Recensies

COLLIN (WWW#4) – Miranda Hillers

Titel: COLLIN
Auteur: Miranda Hillers
Uitgeverij: MHbooks
Jaartal: 2018
Aantal pagina’s:  305 pagina’s
ISBN: 9789492792075
Genre: New Adult
Prijs: €18.95 E-book:  €4,95
Oordeel:


20181112_180038.png

COLLIN
Voetbal is een spel en mijn leven is daar grotendeels op gebaseerd. Je wint, je verliest of je speelt gelijk. En met Megan voel ik me onoverwinnelijk, want het gevoel van houden van is me niet eerder overkomen. Zij is mijn ultieme trofee.

Competitie is goed, het houdt je scherp om je doel te bereiken. Tot de top van je kunnen, altijd een stapje beter dan de rest, een nummertweepositie is not done. Maar wat als ik moet gaan strijden tegen een machtige Rus of mijn bloedeigen broer? Wil en kan ik zover gaan om hen te overtreffen ten koste van alles? Het antwoord daarop is ja, totdat er onverwachts iets gebeurt wat alles kapotmaakt waarvoor je zo hard hebt gestreden.

MEGAN

Collin was mijn medicijn, hij maakte mij weer beter. Hij leerde me om niet op te geven, maar om door te zetten, ook al lukte dat niet in één keer. Met die instelling wil ik hem ervan overtuigen dat hij de liefde van mijn leven is en hoop ik dat hij me kan vergeven. Ik brak Collins hart door zijn grootste nachtmerrie te laten uitkomen en dat is het stomste wat ik ooit heb gedaan.


 

Collin geniet van zijn positie op het veld. Als keeper overziet hij het gehele spel en dankzij zijn drijf om te winnen is hij tevens de aanvoerder. Wees altijd de beste, nummer 2 is niet goed genoeg – dat is de regel waar hij naar leeft. Op het veld is hij DE MUUR en voor zijn vrienden HANDYMAN. Zoals al zijn vrienden geniet ook Collin volop van zijn aanzien bij de meiden, de ene naar de andere verslind hij maar toch knaagt er iets. Sinds Dex, Kai en Liam zich gesetteld hebben, lijkt er iets in zijn leven te missen. Hij wilt wat zijn vrienden hebben, een liefdevolle relatie, een band voor het leven. Dit lijkt makkelijker gezegd dan gevonden. Collin eist van zijn partner geen perfectie. In tegendeel hij wilt juist, net als zijn ouders, iedere dag iets aparts aan haar ontdekken. Het houd de relatie spannend. Wanneer hij de Blonde Megan ontmoet in het Grandcafé, lijkt hij iets te voelen en maakt zijn hart overuren. Daar komt abrupt een eind aan als haar vriend ten tonele verschijnt.

Zes maanden later is Megan dankzij een auto-ongeluk alles kwijtgeraakt. Van het goedlachse, vrolijke en zorgeloze type dat Collin ontmoette is niets meer overgebleven. Ze heeft erge stemmingswisselingen en pijnen die vergelijkbaar zijn met “bekkeninstabiliteit”. Bovenal is ze verslaafd aan haar pijnstillers. Klaar voor een nieuwe start besluit ze om niet bij de pakkeneer te zitten. Ze gaat werken aan haar klachten en besluit een cursus te volgen die goed staat aangeschreven. Wanneer het leven haar voor de zoveelste keer in het gezicht spuwt, kan ze het niet meer aan en besluit om uit het leven te stappen. Het lot lijkt anders te beslissen want ze wordt gered door de bel, Letterlijk! Dankzij het opbeurende karakter van haar buurmeisje, gaat ze mee naar een feest in huize WWW, niet wetende dat ze hier haar toekomst zal tegenkomen. Haar reddende engel.

Collin merkt dat Megan veel heeft meegemaakt. Iets is er gebeurd, dat haar wereld compleet op zijn kop heeft gezet. Tijdens een korte check op Facebook ziet hij de omvang van Megans verdriet. Met tranen in zijn ogen komt Collin tot een besluit: hij zal er voor zorgen dat zijn Megs gelukkig wordt. Zij is zijn toekomst. Strijdend tegen invloeden van buitenaf ziet hij maar een “doel” voor ogen; Megan.

Miranda laat haar talent voor covers, wederom gelden. Collin wordt afgebeeld als een prachtige Adonis en alleen hierom wil ik hem al in mijn kast hebben staan. Hij staat open en op een zelfverzekerde manier van “Dit ben ik!”. Toch straalt er ook een bepaalde rust en kalmte vanaf.  Na het lezen van het boek besefte ik al snel dat er een scene uit het boek op de cover wordt uitgebeeld en blijkt mijn eerste indruk van Collin waar te zijn, want onder deze ruwe bolster  schuilt het hart van een teddybeer.

Mijn verwachtingen voor dit laatste deel waren hoog, heel hoog. Na DEX, KAI en LIAM moest Miranda in mijn ogen wel met iets HEEL speciaals komen om hen te evenaren.
Niet te doen, zou je denken maar niet geheel Onmogelijk. Met COLLIN heeft ze al mijn verwachtingen overtroffen. Het is zo’n ontroerend verhaal over verlies, angsten en in strijd zijn met je zelf. De liefde tussen Collin en Megan is te voelen vanaf het eerste moment dat ze elkaar in de ogen kijken. Er vormt zich al snel een onbreekbare band en  raken onafscheidelijk van elkaar. Wanneer er uit jaloezie iets gebeurd, lijkt deze band onherstelbaar beschadigd. Zullen ze er samen uit kunnen komen?

Ik heb maar een woord voor dit boek: GE-WEL-DIG!! De liefde tussen Megan en Collin is ongelofelijk prachtig en kwetsbaar. Het maakt van dit boek, een fenomenaal einde van deze serie. Miranda heeft werkelijk waar, het beste deel voor het laatst bewaard. 

 Collin heeft mijn hart gestolen. Ik geef dit deel 5 Diamanten

 

Liefs,

Manuela

 

*COLLIN is een E-book Recensie-exemplaar, toegestuurd door Miranda Hillers voor de Dutch Shoutout. Nogmaals dank hiervoor!

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s