, negatieve feedback of iets dergelijks.)
Ja. Dit verhaal was in eerste instantie helemaal niet voor het publiek bedoeld, maar gewoon om van me af te schrijven, en om af en toe iets te lezen dat helemaal naar mijn zin was. Vooral de erotische scènes weerhielden me ervan om het verhaal te publiceren. Ik plaatste het op een schrijf- en leesplatform en ontving tot mijn verbazing heel leuke reacties. Toen heb ik binnen een paar weken de rest van het verhaal geschreven en herschreven.

Lynn kwam op mij over als een energieke, spontane meid. Is ze op iemand in uw omgeving gebaseerd?
Nee. Ik baseer mijn personages meestal wel op bekende personen. Zo heb ik bijvoorbeeld haar uiterlijk en haar manier van doen gebaseerd op Kristin Kreuk (toen ze nog wat jonger was uiteraard). Een karakter ontstaat meestal tijdens het schrijfproces, en na een aantal keer herschrijven werd het pas echt ‘Lynn’ 😊. Sommige karaktertrekken bezit ik zelf ook (ik denk meerdere vrouwen wel), zo kan ik de beweegredenen ook beter beschrijven.

Heeft u veel research moeten doen naar de historische plekken die genoemd worden in het boek of heeft u gesproken uit eigen ervaring?
De historische plekken en bezienswaardigheden zijn deels fictief, deels waarheidsgetrouw. Voor de ‘echte’ plaatsen heb ik vaak wel een middagje gezeten. Bijvoorbeeld voor Malahide Castle. De kathedraal in Den Bosch (die echter niet heel veel aandacht krijgt in het boek) heb ik bijvoorbeeld wel weer zelf bezocht.

Was het meteen raak met uw eerste manuscript of zijn er veel aanpassingen gedaan?
Ik ben in maart begonnen met het schrijven van dit verhaal, en heb het toen laten liggen omdat ik geen inspiratie meer had. Ik had ook nog helemaal geen fatsoenlijk plot. Toen ik klaar was met het schrijven van mijn nieuwste historische roman, had ik zin in iets anders. Ik wilde me vrolijk voelen, dus stortte ik me op ‘Mijn hele leven lang’. Ik heb het wel een aantal keer herschreven. Helemaal in het begin was Stephan weduwnaar, maar daar kon ik verder niet zo veel mee 😊.

Zijn er aanpassingen in het verhaal toegepast die voor u speciaal voor uw publiek geschreven hebt?
Ik heb eigenlijk niet gericht geschreven naar wat lezers wel of niet leuk zouden vinden, want in eerste instantie schreef ik het puur voor mezelf. Ik heb het opnieuw geschreven omdat ik vastliep en ik geen confrontaties kon verzinnen met Stephan als weduwnaar, wel als gescheiden man. Daarbij ging alles veel te snel ging,  en ik wilde graag verder schrijven. In de tweede helft (die ik wel wat gerichter heb geschreven) heb ik geprobeerd wat spanning te creëren. Mijn doel was uiteindelijk de lezer een goed gevoel geven, met een dekentje op de bank, een luchtig, smeuïg liefdesverhaal zonder al te veel spanning en een kop chocolademelk in de hand 😉. Ik hoop dat dat een beetje gelukt is

Uit ons eerdere gesprek heb ik vernomen dat u “Mijn hele leven lang” zelf heeft uitgegeven als een selfpublisher. Dit neemt de nodige risico’s met zich mee, was het een grote stap om te nemen? En waarom heeft u hiervoor gekozen?
Eigenlijk was het een experiment. Ik verwachtte niet dat het uitgeefwaardig zou zijn voor een grote uitgeverij en had ook geen zin om op een afwijzing te wachten, om eerlijk te zijn. Ik wilde weten hoe het was om het allemaal lekker zelf te doen. Ik heb het manuscript maar naar één uitgever gestuurd, maar die zou er een te hoe prijs voor vragen. Mensen betalen nu eenmaal niet meer dan twintig euro voor een boek, al helemaal niet voor boeken van onbekende auteurs. Ik wilde de regie in eigen handen houden, niet vastzitten aan een contract. En als het niks zou worden, kon ik het net zo snel weer uit de verkoop halen.

Uiteindelijk spreekt het verhaal voor zichzelf, maar u bent voor ons nog een gesloten boek. U heeft vanwege persoonlijke redenen gekozen voor een pseudoniem maar toch hopen we u iets beter te leren kennen. 

Wie is Emma Anna, wat drijft haar en wat zijn haar dromen?
Emma en Anna zijn mijn twee favoriete namen, vandaar dit pseudoniem 😊. Ik ben vierentwintig, getrouwd en heb twee kinderen. Ik heb eigenlijk nooit echt precies geweten wat ik met mijn leven wilde doen. Ik wilde een gezin, en dat heb ik gekregen. Ik merkte dat schrijven een uitlaatklep was en het was eigenlijk niet de bedoeling dat anderen mijn verhalen ooit zouden lezen. Naarmate ik verder schreef, groeide de drang naar waardering en begrip.

