Interviews

Interview – Stefanie van Mol

Welkom Stefanie van Mol, bedankt dat u ons wilt vereren met een interview! Onze lezers en wij zouden graag nader kennis willen maken met u en uw boeken. Als eerste willen wij u mededelen dat u ten alle tijden, mag stoppen met het interview of een vraag niet hoeft te beantwoorden.Wie is Stefanie van Mol, wat drijft haar en wat zijn haar dromen?
Ik ben Stefanie Van Mol; 33 jaar en ik woon in Waasmunster (België) met mijn man, dochter en hond. Mijn droom was om full time schrijfster te worden, maar die droom heb ik dus begin dit jaar gerealiseerd, in combinatie met mijn eigen uitgeverij.

Mijn grootste droom nu, op schrijfvlak, is om nog meer boeken te kunnen uitbrengen en nog meer geweldige auteurs naar België en Nderland te kunnen brengen.


Hoe bent u op het idee van Full Moon gekomen? Wat was uw inspiratie?
Ik lees veel Engels en had daar al redelijk wat boeken gelezen over rockbands. Hier in België kon ik dat niet meteen terugvinden, dus ik vond het een uitdaging om dat te proberen. Met het eerste hoofdstuk heb ik deelgenomen aan een schrijfwedstrijd die ik toen gewonnen heb. Ik wou het niet verloren laten gaan en heb het uiteindelijk verder uitgeschreven, met Kies voor mij als gevolg.

Heeft u ooit twijfels gehad bij het schrijven? Zoja, bij welk boek? (Door invloeden van buitenaf, negatieve feedback of iets dergelijks.)
Uiteraard heb ik ooit al twijfels gehad, eerlijk, eigenlijk bij elk nieuw boek dat je uitbrengt slaat die twijfel opnieuw toe. Gaan ze dit boek wel goed vinden? Heb ik niks vergeten uitwerken? Was er voldoende spanning? Is de cover wel mooi genoeg? Die twijfel is er echt elke keer wel een beetje.

In het genre dat ik schrijf heb je enorme liefhebbers, maar ook enorme haters. Die zullen er altijd zijn, en ik leef met het idee dat je nu eenmaal geen boek kan schrijven dat iedereen goed vind. Maar als ik die liefhebbers al kan bekoren, dan ben ik heel tevreden.


U heeft ooit gezegd dat u schrijft wat u mist op de Nederlandse/Vlaamse markt. Wat was het dat u miste, dat u aan het schrijven heeft gekregen?
Toen ik in 2014 mijn eerste boek uitbracht, was er amper Nederlands vertaald werk in het New Adult / erotische genre. Om die reden ben ik zelfs in het engels beginnen lezen en toen had ik zoiets van, dit willen Nederlandse lezers ook. Als ik nu kijk, weet ik dat dit klopte. Er is ondertussen al heel wat vertaald vanuit het engels en tot mijn groot plezier zie ik elk jaar nieuwe schrijvers hun debuut maken in dit genre.

U heeft “de Verlangen serie” zelf uitgegeven waarom heeft u hiervoor gekozen?
Dat ging eigenlijk een beetje per ongeluk. Toen ik mijn eerste boek geschreven had, had ik nooit de intentie om het uit te brengen. Ik wou het enkel laten lezen door mijn vriendinnen en familie. Bij een zoektocht op google, kwam ik bij Brave New Books terecht. Ik wou het boek enkel laten drukken en verder niks, maar de website moedigt je dan een beetje aan om het toch te publiceren, en ik dacht… waarom ook niet? En de rest is geschiedenis zoals ze zeggen 😉

Hoe voelde het toen u voor het eerst u eigen boek in handen kreeg?
Dat is echt een onbeschrijfelijk gevoel. Ik heb de eerste keer echt een paar keer moeten kijken voor ik echt geloofde dat mijn naam erop stond.

De Full Moon jongens zijn om bij weg te dromen. Als u mocht kiezen: Met wie zou u willen
Daten:
John
Kussen:
Jonathan
Trouwen:
Tim

Als u terug kijkt naar uw boeken. Welk boek zou u willen herschrijven? (Bijv. Een plottwist toevoegen, weghalen etc).
Kies voor ons. In kies voor ons gaat Vincent dood. Mocht ik dat verhaal nu herschrijven, dan zou ik dat niet meer doen. Dan zou ik Camille laten kiezen voor Jonathan, zonder Vincent te vermoorden 😉 Dat zou me meteen ook de gelegenheid geven om daarna Vincents verhaal te schrijven, over het vinden van een nieuwe liefde nadat je hart gebroken is.

Wat is uw grootste angst als auteur?
Dat ik geen inspiratie meer zou hebben voor nieuwe verhalen. Af en toe heb ik wel eens last van writerblock, helaas. Maar gelukkig is de inspiratie tot nu toe altijd terug gekomen.

Wat zijn uw schrijfprocessen? Heeft u bepaalde rituelen of handelingen die u volgt?Ik heb eigenlijk voor het schrijven niet echt een proces. Ik schrijf ook niet in volgorde, en ik plot het verhaal niet. Ik begin te schrijven, en zie wel waar het verhaal me naartoe brengt. Wel kan ik niet aan een boek beginnen schrijven als ik niet de titel al gekozen heb en de cover toch al ongeveer vorm heeft;

Bent u op dit moment met een nieuw boek bezig? Zoja, kan/wilt u een tipje van de sluier oplichten?
Momenteel werk ik aan het laatste deel van de Full Moon serie, deel 6. Dit deel zal Kies voor altijd heten en draait rond Karen en Mike. Karen en Mike kennen we natuurlijk al langer, uit alle andere delen. Maar nu komen we hun verleden te weten en uiteraard ook hun toekomst.

Hoe voelt u zich als u uw boek in de handen van een blogger legt, die dit naar zijn of haar eerlijke mening mag beoordelen?
Ook dit is altijd spannend, niet elke blogger kan je verhaal goed vinden, dus het is altijd afwachten hoe ze zullen reageren. Op zich kan ik ieders mening waarderen als die op een mooie manier gegeven wordt. Ik probeer uit elke kritiek een beetje te leren.

Wat is uw droom voor de toekomst?
Dat ik verder kan uitbouwen aan mijn uitgeverij en nog vele nieuwe boeken zelk kan schrijven.


Korte persoonlijke en -of- vragenWat is uw favoriet boek, film en serie?
Mijn favoriete boek is The Year We Fell Down van Sarina Bowen.
Mijn favoriete film is Notthin Hill
Mijn favoriete serie is Friends.

Wie is uw favoriete auteur?
Ik heb niet 1 favoriete auteur maar wel een lijstje 😊
Sarina Bowen, T.M. Frazier, Rachel Gibson, R.K. Lilley, Aurora Rose Reynolds en Meghan March.


Met wie zou u graag willen samenwerken aan een boek?
Dat is een moeilijke. Mocht het echt kunnen met Meghan March.

In het Nederlands met Lis Lucassen.

Geven of krijgen?
Geven

Nuchter of spontaan?
Spontaan

Ochtend- of avondmens?
Avondmens

Nooit meer lezen of nooit meer schrijven?
Nooit meer lezen

Voorgoed geen chocola – of – snoepgoed meer?
Geen chocolade

Boeken schrijven of uitgaan met vrienden?
Boeken schrijven (tot grote ergernis van mijn vrienden 😊 )

Wie was er eerder? De kip of…. het ei?
De kip.Wat een leuke antwoorden hebben wij gekregen op onze vragen! Wil jij nog iets weten van Stefanie van Mol? Zet je vraag dan onder de “Lezersvragen” post.

liefs,

Manuela

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s