Interviews

Interview met Christine Charliers

Welkom Christine Charliers, bedankt dat u ons wilt vereren met een interview! Onze lezers en wij zouden graag nader kennis willen maken met u en uw boeken. Als eerste willen wij u mededelen dat u ten alle tijden, mag stoppen met het interview of een vraag niet hoeft te beantwoorden.

Wie is Christine Charliers, wat drijft haar en wat zijn haar dromen?
Ik ben getrouwd en mama van drie kinderen. Ik heb een hond, 2 katten, 2 gekko’s en een skink. Ik ben gek op wolven wat vrij zichtbaar is in sommige kamers. Ik ga niet werken. Om iets te doen te hebben naast mijn huishoudelijke taken ben ik begonnen met schrijven. Ook om mijn beelden (fantasie dat ik in mijn hoofd zie als een film) kwijt te geraken. Ik vind het leuk om originele dingen te bedenken.
Mijn droom die ik altijd heb gehad is uitgekomen. Het een keer aanraken van een wolf, als is het maar een seconde. Die droom is bij Peter in vervulling gegaan. Twee keer tot nu toe en de tweede keer had ik nooit durven dromen. Besprongen worden door een wolf die bedelt om gestreeld te worden is echt wauw. Waar ik nu van droom is een vertaling van deel 1. Maakt niet uit welk land. Maar ik ben tevreden zo. Als de bib je mailt met een dringende vraag van een fan wanneer deel 3 uitkomt, lezers een dringend verzoek hebben voor het einde van de trilogie en dat gaan onderbouwen met argumenten of een lezertje van negen jaar je boeken als goud bewaakt is je droom al uitgekomen.

Hoe bent u op het idee gekomen van genetisch gemanipuleerde wolven? Wat was uw inspiratie?
Het idee om van meisje naar wolf te veranderen had ik al van kinds af aan. Toen ik eraan begon wilde ik niet dat het meisje de gave al had zoals in de meeste boeken voorkomt. Ik wilde een begin, een verklaring hoe het komt dat ze dit kan. Ik had het idee van: het is iets dat in haar bloed zit dat de slechte kant wil hebben. Hoe krijg ik dat dan geloofwaardig dat ze in een wolf kan veranderen? Ik heb een vriendin die toen voor vaccinatieschade werkte. Doordat er iets fout was gelopen met de vaccinatie van mijn dochtertje heb ik haar leren kennen. Ik heb gemaild naar haar, uitgelegd waar ik mee bezig was en hoe ik dat geloofwaardig kon krijgen. Zij heeft me alles uitgelegd hoe ik haar geloofwaardig kon laten veranderen en ook hoe ik het ongedaan kon maken.

Net als ik (Manuela), heeft u een speciale band met wolven. Wilt u iets vertellen over waarom dit zo is?
Ik ben als klein meisje altijd al gefascineerd geweest door wolven. Ik vind het mooie dieren. Ze zorgen voor elkaar, verstoten elkaar niet en werken goed samen. Hun rennen en spelen, ik kan ernaar blijven kijken. Vooral in de sneeuw als die dan opspat. Ze hebben iets magisch maar ook iets schattigs. Sommige wolven hebben zo’n dikke pels en kleine oren dat het net een teddybeer lijkt die je wil omhelzen en knuffelen.

Heeft u ooit twijfels gehad bij het schrijven van ‘In de ban van de wolf’? (Door invloeden van buitenaf, negatieve feedback of iets dergelijks.)
Ik heb het verschillende keren willen wissen. De eerste keer was in april 2013 toen ik te horen kreeg dat ik Mody 2 had, de lichtste vorm van suikerziekte. Net toen ik het wilde wissen belde mijn vriendin, alsof ze het rook wat ik wilde doen. Ik ben toen in tranen uitgebarsten dat het niet goed was wat ik schreef maar ik was eigenlijk overstuur door de bloeduitslag en dat mijn kinderen 50% kans hebben om het ook te hebben. Ze heeft me ervan overtuigd dat het wel goed was wat ik geschreven had, dat er niets raars aan was. Een maand later leerde ik Mark Galenkamp kennen via Facebook. Hij raadde me aan van een schrijfcoach te zoeken. Zo ben ik bij Alma uitgekomen. Versie 1 stond er toen heel snel. Maar daarna wilde ik het weer wissen en toen belette Mark dit. Hij wilde een kopie van de eerste versie hebben om te voorkomen dat ik 10 weken werk de vuilbak in gooide.