Mijn droom is toch wel om ooit bestsellerauteur te worden. Wie weet! Maar het leukste aan schrijven blijft de erkenning en waardering, en dat vind ik belangrijker dan dat het door een enorm publiek gelezen wordt, en ik hoef ook niet in de kranten te staan. (Daarvoor zit ik lekker thuis, veilig achter mijn laptop waar ik mijn ding kan doen 😉.

Wilde u altijd al schrijfster worden? Of is dit met de jaren gaan groeien?
Nee, het is eigenlijk nooit bij me opgekomen. Ik vond het wel altijd leuk om te schrijven en fantaseren, ik bedacht hele filmscenario’s in mijn hoofd, als kind al.

Wat is uw grootste angst als auteur? 
Hele negatieve recensies, of geen inspiratie meer vinden. Ook heb ik vaker gemerkt dat ik moet oppassen dat ik mezelf niet te zeer in het verhaal verlies. Op een gegeven moment zit ik er zo diep in, dat de personages in mijn hoofd echt lijken, en is het soms heel moeilijk om ze weer los te laten wanneer het manuscript af is.

Als u kon kiezen uit elke auteur, internationaal of nationaal. Met wie zou u graag een verhaal willen schrijven en waarom?
Jessica Clare! Ik vind haar boeken gewoon zó leuk, ik heb ze helaas altijd binnen een dag uit. Ze heeft humor en vaak zijn haar personages heel goed en leuk uitgewerkt. Daarnaast ben ik gewoon een feelgood-lover en ik denk niet dat je me ooit een hele zware roman zal zien schrijven, ongeacht het onderwerp.

Bent u momenteel bezig met een nieuw boek? En kunt u, voor ons, daar een stukje van onthullen?
Momenteel ben ik bezig met het verbeteren van mijn roman ‘De gifmengster’, wat gepubliceerd zal worden onder mijn eigen auteursnaam. Verder denk ik erover een spin-off te schrijven over Emma, het personage uit ‘Mijn hele leven lang’, en er ligt nog een half (New Adult) manuscript op een goed plot te wachten 😊.

Hoe voelt u zich als u uw boek in de handen van een blogger legt, die dit naar zijn of haar eerlijke mening mag beoordelen?
Dat is altijd spannend. Het is toch een beetje mijn ‘kindje’. Ik hou van mijn personages, ze zijn voor mij heel realistisch zoals ik al zei. Ik hoop altijd dat hetgeen ik wil vertellen, ook overkomt zoals ik het bedoeld heb. Soms is dat niet zo, en dat is jammer, maar de kunst is de kritiek waar je iets aan hebt meenemen, en vervolgens weer doorgaan met waar je zo van houdt.

Paar leuke/grappige vragen als afsluiter!

Favoriet boek, film of serie?
THE HOLIDAY, ofcourse, haha! Daarnaast hou ik enorm van de Royal-serie van Geneva Lee, en ik ben ook gek op de Crossfire-serie van Syvia Day. Daarnaast ben ik helemaal weg van ‘The Tudors’! En ik lééf voor sprookjes.

Schrijft u liever uit eigen ervaring of alles geheel fictief?
Natuurlijk zijn bepaalde elementen ook uit eigen ervaring, ik denk dat dit een verhaal realistischer maakt. Ik probeer het altijd fictief te houden, maar realiseer me achteraf vaak dat ik sommige dingen zelf ook op een bepaalde manier zo heb ervaren.

Nooit meer tv kijken of nooit meer een boek kunnen lezen?
Ik zou het vreselijk vinden nooit meer een boek te mogen lezen! Dus ja, dan kies ik ervoor geen tv meer te mogen kijken.

Voor altijd chocolade afzweren of snoepgoed?
Ik zou het snoepgoed afzweren. Volgens mij kan bijna geen enkele vrouw zonder chocolade.

Bent u een ochtend of avond persoon?
Een ochtendpersoon, absoluut! ’s Ochtends kan ik ook het beste schrijven.

Nuchter of spontaan?
Meestal ben ik wel nuchter, maar ik heb zo mijn momenten.

Naar een historische plaats gaan of naar de kroeg met vrienden?
Haha! Absoluut naar een historische plaats. Ik heb helemaal niets met kroegen 😊.

Wie was er eerder? De kip .. of het ei?😜
De kip natuurlijk.

 

Dan zijn we alweer bij het einde van onze interview. Heel erg bedankt dat u voor ons de tijd wilde vrijmaken. Wij kijken uit naar uw verdere werk en wensen u hierin veel geluk!
Bedankt dat jullie me wilden interviewen, dat zie ik echt als een eer!

Het boek ‘Mijn hele leven lang’ is te koop op bol, zowel als ebook en als paperback. Tevens kan het boek bij de plaatselijke boekhandels worden aangevraagd.

 Liefs, Manuela & Denise

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s