Recensies

De strijd met de witte wolf (#3) – Christine Charliers

Titel: De strijd met de witte wolf #3
Auteur: Christine Charliers
Uitgeverij: Clavis
Jaartal: 2018
Aantal pagina’s: 403 pagina’s
ISBN: 9789044833447
Genre:
Young Adult – Fantasy
Prijs:
€19.95
Oordeel:


20181107_175218

Esther en Jonathan worden nog altijd opgejaagd door Crustonic. Dat louche bedrijf doet onderzoek naar genetische manipulatie, en heeft stamcellen van de tieners nodig. Maar dat is niet het enige probleem van Esther en Jonathan. Ze worden namelijk ook belaagd door een wolf die niet te grijpen lijkt. En dan hangt er nog de geur van romantiek in de lucht. Maar het duo richt zich op één doel: er moet een einde komen aan Crustonic!


 

Esther kan haar vrijheid al bijna proeven. Nooit meer veranderen, nooit meer hoeven doden en verlost zijn van Crustonic. Het zit allemaal in het flesje dat ze gekregen heeft van Alexander: Het Antiserum. Ze zou haar ouders weer zien en weer thuis kunnen wonen. Na al die maanden zal ze weer “normaal” zijn. Toch blijkt Alexander niet zo betrouwbaar te zijn als ze hadden verwacht. Esther en Jonathan raken na inname van het “Antiserum” bewusteloos en worden teruggebracht naar Crustonic. Waar onheil op hen wacht in de vorm van Arné.

Wederom wil ik mijn complimenten geven voor de cover. Hij is weer prachtig ontworpen. Ik moet zeggen; Clavis heeft een geweldig ontwerpteam. De wolf voorop zorgt ervoor dat je oog er naar getrokken wordt. Het spreekt aan en nodigt uit om het boek open te slaan. Het enige wat ik jammer vind is dat de oren zijn weggevallen maar dat is geheel persoonlijk.

Christine weet in dit boek je interesse en aandacht bij het verhaal te houden. Vanaf het begin zit de spanning er goed in en ga je verder waar het tweede deel geeindigd is. Meteen zat ik in het verhaal: Een beetje aan het juichen dat Esther en Jonathan het Antiserum eindelijk in handen hadden maar ook met een “jammer” gevoel. Persoonlijk zou ik het Antiserum laten voor wat het is en genieten van de “gave”.

In dit deel had ik wel wat meer moeite met Esther en haar gedrag. Ze kwam wat naïever en onwetender over. Dacht niet na over haar acties en de eventuele consequenties. Ze overtreed regels, kreeg driftbuien en was onbeleefd. Een echte tiener dus. Al snel kreeg ik medelijden met Hector:

‘Doe je het met opzet? Dat vraag ik me al een hele tijd af. Telkens als ik zeg dat je huisarrest hebt, ga je toch weg en meestal kom je dan in de problemen.’

Daar tegenover leek haar gedrag en keuzes het verhaal wel meer vaart te geven. Hierdoor bleef ik geboeid lezen en dacht ik na een hoofdstuk…. Nog eentje dan. Wat er uiteindelijk minimaal tien werden. Het was dus meten met twee meetstaven. Medelijden met Hector – De voortgang van het verhaal. Je begrijpt wel welke de doorslag gaf.

De zoektocht naar de witte wolf zorgt ervoor dat je het boek niet weg kan leggen. Het is een race tegen de klok en houdt je aandacht bij het verhaal. Je moet en zal het verhaal uitlezen. Binnen anderhalve dag had ik het boek uit en bleef ik met mijn gedachte bij het eind.

De spanning is tot het eind te snijden, de vindingrijkheid van Christine is magnefiek en op sommige momenten zat ik onrustig met mijn hart in mijn keel van de onzekerheid. Zal het Esther lukken om Crustonic ten val te brengen?

Ondanks dat de losse verhaallijnen samenkomen en je vragen worden beantwoord, heb ik het idee dat we nog niet het laatste van Esther en Jonathan hebben gelezen.

De strijd met de witte wolf is een spannend vervolg met een knaller als eind. Ik geef dit deel 4 diamanten.

Liefs,

Manuela

 

*De strijd met de witte wolf is een recensie-exemplaar toegestuurd door uitgeverij Clavis. Dit heeft mijn mening niet beinvloed.

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s