Recensies

Kimoh’ra (Het Patroon #2) – Dianne Arentsen

Titel: Kimoh’ra (Het Patroon #2)
Auteur: Dianne Arentsen
Uitgeverij: Zilverbron
Jaartal: 2018
Aantal pagina’s:  420 pagina’s
ISBN: 9789463081115
Genre: Young Adult – Fantasy
Prijs: €22.95 bij Dianne Arentsen
Oordeel:


20181028_084053

Wat als de wereld die je kent langzaam uit elkaar valt? Als er nergens meer een plek is om te schuilen? Als elke hoop je wordt ontnomen?

Kimoh’ra’s dagen bestaan uit het organiseren van feesten in een door oorlog geteisterde wereld. Ze geniet met volle teugen van drank, muziek en heerlijk eten. Als een van haar feesten omslaat in een nachtmerrie verandert alles. Hoe graag ze het ook wil, geweld kan ze niet langer meer uit de weg gaan.

Ondertussen zint Ithana op wraak. Farzu heeft haar verraden, hij heeft haar alles ontnomen en ze is van plan hem met gelijke munt terug te betalen. Met een aantal nieuwverworven bondgenoten gaat ze hem achterna, maar wat ze aantreft is niet wat ze had verwacht.

Ook Mordis heeft niet stilgezeten. Zijn leger groeit in omvang en hij heeft een monsterlijk wezen gecreëerd. Een kraker, die alles vernietigt wat op zijn pad komt.

Kan Sondar nog aan Mordis’ ijzeren greep ontsnappen?


 

Ik zeg het wel eens vaker maar: Wat is  het fijn om weer terug te zijn in de wereld van Sondar! Dianne’s worldbuilding is zo magnefiek dat je, je er meteen thuis voelt. Je kan bij wijze van, het bos ruiken en de warmte voelen; Zo gedetailleerd is haar schrijfstijl, zonder dat het een irritante informatiebom wordt. Je zit meteen in het verhaal en racet er doorheen tot je bij het eind een OEMPF moment krijgt en denkt…. WAT MOET IK NU? Hierdoor is Ithana al snel een van mijn favorieten geworden en met dank aan Dianne heb ik ook Kimoh’ra mogen lezen.

In dit tweede deel gaat Ithana’s verhaal verder en wordt Kimoh’ra geintroduceerd. Eerlijk gezegd was ik zo gewend aan het duistere karakter van Ithana, dat ik moest wennen aan Kimoh’ra die totaal het tegenovergestelde is van haar. Doordat het uit beide POV’s wordt er geschreven, krijg je al snel een band met Kimoh’ra en hoef je Ithana niet vaarwel te zeggen (wat ik vooral fijn vind).

Kimoh’ra is een gevoelige jonge vrouw, die het liefste geweld uit de weg gaat. Helaas wordt haar leven opgeschrikt als ze tijdens een van haar feesten worden aangevallen door volgelingen van Mordis. Hierdoor staat Kimoh’ra al snel voor een keuze: Vechten voor haar leven en volk of het uit de weg blijven gaan. Hoe graag ze het laatste ook wil doen, geeft het verhaal haar weinig ruimte om bij het oude vertrouwde te blijven.

Dianne houdt ervan om haar karakters onder te dompelen in duisternis en te zien of ze er uit kunnen komen. Ik hou hiervan! Zoetsappig gedoe is in dit soort boeken niets voor mij, daarom ben ik zooooo’n fan van Leffin: Het mannelijke karakter in dit boek. Hij is een sterk personage met een duistere vibe om zich heen, maar heeft net dat beetje hoffelijkheid in zich om hem onweerstaanbaar te maken, ookal kan je soms zijn keel omdraaien.

Kimoh’ra zit vol met spanning, plottwisten en geheimen. Wie is te vertrouwen en wat zijn hun beweegredenen. Aan de ene kant denk je het verhaal door te hebben om een paar hoofdstukken verder er achter te komen dat je helemaal verkeerd zat.
Kimoh’ra is een waardig opvolger van Ithana en ook dit deel beveel ik aan! Ik geef dit boek 4,5 Diamantjes (!) en verwacht dat het derde deel nog beter zal zijn.

Liefs,
Manuela

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s