Recensies

DEX (WWW #1) – Miranda Hillers

Titel: DEX
Auteur: Miranda Hillers
Uitgeverij: MHbooks
Jaartal: 2016
Aantal pagina’s:  308 pagina’s
ISBN: 9789082580600
Genre: New Adult
Prijs: €18.95
Oordeel:


20181112_180038.png

 

Dex gaat wonen bij zijn beste vriend Kai waar feestjes, meiden, drank en veel lol wekelijkse kost is. Wanneer hij Mila ontmoet is hij gelijk weg van haar. Lange blonde haren, blauwe ogen en een goddelijk lichaam.
Na onverwachtse ontmoetingen leren ze elkaar steeds beter kennen, maar één ding blijft voor beiden een grote rol in hun leven spelen. Het is iets dat Dex haar nooit zou kunnen geven.

Het zou zo eenvoudig moeten zijn.
Wij zouden eenvoudig samen moeten zijn.
Ik wist dat Mila nooit de mijne zou worden.
Ik ben niet goed genoeg voor haar.
Wij zijn het tegenovergestelde van elkaar.
Maar ik hou van haar en ondanks alle
omstandigheden zal ik dat altijd blijven doen.
Ik hou van Mila, mijn Blue Eyes.


Dex is een rustige jongen die samen met zijn drie beste vrienden, voetbalt bij WWW oftewel Wij Willen Winnen. Niet alleen hun liefde voor voetbal delen de vrienden met elkaar maar ook meisjes, drank en Kai’s woning.

Ik heb het verhaal, een jaar geleden voor de eerste keer gelezen. Het was een van mijn eerste “ontmoetingen” met het NA-genre. Ik was opslag verliefd op DEX en gaf het boek 5 Sterren op Bol.com. Nu vond ik het tijd worden om het boek er wederom bij te pakken. Te kijken of ik, na alles wat ik heb gelezen, dit boek nog steeds evenveel sterren zou geven.

Het verhaal volgt Dex en Mila (lila). Dit vind ik nog steeds erg fijn want het zorgt ervoor dat je het verhaal vanuit verschillende kanten meekrijgt. Mila is gewend aan het goede leven, geen zorgen om geld en het eten staat op tijd op tafel. Ze is verwend met de hoofdletter V en leeft als een prinses. Dex daarintegen weet wat honger hebben is. Samen met zijn moeder zorgt Dex voor zijn jongere broertjes. Hij werkt veel en vind al snel iets “zonde van het geld”. Mila weet niets van Dex thuissituatie af en probeert hem haar wereld in te trekken. Wat hem onzeker maakt over; of ze samen wel een toekomst kunnen hebben.

Ondanks dat ik veel boeken ondertussen heb gelezen vind ik DEX nog steeds GE-WEL-DIG! Het verhaal van Dex en Mila blijft mij positief verrassen. Ik weet nog goed dat ik verwachte om het zoveelste zoetsappig liefdesverhaal te lezen waar we zo mee bekend zijn: Jongen ontmoet meisje, worden stapelverliefd en leven nog lang en gelukkig. Heel hard gezegd een verhaal zonder inhoud. En dat is DEX totaal niet!

Miranda laat zien dat een boek niet alleen romantisch hoeft te zijn. De ene naar de andere twist geeft ze aan het verhaal, natuurlijk weet je dat ze bij elkaar komen op het eind MAAR de weg er naar toe is belangrijker vind ik.

Heb je ooit, in een NA een jongenman met onzekerheden gezien? Iemand die kwetsbaar is en toch zo ongelofelijk sterk? Dex is zo’n persoon. Niet de machtige CEO maar een jongeman die knokt om te overleven en onzeker is als het gaat om “zijn meisje”.

Want wat als je het meisje dat je begeerd volgens jou te hoog gegrepen is? Wat als ze meer verwacht dan je kan geven?Het psychologische aspect van onzekerheid en het niet durven aannemen van goede dingen in je leven worden in dit boek prachtig verwoord en houd het verhaal interessant.

Wederom heeft DEX na 308 bladzijdes niet alleen Mila’ s hart veroverd maar ook een beetje het mijne. Ik geef dit boek een jaar later alsnog 4,5 Diamant.

Liefs,

Manuela

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s