Interviews

Interview – Karen Wijns

Welkom Karen Wijns, bedankt dat u ons wilt vereren met een interview! Onze lezers en wij zouden graag nader kennis willen maken met u en uw boek hard tegen hart. Als eerste willen wij u mede delen dat u ten alle tijden, mag stoppen met het interview of een vraag niet hoeft te beantwoorden.


Wie is Karen Wijns, wat drijft haar en wat zijn haar dromen?
Ik ben 35 jaar oud (jong?), echtgenote, moeder van drie jonge kinderen (8, 6 en 1 jaar), halftijds bediende, halftijds schrijfster en voltijds dromer.

Wat ik wil in het leven is gelukkig zijn, net als iedereen. Ik wil ook dat mijn man en kinderen gelukkig zijn, net zoals mijn vrienden en familie.
Niet alleen mijn gezin, ook schrijven maakt mij gelukkig. Dat is mijn voornaamste drijfveer om te schrijven. Elke lezer die van mijn boeken geniet is een bonus
Mijn droom is om te kunnen leven van mijn boeken, zodat ik voltijds kan gaan schrijven. Want wie wil nu niet voltijds zijn/haar passie kunnen uitoefenen?

Hoe bent u op het idee van Hard tegen Hart gekomen? Wat was uw inspiratie?
Het begon allemaal met een droom. Uiteindelijk is er zoveel aan het verhaal veranderd dat er bijna niets meer van het oorspronkelijke idee overblijft.

Mijn inspiratie haal ik uit alles wat ik hoor, zie en meemaak. Mijn overijverige fantasie maakt daar dan iets leesbaars van.

Heeft u ooit twijfels gehad bij het schrijven? (Door invloeden van buitenaf, negatieve feedback of iets dergelijks.)
Bij het schrijven van Hard tegen Hart niet. Ik schreef toen enkel en alleen voor mijzelf. Toen ik begon met schrijven, zat ik thuis met een burnout. Mijn dokter had gezegd dat het belangrijk was om iets te doen dat ik graag deed, iets voor mij alleen. En dat was schrijven. Pas toen mijn boek af was, moedigde mijn man mij aan om het te laten uitgeven. Et voilà

Nu, bij het schrijven van mijn tweede boek, heb ik wel problemen. Vooral faalangst, jammer genoeg… De angst om mijn lezers teleur te stellen is groter dan ik dacht en werkt vaak verlammend. Iets om aan te werken…

Ik heb wel negatieve feedback gekregen op HtH, maar gelukkig overwegend positieve commentaren, zelfs van Biblion! De negatieve feedback deed wel pijn, maar ik heb geprobeerd om hiervan te leren en ik heb zaken aangepast in mijn tweede boek, dat ik nu aan het herwerken ben.

Hoe voelde het toen u voor het eerst Hard tegen Hart in handen kreeg?
Geweldig. Ik was trots op mijzelf, omdat ik doorgezet had tot iemand mijn boek wilde uitgeven. Ik had ook nooit gedacht dat ik ooit een boek zou kunnen schrijven, dus ook dat zorgde voor een heerlijk gevoel.

Als u terug kijkt naar hard tegen hart. Zou u iets willen herschrijven of veranderen? (Bijv. Een plottwist toevoegen, weghalen etc).
Ik denk dat ik het misschien had geschreven als paranormale romantiek, met gedaanteverwisselaars en zielsverwanten. Dan had ik waarschijnlijk minder moeite gehad om een uitgever te vinden, aangezien dit genre nu populair is en HtH in zijn huidige vorm niet echt binnen een bestaand genre past.
Maar dan was het ook een totaal ander verhaal geworden en ik vind HtH goed zoals het nu is.

Wat is uw grootste angst als auteur?
Dat niemand mijn volgende boek(en) wil lezen, dat iedereen ze opeens slecht vindt. Brrrr!

Wat zijn uw schrijfprocessen? Heeft u bepaalde rituelen of handelingen die u volgt?
Ik heb niet echt een schrijfproces. Ik probeer elke dag minstens een half uur aan mijn boeken te werken, jammer genoeg lukt dat niet altijd.

Een goede tip die ik volg is: stoppen wanneer je nog inspiratie hebt. Want dan heb je die nog steeds om de volgende dag te beginnen.

