Recensies

Ster van Acht – Jennifer Murgia

Titel: Ster van Acht
Auteur: Jennifer Murgia
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Jaartal: 2017
Aantal pagina’s:  256 pagina’s
ISBN: 9789492585042
Genre: Young Adult
Prijs: €15,-
Oordeel:


20180922_165113

De zeventienjarige Teagan heeft al sinds haar kindertijd beangstigende dromen. Schaduwen slaan haar elke nacht gade vanuit de hoek van haar slaapkamer. Als ze op school nieuwkomer Garreth rond moet leiden, valt ze – net als alle andere meiden in haar klas – als een blok voor hem. Ze kan haar geluk niet op als Garreth alleen oog voor haar lijkt te hebben, maar waarom heeft ze tegelijkertijd het gevoel dat de schaduw die haar bedreigt steeds dichterbij komt? En wat heeft de achtpuntige ster die Garreth in de huid van zijn handpalm heeft staan met haar eigen lotsbestemming te maken..?

Een heerlijk romantisch YA paranormalverhaal voor fans van Twilight en Fallen.


Doordat het langverwachte tweede deel uitkomt, vond ik het tijd worden om Ster van Acht er nogmaals bij te pakken. Het is voor mij alweer een wijl geleden dat ik het eerste deel heb gelezen maar ik weet nog goed dat ik hem leuk vond maar hier en daar wel aantekeningen had. Zal dit, nu ik hem een tweede keer lees, veranderd zijn?

Het verhaal wordt vanuit het oogpunt van Teagan verteld. Een zeventien-jarig meisje dat samen met haar beste vriendin, de middelbare school probeert te overleven met al zijn hindernissen en bij-koninginnen. Wanneer ze steeds maar weer terugkerende nachtmerries krijgt, vraagt ze zich af of ze langzaam aan haar verstand aan het verliezen is. Vooral als overdag de schaduwen haar lijken, te willen verzwelgen. Wanneer alles tegen lijkt te zitten, ontmoet ze Garreth, ze valt voor hem en voelt zich meteen veilig bij hem. Hij lijkt licht in haar duisternis te brengen en als hij er is, komen de schaduwen niet terug.

Wederom heb ik erg genoten van dit boek. Het verhaal is niet zozeer uniek en heeft een bekende plot. Bovennatuurlijke jongen valt op onzeker meisje en rondom hen, lijkt de wereld in te storten. Het zorgt voor bepaalde clichés die, oooo zoo leuk zijn op een koude herfstige dag. Ik hou van de door Jennifer gebruikte clichés en haar verzonnen Hunk. Garreth, is alles wat je tegenwoordig in een man zoekt. Beschermend, slim, lief, knap, een goed hart en had ik al knap gezegd?

Ondanks mijn voorliefde van clichés en hemelse figuren, kreeg soms ik het gevoel dat de personages wat diepgang miste. Dit had ik vooral bij Teagan, aangezien zij het “hoofdpersonage” is. Op het moment dat er iets tragisch gebeurde in haar leven, reageerde ze heel koel alsof het haar niets deed. Terwijl je eerder in het boek het gevoel kreeg, dat ze niet zonder deze persoon kon. Een karakteromslag die ik niet door had?

Als je dit opzij zet, is het verhaal erg leuk. Het gevecht tussen licht en duisternis, is een bekend fenomeen en ze maakt hier goed gebruik van. De schaduwen stolen mijn hart en dan heb ik het nog niet over alle plottwisten. Ik was betoverd en nieuwsgierig naar meer. Veel meer! Jennifer heeft een geweldige vlotte schrijfstijl. Ze weet haar lezers vast te houden en te laten verlangen naar meer.

Ster van Acht is een betoverend verhaal, dat vlot wegleest en voor je het weet uit is. Ondanks een paar minpunten, heb ik er erg van genoten en kijk ik vol spanning uit naar het tweede deel in deze duologie.

Ik geef dit boek 3 diamanten!

liefs,
Manuela

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s