Recensies

Jacht op het Antiserum (#2) – Christine Charliers

Titel: Jacht op het Antiserum
Auteur: Christine Charliers
Uitgeverij: Clavis
Jaartal: 2016
Aantal pagina’s: 363 pagina’s
ISBN: 9789044828832
Genre: Young Adult – Fantasy
Prijs: €19.95
Oordeel:


20181107_175218

Esther worstelt steeds meer met haar wolveneigenschappen. Samen met Jonathan wil ze zo snel mogelijk een antiserum te pakken krijgen. Vooral op school heeft Esther het moeilijk, waar pestkop Sandra haar voortdurend in het nauw drijft. Maar soms komen haar wolvendriften ook goed van pas, bijvoorbeeld wanneer ze haar vriendin Milla wil redden of wanneer ze op onderzoek uitgaat bij het louche bedrijf Crustonic. En dan ontdekken Esther en Jonathan waar Alexander is gebleven, de enige die een antiserum kan maken …

Het tweede deel van de meeslepende trilogie. Een boek dat de wolf in je doet ontwaken, om het vervolgens in zijn geheel te verslinden. Voor lezers vanaf 14 jaar.


Esther is weer terug en hoe! De spanning die in deel een al redelijk te voelen was, is in dit deel verdubbelt. Haar gevoelens van angst, haat, liefde en geluk is van de pagina’s te voelen en zorgt ervoor dat je met haar meeleeft.

In de recensie van het eerste boek, heb ik expres niet veel verteld over Esther en haar vrienden. Dit omdat het best een grote rol speelt in het eerste deel en ik niemand wilde spoilen. Heb je het eerste deel nog niet gelezen? Sla dan dit stukje over:

!Spoiler alert!: In het eerste deel Ontmoet Esther, Jonathan. Jonathan is een van de eerdere “Proefkonijnen” van Crustonic voor het wolvenserum. Dankzij dit middel kunnen ze beter horen, zien, ruiken en voelen. Alle zintuigen zijn verscherpt en dankzij het wolven gen kunnen ze veranderen van mens naar wolf. Dit maakt het hun soms moeilijk om zich tussen mensen te begeven omdat het zichtbaar is aan hun ogen als de wolf naar buiten wilt. Daarbij genezen ze sneller dan wie of wat dan ook.  Crustonic onder leiding van de Amerikaanse John wilde voor zijn kleindochter een geneesmiddel vinden en  ontwikkelde dit Serum. Indien Esther meewerkte zou ze het Anti-serum krijgen die haar en Jonathan weer naar mens zou veranderen. !Einde Spoiler!

Het idee van Genetisch gemanipuleerde wolven is gewoon geniaal bedacht. Het idee dat er iets in je gespoten kan worden om deze veranderingen aan te wakkeren, klinkt geweldig. Het is dan ook uniek als je kijkt naar andere (weer)wolf boeken. Deze worden geboren met de gave, Christine laat zien dat je niet ver hoeft te zoeken om Origineel te zijn en dat is ze Origineel, uniek en bovenal een geweldige schrijver, die de spanningsboog strak houd. Ookal gebeurt er niets in het verhaal, toch houd ze je scherp want het kan zomaar omslaan. Want zal het Esther en Jonathan lukken om het Anti-serum in handen te krijgen?

Haar affiniteit met wolven heeft ervoor gezorgt dat ze niet zomaar klakkeloos iets heeft neergezet. Ze heeft, zoals ik al eerder zei, haar research gedaan. Het gedrag van wolven bestudeerd en met een gespecialiseerd persoon gesproken. Achter de schermen is veel werk verzet.

Wederom wil ik iets over de cover zeggen want.. Wat een prachtige ontwerp is dat! Normaal houd ik er niet van om een “persoon” op de cover te zien. Dit omdat jou plaatje van de hoofdpersonage niet altijd samenhangt met de persoon op de cover. Hier had ik bij deze boeken geen last van, ik hield mijn beeld van Esther en het paste bij de cover. Het detail bij de ogen is werkelijk geweldig! Het laat haar vordering in het boek zien, haar vechtlust en moed. Conclusie: Een hele mooie cover!

De spanning is intens en de zoektocht naar het antiserum maakt van dit boek een pageturner. Je wilt weten of het lukt. Of ze ooit weer normaal wordt of kiest voor haar nieuwe leven. Bovenal wil je weten wie Nikita is, diegene die Esther koste wat kost in handen wilt krijgen. Hierdoor had ik het boek zo uit, ondanks de moeite met sommige benamingen.

Een boek vol spanning, actie, liefde en een waardevolle zoektocht. Met een einde die je laat smachten naar het derde deel! Ik geef het boek 4 diamantjes.

Liefs,
Manuela

*jacht op het Antiserum is een recensie-exemplaar toegestuurd door Clavis. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s