Hoe is uw boek/manuscript terechtgekomen bij de uitgeverij Clavis?
Ik had eerst gebeld naar Clavis met de vraag of ik het mocht komen brengen. Dat was op een maandag, de winkel was dicht dus je kon zomaar niet binnen lopen. De dame aan de andere kant zei dat ik het direct mocht komen brengen, dat ze de deur ging open doen voor me. Ik ben het dan persoonlijk gaan afgeven bij de uitgever. De week erop dinsdag kreeg ik mail van Philippe Werck de uitgever, met de vraag of ik langs kon komen en dat hij het heel spannend vond.

Wat is uw grootste angst als auteur?
De dag dat mijn schrijfcoach ermee stopt en ik niemand vind die zo goed is als zij of dat het niet klikt met de nieuwe coach. Dat dan het nieuwe boek waar ik op dat moment aan bezig ben nooit zo goed en spannend gaat zijn als het vorige. Mijn jongste fan, dat meisje dat mijn boeken als goud bewaakt, teleurstellen lijkt me vreselijk.

Wat zijn je schrijfprocessen? Heb je bepaalde rituelen of handelingen die je volgt?
Het eerste wat ik doe is Q Music opzetten als ik overdag schrijf. ‘s Avonds is dat meestal You Tube waarbij ik een remix op zet van een uur. Ik schrijf in drie versies. De eerste versie gaat per tien pagina’s naar Alma. Omdat ik volledig uit de vuist schrijf staat er meestal onder het stuk dat ik terugkrijg suggesties hoe ik verder kan. Daar denk ik dan op verder tijdens mijn huishouden en terwijl ik de volgende tien pagina’s schrijf. De tweede versie begin ik dan terug opnieuw en verbeter eerst alle opmerkingen in de kantlijn en vul dan aan met het verslag dat onder mijn stuk staat. Dan gaat het per dertig pagina’s naar Alma. De derde versie is het verbeteren van hele boek. Dan redigeert Alma het, lees ik het na en gaat het nog een aantal keer heen en weer tussen ons. Wanneer we beiden tevreden zijn gaat het naar de spellingcontroleur. Daarna naar Clavis.

Wie is er, tijdens het schrijven van dit boek, je grootste cheerleader geweest?
Mijn schrijfcoach, Alma. Ze is het beste wat me overkomen is tijdens het schrijven.

Hoe voelt u zich als u uw boek in de handen van een blogger legt, die dit naar zijn of haar eerlijke mening mag beoordelen?
Heel blij en fier.

Korte persoonlijke en -of- vragen

Favoriet boek, film of serie?
Boek: The diabolic
Film: White Fang
Serie: The sentinel (1996)

Geven of krijgen?
Geven

Nuchter of spontaan?
Spontaan

Ochtend of avondmens?
Avondmens

Nooit meer lezen of nooit meer schrijven?
Nooit meer lezen, al vraag ik me dan af of ik dan nog zou kunnen schrijven.

Voorgoed geen chocola – of – snoepgoed meer?
Chocola

Boeken schrijven of uitgaan met vrienden?

Boeken schrijven

Wie was er eerder? De kip of…. het ei?
Ik denk het ei. Hoewel zonder kip er geen ei is… Maar die komt uit een ei.


 

Heel erg bedankt voor dit interview Christine. Als ik de boeken nog niet gelezen had zou ik meteen begonnen zijn. Het idee van een Genetisch gemanipuleerde wolf Gen? Briljant.

De boeken zijn te koop online en (te bestellen) in de plaatselijke boekhandels.

Liefs,
Manuela

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s