Dutch Shoutout, Recensies

Eyvére (Het patroon #3) – Dianne Arentsen

Titel: Eyvére
Auteur: Dianne Arentsen
Uitgeverij: Zilverspoor
Jaartal: 2019
Aantal pagina’s: 498 pagina’s
ISBN: 9789463081566
Genre: Fantasy
Prijs: €24.95,-
Oordeel:


Eyvére is lid van een dievengilde in Querdor en houdt ervan om haar eigen gang te gaan. Ze heeft haar familie en clan in de steek gelaten. Contact is er niet meer, totdat haar zus Yesmada iets overkomt en Eyvére gedwongen wordt om naar Ash Dûl te reizen, de plek waar Mordis met zijn verdorven plannen is begonnen.


Eyvére is het spannende derde deel van ‘Het patroon’ serie. De verhaallijnen van Ithana en Kimoh’ra gaan verder en we maken kennis met Eyvére die lid is van een dievengilde in Querdor. Dankzij haar gevaarlijke werk voelt zij de adrenaline die ze mist in haar leven. Alsmaar bezig om niet aan dat stille verdriet te denken.

Jaren geleden is ze haar vleugels verloren, hierdoor heeft ze veel respect voor alle wezens die kunnen vliegen. Vooral de Bruten van Mordis zijn in haar ogen perfect. Ze kan een wezen die zo perfect is, niet doden. Wanneer ze oog in oog staat met een bijzondere blauwogige Bruut, is dat het begin van een onverwachtse vriendschap.

Langzaam veroverd Mordis Sondar. Met zijn volgelingen walst hij de steden plat en brand het tot de grond af. Vijanden worden koelbloedig vernietigd en zijn visie lijkt dichtbij te zijn. Groen, overal de kleur groen. Dankzij machtige bondgenoten van buiten af is winst binnen handbereik, toch stuit hij op meer tegenstand dan verwacht. Lukt het ‘Het Patroon’ om Mordis te verslaan?

Wat vond ik het wederom geweldig om in de wereld van Sondar te zijn. Doordat Dianne haar wereld zo goed heeft doordacht en gedetailleerd heeft beschreven, waan je je echt in het land. Haar personages zijn tot in de puntjes uitgewerkt waardoor hun gevoelens van het blad afspatten. Het zorgt ervoor dat je meeleeft met hun pijn, verdriet en vreugde. Haar vlotte schrijfstijl zuigt je in het verhaal en voor je het weet is het boek uit.

Vooral het verhaal tussen Eyvére en Reg’nar heeft mijn hart gestolen. Vanaf het begin genoot ik van de ontluikende vriendschap en voor het eerst vond ik het erg als ik moest wisselen van POV’s. Naar het einde toe voegen de verhaallijnen zich samen en merk je hoe secuur Dianne heeft gewerkt want alles sluit netjes op elkaar aan.

Tevens wil ik Dianne complimenteren met de covers . Stuk voor stuk zijn ze prachtige geïllustreerd. Persoonlijk vind ik de cover belangrijk bij een boek, het is toch het eerste dat je ziet als je hem op pakt. Gelukkig denkt Dianne daar precies hetzelfde over.

Dianne heeft een creatieve geest waardoor je van de ene gebeurtenis in de andere valt en weet ze op rustige momenten de spanningsboog vast te houden.
Eyvére heeft mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt en een boek vol actie en fantasie neergezet.

Deze serie is een echte MUST-READ! Ik geef dit boek 4,5 diamant.

Liefs,

Manuela

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s