Het moeilijkste vind ik om te beginnen met schrijven. Eens ik bezig ben, gaat het meestal vanzelf. Maar dat beginnen… da’s écht mijn grootste probleem…

Bent u op dit moment met een nieuw boek bezig? Zoja, kan/wilt u een tipje van de sluier oplichten?
Ja, ik ben bezig aan het vervolg op HtH. Dit boek gaat over Koenraad, Katharina’s broer. Ook Victor en Katharina komen erin voor.

De voorlopige titel is Scherven van Geluk. Dit is de voorlopige flaptekst:

Twaalf weken, tien vrouwen, één prins.

Om eindelijk verlost te zijn van zijn loodzware schuldgevoel tegenover zijn zus, is prins Koenraad van Saval bereid om alles op te geven.
En met zijn deelname aan De Droomprins zet hij inderdaad alles op het spel: zijn imago, zijn toekomst en… zijn hart.

Na de dood van haar echtgenoot was Alyssa Weston alles kwijt: haar huis, haar inboedel en haar zelfrespect. Alleen de liefde voor haar dochtertje Emma hield haar overeind.
Nu, een jaar later, wil ze verder met haar leven. Haar deelname aan De Droomprins heeft slechts één doel: reclame maken voor haar baktalent zodat ze een lening kan krijgen voor haar eigen zaak.

Wanneer Alyssa en Koen elkaar ontmoeten, vliegen de vonken in het rond. Maar hoe kan liefde op tegen een jarenlange haat die geen enkele persoon spaart, zelfs geen onschuldig kind?
* Mag ik zeggen dat mijn interesse al gewekt is?

Hoe voelt u zich als u uw boek in de haden van een blogger legt, die dit naar zijn of haar eerlijke mening mag beoordelen?
Toch elke keer opnieuw bang en zenuwachtig. Het is je kindje dat je afgeeft, he.

Wat is uw Auteurs droom voor de toekomst?
Ik zou heel graag voltijds schrijfster zijn. Kunnen leven van mijn boeken, dat is mijn droom.


Korte persoonlijke en -of- vragen


Wat is uw favoriete
boek: Pride and Prejudice (Jane Austen) en The Notebook (Nicholas Sparks).
Film: Heb ik niet echt. Ik ben wel dol op Disney-films.
Serie: House Rules en The Big Bang Theory.

Wie is uw favoriete auteur?

Jane Austen, Nicholas Sparks en Ben Elton.

Met wie zou u graag willen samenwerken aan een boek?

Ik voel mij nog te onzeker over mijn stijl en schrijver-zijn om te kunnen samenwerken met iemand anders. Vraag mij dit opnieuw binnen een paar jaar 😉

Dit boek zou ik het liefste:
Vernietigen: Geen enkel. Zelfs aan de boeken die ik rotzooi vind, heeft iemand lang en hard gewerkt.
Herschrijven: Elk boek waarvan ik vind dat het einde niet is zoals ik het wil.
Zelf hebben geschreven: Harry Potter of Twilight. Dan kon ik nu ruimschoots leven van mijn boeken en had ik een fantastische reeks geschreven!

Maak de zin af: Een boek hoort mensen vast de pakken en niet meer los te laten tot het uit is. (En als het een supergoed boek is: nooit meer los te laten.)

Geven of krijgen?

Geven.

Nuchter of spontaan?

Geen van beide. Ik ben een dromer en een planner.

Ochtend- of avondmens?

Avondmens. Geen twijfel mogelijk.

Nooit meer lezen of nooit meer schrijven?

Beide mogelijkheden lijken mij een hel op aarde. Als ik dan toch moet kiezen, kies ik voor schrijven. Want om te schrijven, moet je je eigen verhaal keer op keer lezen en dan lees ik toch ook nog 😉

Voorgoed geen chocola – of – snoepgoed meer?

Geen chocolade meer. Dat zal ik toch iets minder missen dan snoep.

Boeken schrijven of uitgaan met vrienden?

Sorry vrienden, ik kies voor schrijven…

Wie was er eerder? De kip of…. het ei?

De oerknal 😀

Wij willen Karen Wijns bedanken voor dit Interview. Wat een leuke antwoorden hebben wij gekregen en de voorlopige synopsis klinkt goed, wat vinden jullie?

Liefs,

Manuela

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s