Interviews

Lezersvragen voor Merel De Keyzer

Wat hebben jullie veel vragen ingezonden! Deze hebben wij wederom doorgestuurd naar de auteur en Merel heeft ze met veel plezier beantwoord. Laten we snel kijken naar haar antwoorden.


Welke snack is je favoriet tijdens het schrijven?
Snack wisselt nogal, maar ik schrijf meestal met een mok thee bij me. Russian Earl Grey is een van mijn favoriete theesoorten, maar ik houd ook erg van groene thee met sencha.

Wat maakt dat je auteur bent geworden?
Wel… Als je duidt op waarom ik ben beginnen schrijven, is dat nogal een grappig verhaaltje. Mijn twee oudste zussen schreven namelijk ook verhalen en toen ik een jaar of twaalf was, besloot ik dat ik dat ook wilde. Uiteindelijk ben degene van ons drie geweest die het het langst bleef doen.

Welk stuk vond je het leukst om te schrijven?
Ik genoot heel erg van de proloog van mijn boek. Het is dan ook eerder een kort sprookje op zich en ik vond het fantastisch om dat wat archaïsch taalgebruik te kunnen gebruiken, dat wat obscure en mystieke van een sprookje te kunnen verwerken. Beide aspecten zijn doorheen heel Over Wezenloze Zielen sterk aanwezig, uiteraard, maar wel het meest in de proloog.

Waar ben je zelf heel erg fan van?
Nou, op welk vlak? Van boeken, dan noem ik graag Howls Bewegende Kasteel, Artemis Fowl, De Grisha trilogie, Iskari. Ik lees ook graag manga, zoals Pandora Hearts en Requiem of the Rose King. Qua muziek luister ik heel veel Imagine Dragons, Coldplay, To Kill A King. En qua films ben ik dol op Crimson Peak en mijn favoriete serie is Stranger Things.
Een hele lijst, maar hopelijk zit hier ergens het antwoord op de vraag tussen!

Wat inspireert je tijdens het schrijven?
Ik laat me sterk leiden door muziek, omdat ik vind dat het veel gevoelens kan opwekken. Als ik echt aan het schrijven ben, luister ik dan ook graag filmmuziek.

Hoe ben je op het idee gekomen voor je boek?
Drie dingen: films van Guillermo del Toro, dat wat melancholische wintergevoel en oude sprookjes van de gebroeders Grimm – ja, is een cliché, sorry…

Wat is je favoriete personage en waarom?
Als ik me beperk tot Over Wezenloze Zielen, dan kies ik zeker voor Sieglinde. Ik heb gemerkt dat veel lezers haar nogal zeurderig en hard vinden, maar ik vind dat er onder dat wat botte gewoon een ongelukkige, maar lieve meid zit die wel de beste bedoelingen heeft. Bovendien kan ik me goed vinden in haar gescheld.
Als ik echter ook andere werken mag betrekken, kies ik graag Velin uit Een Thema voor Astronomische Dromers. Velin is een heel ingetogen, stil, maar briljant meisje dat zichzelf sterk ontwikkelt doorheen het verhaal waarin ze de protagonist is. (Je kan de eerste 20 hoofdstukken ervan op mijn Wattpad of Sweek account vinden, trouwens. Mijn gebruikersnaam op beide platformen is FictionalState.

Als je een plek moest kiezen uit heel de wereld, welke plek zou het dichtsbijst (of zo haha) komen bij de plek(ken) in je boek?
Oh, in de sfeer van Over Wezenloze Zielen is dit heel makkelijk: het Zwarte Woud! Het verhaal speelt zich daar af en ik heb me ook intens door die omgeving laten inspireren.

Wat is uw favoriete schrijver?
Diana Wynne Jones! Haar boeken maken me altijd zo gelukkig dat ik wel kan janken.

Heeft u een bepaalde plek waar u schrijft?
Ik schrijf het liefst op mijn kamer, want niemand (behalve mijn katten) durven me daar lastig te vallen.

Als je voor 1 dag met het leven kan ruilen van een van je personages, met welk personage zou je dan van leven willen ruilen en waarom?😁
Nou, dit is echt wel een pijnlijke vraag, want nu besef ik dat ik dus mijn personages zulke shit aandoe dat ik nooit met ze zou willen wisselen. Zeker in Over Wezenloze Zielen. Objectief gezien is het misschien best als ik de Ravenman kies of dergelijke, gezien hij nooit echt gevaar loopt… Hm, ik ga dan toch valsspelen en kiezen voor Nephele uit mijn verhaal Zilver Bloed, want zij is een waternimf en dat is cool. (Ook voor dit verhaal, kan je vinden op Wattpad en Sweek.)


Wat een leuke vragen! Merel heeft ze met veel plezier beantwoord en hoopt dat jullie snel kennis willen maken met haar duistere sprookje “Over Wezenloze Zielen”.

De lezer met de leukste vraag is geworden:  Melissa blad

Neem je contact met ons op zodat wij de boekenlegger kunnen opsturen?

Ik wil Merel De Keyzer bedanken voor haar tijd, inbreng en de prachtige boekenlegger voor de winactie. Verder wil ik nogmaals bedanken voor het verstrekken van een recensie-exemplaar van Over Wezenloze Zielen.

Liefs,

Manuela

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s