Recensies

Niet volgens het Script – Jennifer Murgia

Titel: Niet volgens het Script
Auteur: Jennifer Murgia
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Jaartal: 2019
Aantal pagina’s: 260 pagina’s
ISBN: 9789492585301
Genre: Young Adult
Prijs: €16.95
Oordeel:


Als een groepsopdracht op school de populaire Evie Cunningham en de stille Chase Mitman bij elkaar brengt, schudt dat hen allebei op verschillende manieren wakker. Zowel Evie and Chase hebben hun pijn nooit aan de buitenwereld laten zien en beseffen dat ze meer op elkaar lijken dan ze willen toegeven.
Al snel verandert er iets tussen hen. De spanning die er hangt, de kus die volgt… en dan iets wat Evie liever nooit had meegemaakt. Chase is er om haar te steunen en ze voelt zich meer geborgen bij hem dan bij haar eigen vriend.

Maar de vriendschap tussen hen, die uitbloeit tot liefde, wordt duur betaald. Niet iedereen is van mening dat de scheidslijn tussen de haves en de have-nots mag vervagen en iemand wil Evie en Chase op hun plek zetten. Met verstrekkende gevolgen.


Niet volgens het Script verteld het verhaal vanuit de Perspectieven van Chase en Evie. Chase is een stille, rustige jongen en is erg op zichzelf. Wanneer hij door zijn docenten in een projectgroep wordt ingedeeld, is er een ding dat hij wilt. Zo snel mogelijk de groep laten ontbinden en het project alleen doen. Toch is er iemand in zijn projectgroep die zijn interesse wekt en ervoor zorgt dat Chase buiten zijn comfort-zone gaat. Hij raakt over zijn oren verliefd op haar. Maar zij zal nooit kunnen vallen voor iemand als hij…. Toch?

Evie is een mooie, lieve meid die dankzij haar relatie met Shane – Het neefje van de directeur- instant populair is geworden. Wat Shane wil, is wet en daar leeft de populaire kliek naar. Ondanks haar angst om tegen de wil van de groep in te gaan, trekt haar oog steeds naar Chase. Hoe zou het zijn om je nergens iets van aan te trekken? Terwijl Evie zich steeds meer begint te ergeren aan haar leven en vrienden, trekt ze steeds meer naar Chase toe. Waarom kan ze niet samen zijn met een jongen zoals hij?

Is ware liefde onbereikbaar? Of overwint het werkelijk alles

Het verhaal begint met een proloog. Het maakt je nieuwsgierig naar het verhaal en laat je kennis maken met de personages. In de loop van het verhaal leer je Chase en Evie steeds beter kennen en krijg je een band met ze. Je geniet van de humoristische interacties en onzekere momenten, die vaak voorvallen tussen de twee. Je krijgt een brok in de keel tot het punt van tranen en krijgt een hekel aan bepaalde personages. Vooral het verwende manipulatieve karakter van Shane schoot bij mij het verkeerde keelgat in. Als zoiets gebeurd…. Heeft een auteur haar werk gedaan en levensechte personages neergezet.

De schrijfstijl van Jennifer Murgia is erg vlot, je vliegt door de pagina’s en voor je het weet ben je 100 bladzijdes verder. De emoties die het verhaal oproept zijn ook heftig aanwezig. Je kan sommige personages wel door elkaar schudden en hopen dat sommige dingen jouw (toekomstige) kinderen bespaard blijven.

Het verhaal is romantisch en vol humor. Maar er loopt van begin tot eind een rode spanningsdraad die op het eind bijna op barsten staat. Het laat je teruggaan naar je eigen tijd op de middelbare en denken; Was het in mijn tijd ook zo heftig? Het laat zien hoe gemeen jongeren tegen elkaar kunnen zijn, hoe ze een jong leven kapot kunnen maken door middel van pesterijen, verraad, manipulatie en wat groepsdruk met je kan doen. Kliekjes zal je altijd houden, je kan het nu eenmaal niet met iedereen goed vinden maar dit geeft je geen vrij pas om iemand te kleineren.

Dit boek is het perfecte voorbeeld van hoe cru jongeren tegen elkaar kunnen zijn en dat als je werkelijk de tijd neemt om iemand beter te leren kennen, je versteld zal staan hoeveel je eigenlijk gemeen hebt. Een groepsproject zoals in dit boek, zou een goede leerstof zijn voor op de middelbare. Het verhaal zal je ogen openen, en laten zien dat je soms dieper moet graven om iemand werkelijk te leren kennen.

Ik geef dit boek 4 Diamanten!

Liefs,

Manuela

 

– Niet volgens het Script is een recensie exemplaar vanuit Dutch venture Publishing
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s