Recensies

Recensie Blogtour: Half Face – Mara Li

Titel:  Half Face
Auteur: Mara Li
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Aantal pagina’s: 180
Jaartal: 2019
ISBN: 9789492585325
Genre: Young Adult Thriller
banner

Juliette wordt geplaagd door nachtmerries sinds ze ternauwernood een overval op de Valenburgse Bank heeft overleefd. Ze hoopt echter die nare herinneringen achter zich te laten door in de rechtszaal te getuigen tegen de man die tijdens de overval zoveel mensen van het leven heeft beroofd: de Ierse crimineel die bekend staat onder de naam Half Face. Wat ze echter niet had kunnen voorzien is dat Half Face overal contacten heeft en er op de dag van de rechtszaak in slaagt te ontsnappen… en haar meeneemt als gijzelaar. Half Face slaat op de vlucht naar de eenzame steppen van Mongolië, waar hij wanhopig op zoek gaat naar verlossing van de schaduwen die hem kwellen. Hij is er van overtuigd dat een gevaarlijke geest bezit van hem heeft genomen en alleen een machtige shamaan hem weer menselijk kan maken. Is Half Face echt bezeten door een demon, of wordt hij belaagd door zijn eigen geest?
bannerMet dank aan Dutch Venture Publishing mocht ik Half Face lezen.

Juliette is een overlever van een bankoverval en heeft de dood in de ogen gekeken. Ze moet getuigen tegen 1 van de overvallers genaamd Half Face. Maar het onwaarschijnlijke gebeurd, en Half Face krijgt het voor elkaar om Juliette mee te nemen als gijzelaar. Juliette word gedwongen met Half Face af te reizen naar Mongolië, waar hij verlossing hoop te vinden. Half Face is er namelijk van overtuigd dat een demon bezit van hem heeft genomen.

De achterflap van het boek beslaat ongeveer de eerste pagina’s die je zal lezen. Dat vond ik enigszins jammer want je weet meteen dat Juliette ontvoert zal worden en dat neemt toch een stukje spanning weg. Gelukkig weet je als lezer niet wat er nog meer staat te gebeuren en dat maakt het nog spannend genoeg.

Ik ben normaal helemaal geen thriller lezer, ook al vind ik zo nu en dan een Young Adult thriller op zijn tijd wel leuk om te lezen. Dus toen ik de kans kon krijgen om dit boek te recenseren greep ik die met beide handen aan. En ik ben blij dat ik die keuze heb gemaakt.

Half Face is een boek dat je opslokt en niet meer los laat. Ik heb hem in een dag gelezen en ik vond hem heel goed. Het verhaal is sterk en laat je op het puntje van je stoel zitten want wat is er nou met Half Face? Heeft hij echt een demon in zich of zit het allemaal in zijn hoofd? En wat gaat er met Juliette gebeuren? Zal ze het overleven?

Je leert zowel Half Face als Juliette kennen. En ook de omgeving is zo mooi beschreven dat je je kunt voorstellen dat je er zelf loopt. Ook komt er een deel van de cultuur aan bod en dat was erg interessant om te lezen.

Toen ik het boek uit had verlangde ik gewoon naar nog meer van het verhaal. Vooral hoe Juliette met Half Face omgaat en wat er met beide gaat gebeuren. Toch was het epiloog een goede afsluiter, ook al roept het bij mij nog wel vragen op.

Ik geef dit boek 4.5 diamantjes, zeker een aanrader als je van Young Adult thrillers houd óf als je daarmee wilt beginnen.

Liefs,
Denise.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s