Recensies

Recensie: Ordo Entia Openbaring – Esmeralda van Belle

Titel:  Ordo Entia – Openbaring
Auteur: Esmeralda van Belle
Uitgeverij: Godijn Publishing
Aantal pagina’s: 247
Jaartal: 2018
ISBN: 9789492115676
Genre: YA Urban Fantasy
banner
20190123_120731.jpg
Een geheimzinnige brief, een ontmoeting in het holst van de nacht en een bijzondere uitnodiging. Het startsein voor het nieuwe leven van Jeroen.
De dood van zijn vader blijkt geen ongeluk met een straathond te zijn, zoals Jeroen altijd is verteld. Hij is omgekomen tijdens een missie van Ordo Entia, een geheime genootschap, waarvoor hij werkte. Jeroen wordt gevraagd zijn plek in te nemen bij het eeuwenoude Ordo Entia, dat de balans tussen de menselijke wereld en de mythische wereld in stand houdt. Ondanks de afkeuring van zijn moeder neemt hij de uitnodiging aan. Daar ondervindt hij dat de wereld die hij kent slechts een klein deel is van de werkelijke wereld.
banner
Dit is een boek waarin ik begonnen zonder de achterflap te lezen. Ik had geen idee waar het over ging, maar daar kwam ik al snel achter. Gelukkig verklapt de achterflap maar heel weinig waardoor het verhaal een verrassing is om te lezen.

De korte zinnen die worden gebruikt in dit boek was iets waar ik aan moest wennen. In het begin vond ik het heel erg hak op de tak. Zelfs een beetje irritant ook. Maar hier moest ik even doorheen komen, en na een paar hoofdstukken was ik er wel aan gewend. Fijn vond ik het niet, ik lees liever wat langere zinnen. Dit leek ook alleen iets te zijn wat in het begin voorkwam, of ik zag het later niet meer en las daar overheen.

Ik vond de manier waarop je dingen te weten komt over de wereld van Ordo Entia leuk bedacht. Het was interessant om erover te lezen zonder dat het langdradig werd. Er bleven genoeg vragen over die maken dat je door wilt lezen zodat je het te weten komt. Ik vond het verhaal daardoor gemakkelijk weg lezen. Je wilt graag weten hoe bepaalde zaken in elkaar steken en de enige manier om het te weten te komen is door verder te lezen.

Wat ik wel jammer vond was dat er een tijdsskip in zit waardoor je dingen mist die er gebeuren. De schrijver had het er beter in kunnen verwerken, al was het maar een kort gedeelde. Ik miste dat stukje wel een beetje.

Ik vond het een leuk boek, maar ik ben er geen fan van. Ik had enorm gemengde gevoelens over dit boek. Enigszins vond ik het geschikt voor jongeren van 13 á 14 jaar, maar er zaten ook een paar stukken tussen waarvan ik dat niet vond. Ik vond het ook weer te jong geschreven om het een young adult te noemen.

Ik geef dit boek 2 diamanten.

Liefs,
Denise.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s