Recensies

Mijn hele leven lang – Emma Anna

Titel: Mijn hele leven lang
Auteur: Emma Anna
Uitgeverij: Selfpublishing
Jaartal: 2018
Aantal pagina’s:  297 pagina’s
ISBN: 9789463673730
Genre: Feelgood romans
Prijs: €18.95,-
Oordeel:


20180831_160737

”Verliefd worden op een vriend. Dat komt wel vaker voor. Maar wat als die vriend ook de beste vriend is van je vader? Wat als die vriend toevallig je leraar is? En wat als hij achttien jaar ouder is, maar er is niemand anders met wie het zo goed klikt?
Dat overkwam mij dus. Nu, bijna vier jaar later, blik ik terug op die vurige, intense en meest liefdevolle relatie. Na het nieuws dat ik van mijn moeder heb ontvangen, realiseer ik me dat ik misschien toch nog niet over hem heen ben…”


 

Met dank aan Emma Anna, heb ik deze roman mogen lezen en recenseren. Ik zocht al enige tijd een leuke roman om te lezen dus dit kwam goed uit. Toch had ik mijn twijfels bij het verhaal, toen ik de Synopsis las.

Het verhaal gaat over de 18-jarige Lynn die verliefd wordt op de beste vriend van haar vader. Ze kent Stephen al haar hele leven lang, hij is altijd betrokken geweest bij haar familie en is zelfs haar leraar. Toch begint er iets te groeien tussen de twee, er is een kwetsbare nieuwe band ontstaan die voor beide geheel verrassend is. Wanneer ze vier jaar later, terug kijkt op deze relatie, realiseert ze dat haar gevoelens voor hem nog steeds zo heftig zijn als toen. Maar voor spijt is het nu te laat.

Het verhaal begint met Lynn die haar droom achtervolgt en als assistent-Archeoloog, in Caïro opgravingen bijwoont. Het is even wennen als je ineens in een Flashback beland maar uiteindelijk stoor je er niet meer aan omdat het verhaal in het verleden afspeelt. Je leest over Lynn flirtacties, het prille begin, haar hartzeer en de heftige liefde.

Eerder sprak ik over mijn twijfels, dit was meer vanwege het grote leeftijdsverschil. Het leek mij, voor ik het boek las, best een heftige crush. Na het lezen bleek ik ongelijk te hebben en leek het zelfs logisch dat ze gevoelens voor elkaar ontwikkelde. Het feit dat Lynn een volwassen leeftijd had hielp daar ook aan mee. Tijdens het lezen betrapte ik me erop dat ik niet nadacht over het verschil, alleen wanneer de Auteur koos voor het verkleinen van woorden zoals, handje, buikje, zonnetje etc. dan werd ik weer op het feit gedrukt dat Lynn zo jong en onervaren was. Dit gaf niet weg, dat het verhaal zeer vermakend was en je met een goed gevoel achterliet.

Emma Anna heeft goed gebruikt gemaakt van een echte tiener-crush want het is een bekende verliefdheid bij de jonge dames. Wie kan er nu niet zeggen, dat ze ooit een knappe leraar gehad hebben? Ik wel hoor, wij hadden een adonis als gym-leraar. Het is een echte Feelgood roman, die je dagenlang met een goed gevoel achter laat en een aanrader voor de koude wintermaanden die gaan komen.

Ik geef dit boek 3 diamanten.

liefs,

Manuela

Zie hier het Interview Met Emma Anna

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s