Recensies

Ongetemd – Liz Hartevelt

Titel: Ongetemd
Auteur: Liz Hartevelt
Uitgeverij: Pluizenbol Boeken
Jaartal: 2018
Aantal pagina’s: 367 pagina’s
ISBN: 9789082720709
Genre: New Adult
Prijs: €20.50
Oordeel:


 

Studeren: een nieuwe periode in je leven, maar wat als het niet is wat je ervan verwacht en je je angsten onder ogen moet zien?


 

Riley is HET perfecte stereotype van een Bad-boy. Met zijn tatoeages, piercings en attitude is hij de angst van elke ouder. Hij gebruikt gewillige meiden om even niet na te denken en geniet van zijn vrijgezelle leven want monogaam zijn? Nee, dat is niets voor hem.  Toch schuilt er onder zijn uiterlijk iets wat je in eerste instantie niet achter hem gezocht zou hebben. Achter zijn grote mond en geflirt schuilt een jongen met een goed hart. Zal hij ooit zijn angst, verleden en geheimen kunnen delen? Zal überhaupt iemand hem kunnen begrijpen?

Arabella kan het niet geloven, haar bloedeigen moeder zet haar uit huis. En of dat nog niet genoeg is heeft ze geregeld dat ze samen kan wonen met de zoon van een oude vriendin. Wanneer Arabella haar nieuwe huisgenoot Riley ontmoet krijgt ze de schrik van haar leven. Laat haar moeder haar bij hem achter?

De twee leren om normaal met elkaar om te gaan maar wanneer ze te dicht bij elkaars geheimen komen, broeit er echt iets. Waarom hunkert ze nou, naar die ene jongen die ze niet wil hebben.

Ik had in het begin erg veel moeite met dit verhaal. Ondanks dat het luchtig en foutloos is geschreven kon ik niet in een fijn leesritme komen. Dit kwam vooral omdat Liz bepaalde gebeurtenissen of zinnen uitgebreid beschreef of grappige anekdotes er in wilde verwerken.  Tevens irriteerde ik me aan het karakter van Arabella. Ik had het gevoel dat Liz, haar een onschuldig “karakter” wilde geven maar dit vond ik persoonlijk niet gelukt. Ze kwam in mijn ogen, voornamelijk kinderachtig over met haar gedrag. Oe ze praten over seks – Oren dicht – .  Wat was ik blij dat in de loop van het verhaal haar karakter het meeste veranderde.

Deze minpunten betekenen niet dat het verhaal slecht was. In tegendeel zelfs want als je eenmaal in het verhaal zit leest het als een sneltrein weg en kan je met een goed gevoel je boek dicht slaan. Het is vooral een verhaal dat ik op een heldere zomerdag er bij zou pakken om even nergens aan te denken en me gewoon te verliezen in een niet al te zwaar boek. De aantrekkingkracht tussen Arabella en Riley is om te snijden en is niet de zoveelste – Ik zie je en wil je – liefde, oftewel the love at first sight.

Ongetemd is een luchtig verhaal waarin een liefde groeit en niet vanzelfsprekend is. Waar geheimen uitkomen en troost vinden. Personen worden geaccepteerd om wie ze zijn en niet moeten veranderen om erbij te horen.  Al bij al heb ik ontzettend genoten van het verhaal en zal het tweede deel zeker willen lezen.

Ik geef dit boek 3 Diamanten.

liefs,

Manuela

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s