interview

Interview – Miranda Hillers

Welkom Miranda Hillers, bedankt dat u ons wilt vereren met een interview! Onze lezers en wij zouden graag nader kennis willen maken met u en uw boeken. Als eerste willen wij u mededelen dat u ten alle tijden, mag stoppen met het interview of een vraag niet hoeft te beantwoorden.

20181112_180038.png

 

Wie is Miranda Hillers, wat drijft haar en wat zijn haar dromen?
Ik ben een eigenwijze, flexibele en spontane vrouw van 40 plus die van schrijven en lezen houdt. Tevens ben ik zeer gelukkig met mijn man, met wie ik al 25 jaar een relatie heb. Samen met onze dochter en zoon wonen we heerlijk aan het water in een klein dorpje in de Betuwe. Mijn dromen zijn al grotendeels uitgekomen, maar mijn ultieme droom is om mijn verhalen op het witte doek te zien.
Hoe bent u op het idee van de WWW-boys gekomen? Wat was uw inspiratie?
Alle ideeën voor een boek komen eigenlijk spontaan bij mij op. Toen ik in 2014 aan de Blingg-serie schreef, plopte Dex al in mijn brein op. Hij was een barkeeper in The Matrix waar Freddie en Sophie, uit Het geeft niet, elkaar voor het eerst ontmoette. Door zijn uiterlijk, zijn piercings en stoere karakter kon ik het niet laten om Dex een eigen serie te geven en dat werd de WWW-serie: Wij Willen Winnen.
Inspiratie haal ik voornamelijk uit mijn directe omgeving en voornamelijk door wat ik zelf allemaal heb meegemaakt. In ieder boek zitten enkele belevenissen die ik net een andere draai heb gegeven, anders werd het in mijn ogen te persoonlijk. Ik schrijf recht voor zijn raap, maak woorden en zinnen niet mooier dan het is en door te schrijven in de ik-vorm zou je de verhaallijn zelf kunnen hebben ervaren. Dat spreekt mijn lezers, naar wat ik heb vernomen, het meeste aan.
Heeft u ooit twijfels gehad bij het schrijven? En zo ja, bij welk boek? (Door invloeden van buitenaf, negatieve feedback of iets dergelijks.)
Nee, ik twijfel niet bij het schrijven. Het verhaal zit in mijn hoofd en dat moet eruit. Naderhand schrap ik veel alinea’s en herschrijf ik stukken, maar in grote lijnen wordt het in eerste instantie hoe ik het had bedacht. Negatieve feedback is niet prettig om te zien of te horen, maar die staan in stil contrast met de positieve reacties.
U geeft uw eigen boeken uit, vanuit uw eigen uitgeverij. Waarom heeft u hiervoor gekozen?
Het is heerlijk om zelfstandig te zijn en de beslissing op het moment te nemen wanneer ik dat wil. Het is pure vrijheid om niet onafhankelijk te zijn van een uitgeverij. Ik vind het ook leuk om alles zelf te doen, ik geniet er gewoon van.
Wat is uw grootste angst als auteur?
Ik ken geen angst. Wel heb ik voordat een boek wordt uitgegeven het gevoel van knikkende knieën omdat ik aan de verwachting van mijn lezers wil voldoen. Dan vraag ik me af of ze het verhaal wel leuk genoeg vinden, dat ze de personages mogen, dat ze de liefde voelen tussen de hoofdpersonen, dat ze het beeld voor ogen hebben hoe ik alles omschrijf en of dat ze snappen wat ik met bepaalde dingen bedoel. Die onzekerheid komt kijken als ik op enter druk en er geen weg meer terug is en het boek is uitgegeven. Achteraf weet ik dat het gezonde spanning is en heb ik me voor niets druk gemaakt.
Wat zijn uw schrijfprocessen? Heeft u bepaalde rituelen of handelingen die u volgt?
Van 8:00 tot 16:00 en van 21:00 tot 0:00 kun je me achter de computer vinden. Ik begin met tikken en vergeet te eten en te drinken, ik zit met mijn gedachten helemaal in het verhaal. Dat gemiddeld twee maanden. Daarna komt er een tijd van schrappen en herschrijven, correcties, opmaak en kan ik weer ademhalen als het boek daadwerkelijk is uitgegeven.
Wie is er tijdens het schrijven van deze boeken, uw grootste cheerleader geweest?
Mijn trouwe fans! Ik waardeer hun enthousiasme en vol trots kijk ik een paar keer per dag naar de The Indie Award die ik gewonnen heb voor de meeste nominaties van KAI en LIAM. Mijn lieve fans hebben op mij gestemd en dat maakt me oprecht blij.

