Interviews

Lezersvragen #1 – Dianne Arentsen

Als eerste wil ik iedereen bedanken die vragen hebben ingezonden voor Dianne! Dit doet haar en ons erg goed want dat betekend dat we iemand hebben bereikt met onze shoutout.

Let’s begin!

Hoe bent u op het verhaal gekomen voor dit boek?

In eerste instantie had ik alleen een beginscene en een personage in mijn hoofd. Dat was Ithana. Vanuit haar ben ik het boek begonnen en zij leidde mij door de rest van het verhaal. Ik hoefde alleen met haar mee te schrijven. Soms kreeg ik tussendoor wel eens een idee over een gebeurtenis die verderop kon gebeuren en maakte ik daar een aantekening van. Meestal kwam het op een logisch moment weer terug, maar soms ging het ook weer een hele andere kant op en kon ik mijn aantekeningen weer wegdoen.

Wat is uw favoriete schrijver?

Er zijn zoveel leuke schrijvers, maar als ik er 1 moet kiezen zeg ik: Sarah Maas. Haar personages en verhalen zijn geweldig. Toen ik haar boeken ontdekte waren de eerste drie delen van de glazen troon al uit. Volgens mij heb ik nog nooit zo snel achter elkaar meerdere boeken gelezen. Het laatste deel is sinds kort ook uit, het is afgelopen week binnen gekregen. Ik ben nog niet begonnen, maar weet nu al dat het geweldig gaat zijn.

Wanneer komt deel 3?

Het derde deel komt in februari 2019, dat schiet al op. De redactie gaat in November beginnen, ik ben benieuwd hoeveel er nog gaat veranderen. De eerste schets van de cover heb ik ook al gezien. Heel erg mooi vind ik zelf 🙂

Waar haalt u uw inspiratie vandaan om te schrijven?

Inspiratie kan ik uit heel veel dingen halen. Films, boeken, maar het meest toch uit mijn dagdromen. Daarnaast ga ik ook regelmatig met mijn man brainstormen over de wereld.

Wat is uw favoriete personage en waarom?

Mijn favoriete personage vind ik heel moeilijk om te kiezen. Van de vrouwen is het denk ik Eyvére. Ze weet wat ze wil, of dat denkt ze tenminste, en probeert het beste uit het leven te halen. Ze is een naftariër, (mensen met katachtige ogen en vleugels), maar haar eigen vleugels zijn gebroken. Haar vleugels waren alles wat ze had en ze haalde daar haar identiteit uit. Ik vond het heel mooi om haar worstelingen te beschrijven en haar te laten ontdekken wie ze is als persoon. Daarnaast is ze een dief en daar houd ik echt van. Dieven vind ik geweldige personages om over te schrijven.

Welk personage doet u aan uzelf denken?

Elk personage heeft wel iets dat op mij lijkt, hoewel ze ook weer totaal anders zijn. Zelf ben ik erg afwachtend en rustig als ik mensen niet zo goed ken, maar volgens mij zit er geen een personage bij die dat op dezelfde manier heeft. Ik houd ook wel van avontuur en spanning, daarin lijkt Eyvére dan het meest op mij. Voordat ik begin te schrijven heb ik vaak wel een idee over hoe een personage in elkaar zit, maar het grappige is dat dat altijd anders blijkt te zijn. Ze weten mij regelmatig te verbazen. Ik vond het heel bijzonder om ze langzaam te leren kennen en te zien hoe ze zich ontwikkelden.

Waarom bent u begonnen met schrijven?

Als jong meisje was ik al bezig met het schrijven van verhalen. Mijn eerste verhaal ging over de avonturen van Pim, een klein knuffelbeertje dat ik als kind had. Daarnaast was ik vaak aan het dagdromen. Pas na een aantal opleidingen te hebben geprobeerd ben ik meer gaan schrijven. Eerst vooral voor mezelf om ergens mee bezig te zijn dat ik leuk vond. Ik ben begonnen met thrillers en pas later overgegaan op fantasy. Daar kan ik helemaal mijn creativiteit in kwijt. Ik zou het nu echt niet meer kunnen missen.

Wat zijn uw plannen voor de toekomst?

Op dit moment ben ik bezig met een nieuw verhaal, dat een tweeluik gaat worden. Ook heb ik nog een idee voor een stand-alone. Daar heb ik ook al een stuk van geschreven. De komende tijd zullen er dus nog heel wat boeken gaan komen 🙂

Wat een leuke vragen zijn er gesteld! Dianne heeft ze met veel plezier beantwoord en hoopt,net als ik, dat jullie snel verliefd worden op Sondar.

De winnaar van de set boekenleggers is geworden: Siska schorn. Neem je contact met ons op?

Bedankt Dianne dat u ons wilde helpen met de shoutout doormiddel van interviews en recensie-exemplaren die u beschikbaar stelde. Ik ben verliefd geworden op Sondar en hoop dat de rest van Nederland snel volgt!

Liefs,

Manuela

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s