Recensies

In de ban van de wolf (#1) – Christine Charliers

Titel: In de ban van de wolf
Auteur: Christine Charliers
Uitgeverij: Clavis
Jaartal: 2015
Aantal pagina’s: 300 pagina’s
ISBN: 9789044824056
Genre: Young Adult – Fantasy
Prijs: €19.95
Oordeel:


20181107_175218

De veertienjarige Esther woont in een saai dorpje in de pyreneeën en leidt een doodnormaal leven. Ze heeft een bijbaantje in de supermarkt, helpt haar moeder in het huishouden en wil met haar vriendinnen naar een feestje. Maar aan dat zorgeloze leventje kom een einde… Op een avond, als Esther alleen thuis is, dringen drie mannen het huis binnen en vallen haar aan. Ze spuiten een vreemde vloeistof in haar nek en bedreigen haar. Voor Esther weet wat er gebeurt, zijn ze weer verdwenen. De volgende dag is alles anders. Esthers lichaam lijkt niet meer hetzelfde. Ze wordt sterker en sneller, en haar zintuigen zijn hypergevoelig — maar ze is niet veilig. De drie mannen maken jacht op haar… Wat willen ze in hemelsnaam?

Een meeslepend en spannend verhaal met scherpe tanden en wilde haren, dat je zal laten huilen naar de maan. Voor lezers vanaf 14 jaar.


 

Esther is een veertien-jarig meisje met de benodigde tiener problemen. Ze leidt een normaal leven en naast haar huishoudelijke taken, werkt ze ook in de plaatselijke supermarkt. Haar grootste zorg is om plannen te maken met haar vrienden, feestjes bij te wonen en goede cijfers te halen op school. Alles veranderd wanneer ze thuis overvallen wordt door drie mannen. Ze injecteren haar met een onbekende vloeistof. Gedwongen tot stilzwijgen blijft ze verward achter, niet wetende wat er met haar gebeurd. Een ding is zeker. De mannen komen voor haar terug!

In de ban van de wolf is het debuut boek van Vlaamse schrijfster Christine Charliers. Ze neemt je mee in een wereld van de wolf. Je kan zien dat de Auteur haar research heeft gedaan, zowel medisch als naar het gedrag en gewoonte van de wolf. Mijn complimenten hiervoor.

Wat mij vooral is bijgebleven van het boek, is de prachtige cover! Als ik hem tegen zou komen in een boekhandel zou ik hem alleen hiervoor al oppakken. Erg mooi en vanwege de eentonige kleur is het een echte eyecatcher en past bij de sfeer van het verhaal.

Christine’s schrijfstijl is zeer gedetaileerd. Ze beschrijft alles stap voor stap, soms is dit fijn en soms wordt het te langdradig. Het is een schrijfstijl waar je van moet houden en anders even aan moet wennen. Voor mij was het even wennen en in combinatie met Vlaamse benamingen was het ook nadenken geblazen. Na enkele hoofdstukken vloog ik door het verhaal en het enige wat ik wilde was meer weten. Meer van de injectie, het doel en, eerlijk gezegt, of ze Arné een klap zou verkopen voor alles wat hij haar heeft aangedaan. De spanning, die vanaf het begin af aan voelbaar is wordt afgezwakt door de dagelijkse bezigheden van Esther maar wanneer het vuur weer wordt opgestookt, is het terug alsof het nooit is weggeweest.

In de ban van de wolf is een boek vol Spanning, actie en liefdesperikelen. Vragen die je hebt worden beantwoord maar Christine houdt net genoeg informatie achter om je uit nieuwsgierigheid te laten verlangen naar het tweede deel.
Dit boek geef ik 3 Diamanten!

Liefs,

Manuela

* IN DE BAN VAN DE WOLF  is een recensie- exemplaar toegestuurd door uitgeverij Clavis. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s