Afgelopen week kwam uw tiende boek uit, COLLIN. Welk boek en met name welke WWW-personage is uw favoriet.
Oe, dat is een lastige vraag. Elke personage is me even lief. Als je me vraagt met wie ik een relatie zou kunnen hebben is dat Collin. Hij lijkt, naast Freddie, het meest qua karakter op mijn man.
Sinds een paar maanden is DEX ook in het Engels verkrijgbaar. Kunt u iets vertellen over het proces wat hieraan vooraf is gegaan en hoe u, uw eigen erbij voelde.
Dat vergde heel wat tijd, geld en geduld, maar het was mijn droom en die is uitgekomen. Ik voelde me supergoed toen ik het daadwerkelijk in handen had. Zo trots op mezelf dat het me is gelukt.
Hoe voelt u zich als u uw boek in de handen van een blogger legt, die dit naar zijn of haar eerlijke mening mag beoordelen?
In een woord: afwachtend. Voor de eerste keer was het wel spannend, je bent echt benieuwd naar de reactie en recensie.
Wat is uw droom voor de toekomst?
Ik had nooit kunnen denken dat ik in vier jaar tijd tien boeken op mijn naam zou hebben, maar een verfilming of serie ervan is dan toch mijn ultieme droom.

Korte persoonlijke en -of- vragen

Geven of krijgen?
Ik maak graag mensen blij en dat kan al door alleen een glimlach te geven. Ik cijfer mezelf zelf weg, vind mezelf niet belangrijk, als de anderen het maar naar hun zin hebben. Het verwennen zit in me, dat is altijd al zo geweest.

Nuchter of spontaan?
Beide. Ik ben een realist en ik heb mijn hart op mijn tong en ik ben ook nuchter, spontaan en positief ingesteld.

Ochtend- of avondmens?
Ook beide en dat komt omdat ik niet meer dan vijf uur slaap nodig heb. Ik ga na 1:30 slapen om dan weer om 6:30 wakker te worden.

Nooit meer lezen of nooit meer schrijven?
Serieus? Next!

Voorgoed geen chocola – of – snoepgoed meer?
Ik ben geen zoetekauw. Een Oreo koekje omhult met chocolade bij de thee is mijn dagelijks genietmomentje. Dus nooit geen snoep voor mij.

Boeken schrijven of uitgaan met vrienden?
Vanaf mijn zestiende tot mijn vijfentwintigste ging ik elk weekend uit, dus die tijd heb ik gehad. Ik schrijf liever dan ergens heen te gaan. Het is soms zo erg dat als we visite hebben of dat we bij vrienden zijn, ik weleens denk: kunnen we nu gaan? Ik wil aan mijn verhaal schrijven.

Wie was er eerder? De kip of…. het ei?
Haha, leuke vraag als afsluiter. Ik denk de kip, maar ja, die heeft dan toch in een ei gezeten zou je denken…. Mmh, apart.

Heel erg bedankt dat u al onze vragen heeft willen beantwoorden. Wij zijn erg benieuwd naar uw volgend project.

Bedankt voor het interview en heel veel succes met jullie blog.
Liefs, Miranda Hillers

DEX, KAI & LIAM zijn zoals jullie weten al in mijn hart gekropen. COLLIN is de volgende die een plaatsje probeert te veroveren. Wie is jullie favoriet?  #sexydexy #kaaiman #lionking of toch onze Collin #Handyman?  Ik ben benieuwd.

Liefs Manuela

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s